جایزه کتاب سال، افتخاری جهاني برای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت: منشورات اين سازمان كه مفتخر به كسب عنوان جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران شدهاند، از افتخارات اين سازمان به شمار ميروند...
تاريخ : شنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۵۴
به گزارش هنرنیوز، قهرمان سلیمانی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در بازدید از غرفه این سازمان در بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب گفت: مجموعه قابل توجهی از کتابهایی که سازمان در سطح جهان منتشر کرده است، برنده جایزه جهانی کتاب سال جمهوري اسلامي ايران شدهاند. هم اکنون ۱۸ عنوان کتاب سازمان این جایزه را به خود اختصاص دادهاند.
وي افزود: بعید میدانم كه سازمان دیگری در کشور و در سطح بینالمللی وجود داشته باشد که این مجموعه متراکم از افتخارات را در حوزه نشر آثار تراز اول در سطح جهانی داشته باشد.
قهرمان سليماني ادامه داد: مجموعه فعالیتهایی که در حوزه مطالعات ایرانی، اسلامشناسی و شیعهشناسی و زبان فارسی در سطح جهان صورت میگیرد، از موضوعاتی است که برای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، موضوع کاری تلقی میشود؛ چرا که این سازمان مدیریت روابط فرهنگی و بینالمللی جمهوری اسلامی را به عهده دارد. به همین دلیل است که این سازمان در جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران عقبه تاریخی و فرهنگی و دینی ما را نشان میدهد.
وی افزود: گرچه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی این کار است؛ ولی بازوی اجرایی این کار در خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تلقی میشود. مجموعه رایزنيهای فرهنگي اين سازمان در معرفی منابعی که در این حوزه منتشر میشود با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي همکاریهای مناسبي دارد.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سخنان خود را اينگونه ادامه داد: ما جایزه جهانی کتاب سال را محل بروز تلاش همکارانمان در عرصه بینالملل تلقی میکنیم تا منشوراتی كه معرف واقعی فرهنگ و اسلام باشند منتشر کنند و هم در سطح بینالمللی بازوی دوستانمان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلقی میشویم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود درباره گفتوگوی بينالادياني كه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي متولي آن در كشور است، گفت: بحث گفتوگوی ادیان یکی از عمدهترین مشغلههای ما در سطح سازمان و بینالملل است. به دلیل تحولاتی که در سالهای اخیر در سطح جهان رخ داده است، تنگناهایی که در عرصه ارتباطات بینالمللی به وجود آمده و خشونتهایی که به نام دین در نقاط مختلف ایجاد شده است، بحث ایجاد روح تفاهم و همدلی در عرصه گفتوگوهای دینی را بسیار بااهمیت جلوه ميدهد.
وي افزود: به همین دلیل مرکز گفتوگوهای ادیان سازمان در سال گذشته سال پرکاری را از سر گذراند. البته اين مركز به ضرورت باید وارد این جریان میشد تا دریچهای برای تفاهم و هدلی و مسالمتآمیز انسانی ایجاد کند. برای همین در سال جاری در سطح جهانی از شرق آسیا از آیینهایی مثل بودایی تا ادیان ابراهیمی، مجموعهای از گفتوگوها را سامان داد.
وی در خصوص دلیل تمایل اندیشمندان آمریکایی براي تعامل با جمهوری اسلامی ایران نيز گفت: جمهوری اسلامی ایران یک حقیقت و یک حرکت مستقیم و نگاهی تازه به جهان و قلمروهای حیات معنوی بشری است. گفتمانی که در فضای ایران شکل گرفته است، این حس علاقه و اعتماد را ایجاد میکند. برای محققیني که از سطح بالاتر و دایره وسیعتری برای دسترسی به اطلاعات درباره ايران دارند نه آنچه در رسانهها عنوان ميشود؛ البته جمهوری اسلامی ایران میتواند محل تعامل همه حقیقتجویان باشد چه غرب و چه شرق.
قهرمان سليماني در پايان سخنان خود، اظهار كرد: فرآیند تولید کتاب، فرآیند بسیار پیچیدهای از شکلگیری فکر تا نوشتن کتاب و تولید و عرضه است. ما حرکتی را آغاز کردیم که شامل حجم قابل توجهی کتاب در حوزههای جنبشهای تکفیری، سلفی و افراطیگری دینی در دست تولید است. امیدواریم امسال نیز همانند سالهای گذشته در این فضا فعال جدی باشیم.