به گزارش هنرنیوز؛ سیدحسن موسوی در نخستین نشست رسانهیی خود كه صبح امروز (سهشنبه، ۲۳ اسفندماه) در تالار «سلام» كاخ گلستان با حضور خبرنگاران این حوزه برگزار شد، دربارهی تعیین مناطق آزاد زیارتی برای سفر بدون روادید مسلمانان و احتمال ورود مهاجران افغانی به این مناطق بهدنبال توضیح داد: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هنوز لایحهی مربوط به تعیین منطقهی آزاد شهرهای مذهبی (قم، شیراز و مشهد) را به دولت نداده و این لایحه در حال نهایی شدن است. امیدوارم پیش از پایان سال به دولت ارائه شود تا مجلس آن را بررسی كند.
او گفت: همهی ابعاد این موضوع را بررسی خواهیم كرد. به هر حال، كشوری كه مثال زده شد نیز زائر و گردشگر دارد و ما به نوعی آن را مدیریت میكنیم.
موسوی خاطرنشان کرد: اگر این لایحه اجرایی شود، انقلابی در گردشگری زیارتی پدید میآید، چون موضوع گردشگری زیارتی مورد توجه و دغدغهی نظام است. حتا اگر از شیعیان هم گردشگر جذب كنیم، میتوانیم زودتر از موعد مقرر به عدد مورد نظر برسیم.
وی افزود: سال ۹۱، سال متفاوتی در گردشگری مذهبی خواهد بود و جهشی در این حوزه خواهیم داشت.
زمان صدور روادید کمتر، گردشگر بیشتر
موسوی در ادامهی این نشست دربارهی موضوع لغو روادید با ۶۰ كشور خارجی، گفت: این موضوع را با آقای صالحی ـ وزیر امور خارجه ـ كه نگاه مثبتی به پیشنهاد ما داشت، مطرح كردهایم. جلسات متعددی نیز با وزارت امور خارجه داشتهایم. ما بهدنبال لغو روادید با كشورهای دنیا هستیم، بهجز آنهایی كه خط قرمز ما هستند.
وی ادامه داد: قرار شد وزیر امور خارجه با دستگاههای ذیربط هماهنگی كند و اوایل سال ۹۱ به نتیجه برسیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری افزود: موضوع صدور روادید فرودگاهی پیگیری شده است. قبلا در شش فرودگاه این كار انجام میشد كه برای مدتی متوقف شد و دوباره با مذاكراتی كه صورت گرفت، صدور آن در فرودگاه ها آغاز شده است.
او یادآوری کرد: معتقدیم هرچه زمان صدور روادید كمتر باشد، ورود گردشگر بیشتر میشود.
روش قبلی ارایه آمار عجیب نبود
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دربارهی چگونگی محاسبهی مسافران داخلی با توجه به گفتههایش مبنی بر حذف واحد «نفرسفر» در شمارش مسافران نوروز، اظهار کرد: آمار را براساس آمارهایی كه وزارت راه و دیگر سازمانهای مرتبط به ما میدهند، بهصورت درصد رشد اعلام میكنیم. در ضمن روش قبلی اعلام آمار نیز خیلی عجیب نبوده است.
زمین برای ساخت هتل در قم
موسوی دربارهی نبودن زیرساخت در شهرهای مذهبی مانند قم برای مناسبتهای خاص با توجه به رویکرد گردشگری مذهبی سازمان گفت: هفتهی پیش جلسهای با شهردار قم داشتم و تكلیف كردم زمینی بدهند تا تعدادی هتل بسازیم و اقدامات زیربنایی را انجام دهیم. امروز بعدازظهر نیز جلساتی داریم كه موضوع ساخت فرودگاه قم و دیگر مسائل را در آنها پیگیری میكنیم.
نقطهضعف ما همان نمایشگاههاست
خبرنگاری هم دربارهی برنامهریزیهای این سازمان برای حضور مؤثرتر در نمایشگاههای بینالمللی گردشگری با توجه به شرایطی كه امسال در این حوزه ایجاد شده بود و بودجههای آن با تأخیر میرسید،پرسش مطرح کرد که موسوی پاسخ داد: نقطهضعف ما همان نمایشگاههاست. اینكه دولت پول بدهد نمایشگاه بگذاریم و ارزیابی نشود، سیاست ما نیست.
وی یادآوری کرد:سیاست ما این است كه كسانی كه تمایل دارند در قالب حمایتهای مالی حضور یابند و ما هم آژانسها را براساس راهبردهایشان در جذب گردشگر به نمایشگاهها بفرستیم.
او بیان کرد: به مسؤول نمایشگاهها گفتم اگر از طریق اسپانسر میتواند نمایشگاه برگزار كند، ما در خدمت هستیم؛ ولی اگر نمیتواند ما بهدنبال افرادی هستیم كه از تمام ظرفیتهای كشور استفاده میكنند.
او از خبرنگاران خواست، اگر كسی را میشناسند كه میتواند به مأموریتهای نظام مقدس جمهوری اسلامی در سه بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی كمك كند، او را معرفی كنند چرا که شناختن ظرفیتها در كوتاهمدت امكانپذیر نیست.
موسوی همچنین گفت: برای شركت نمایشگاهی نیز اگر میتوانید كمك كنید و اگر آدم مثبت و مؤثر سراغ دارید معرفی كنید. چون نمایشگاهها پشتوانهی جدی ما برای ورود ۵ / ۷ میلیون گردشگر است.
اختلافی بین سازمان و وزارت بهداشت نیست او در بخش دیگری از این نشست خبری دربارهی متولی گردشگری سلامت نیز گفت: اختلافی بین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و وزارت بهداشت نیست و اقداماتی جدی تا كنون در این حوزه شكل گرفته است، حتا كمیتهی مشتركی تشكیل میشود و از هر حوزه و آژانسی كه میتواند كمك كند، استقبال می كنیم.
لغو روادید دوسویه است
موسوی دربارهی اینكه با توجه به اعلام اخیر دولت عراق دربارهی تمایل نداشتن برای لغو روادید با ایران،قرار است با كدام كشورها لغو روادید داشته باشیم و آیا ایران هم مانند تركیه یكطرفه با كشورها لغو روادید میكند؟ گفت: كشورهایی را كه قرار است با آنها لغو روادید شویم، وزارت امور خارجه انتخاب میكند و فكر میكنم این لغو روادید دوسویه باشد.
وی تصریح کرد: دربارهی لغو روادید یكسویه با كشورها وزارت امور خارجه باید تصمیم بگیرد. در هر صورت، بررسیها باید انجام شود. همچنین كشورها براساس مسائل سیاسی انتخاب میشوند.
رشد ۳۰۰ درصدی صنایع دستی در سال۹۱ موسوی در پایان نشست دربارهی صنایع دستی کشور که قدمت ۳۵۰۰ ساله دارند،گفت: در سال ۹۰، ۵۰۰میلیون دلار صادرات صنایع دستی پیشبینی شد كه محقق شده است. برای سال آینده، مسؤولیت ۳۰۰ درصد رشد را پذیرفتهایم كه البته این رقم را خودمان پیشنهاد كردهایم.