آگهی‌های بازیگانی تلویزیون را بلعیده است
علیرضا اسحاقی در گفتگو با هنرنیوز:
آگهی‌های بازیگانی تلویزیون را بلعیده است
یک کارگردان فیلم‌های تلویزیونی گفت: به دلیل کمبود بودجه در سازمان صدا و سیما، چند سالی است که تلویزیون تمایل بیشتری به سمت تبلیغات تلویزیونی پیدا کرده که به نظر من این کار، کار غلطی است چرا که تلویزیون ایران یک تلویزیون دولتی است و پخش تبلیغات کالا در تضاد با ماهیت سازمان صدا و سیما است.
 
تاريخ : سه شنبه ۳ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۲۸
علیرضا اسحاقی بازیگر و کارگردان آثار تلویزیون در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز در مورد وضعیت بودجه‌ای تلویزیون که این روز‌ها دچار مشکلات بودجه‌ای شده است افزود: کارهای فرهنگی در تمام دنیا از جمله کارهایی است که به شدت هزینه بر است. هم اکنون دنیای غرب برای اینکه بتواند آموزه‌های خودش را به دیگر کشور‌ها انتقال دهد بودجه‌های کلانی را صرف تولید آثاری همچون فیلم، کتاب، نشریه و غیره می‌کند. این درحالی است که کشورهای غربی هم اکنون هزاران هزار آنتن ماهواره‌ای را برای تبلیغ اندیشه‌ها و سلیقه‌های خودشان با بودجه‌های هنگفت در اختیار دارند و در تلاشند تا ما را محدود کنند و مانع از پخش افکار و اندیشه‌های جمهوری اسلامی به سایر کشور‌ها شوند.
وی ادامه داد: ما باید برای مقابله با چنین هجمه‌هایی همواره در میدان باشیم و به طور ویژه برای ساخت آثار نمایشی، هزینه کنیم. لذا معتقدم صرف بودجه برای کارهای فرهنگی، یک اصل است اما متاسفانه در سال‌های گذشته، بودجه‌های آنچنانی به ساخت تله فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی اختصاص نیافته است چون همیشه درصد بودجه فرهنگی در کشور ما درصد بسیار پایینی بوده و اغلب هم بعد از ردیف‌های دیگر بودجه‌ها، اختصاص پیدا کرده است که این نشان می‌دهد بخش فرهنگ همیشه در کشور ما مظلوم بوده است.
کارگردان فیلم تلویزیونی «پدر کاغذی» تصریح کرد: به دلیل کمبود بودجه در سازمان صدا و سیما، چند سالی است که تلویزیون تمایل بیشتری پیدا کرده تا به سمت تبلیغات تلویزیونی برود که به نظر من این کار، کار غلطی است. تلویزیون برای اینکه بتواند ضعف خودش را در حوزه مالی جبران کند مدام به پذیرش آگهی‌های تبلیغاتی می‌کند. این درحالی است که تلویزیون ایران یک تلویزیون خصوصی نیست بلکه یک تلویزیون دولتی است و پخش تبلیغات کالا در تضاد با ماهیت سازمان صدا و سیما است اما تلویزیون به دلیل گرفتاری‌های مالی که دارد ناچار به این کار شده است.
علیرضا اسحاقی با بیان اینکه اختصاص بودجه به بخش فرهنگی و به ویژه به سازمان صدا و سیما که بزرگ‌ترین نهاد فرهنگی در کشور محسوب می‌شود از اهمیت خاصی برخوردار است یاد آور شد: تلویزیون در حوزه برنامه سازی در نوک پیکان قرار دارد و بیشترین تاثیر فرهنگی را می‌تواند داشته باشد ضمن اینکه اگر مسیر را نیز به اشتباه طی کند می‌تواند بیشترین تخریب را داشته باشد.
وی اظهار داشت: اگر چه در حوزه سینما، سرمایه گذاری برای بازگشت سود انجام می‌شود اما نگاه در تلویزیون هیچ‌گاه برگشت سرمایه نبوده است بنابراین تلویزیون باید دقت بیشتری در انتخاب مضامین آثار نمایشی داشته باشد هر چند که برخی از کارگردانان در تلویزیون تلاش می‌کنند با بکارگیری برخی از بازیگران مطرح سینما و یا انتخاب بعضی از مضامین عجیب وغریب و حتی ساختار شکنانه، مخاطب زیادی را به سمت تلویزیون بکشانند که همیشه هم موفق نبوده‌اند. اما معتقدم که باید برای تولید آثار خوب تلویزیونی، به اندازه هزینه کرد. گاهی اوقات هزینه‌ها با تولید برابری نمی‌کند. به گونه‌ای که برخی از آثار یا بودجه زیادی ندارند یا آنقدر بودجه دارند که خروجی آنان با توجه به صرف هزینه‌ای که شده برابری نمی‌کند. به عنوان مثال می‌توان به سریال «کلاه پهلوی» اشاره کرد.
این مدیر و کارگردان تلویزیون با اشاره به نشست هم اندیشی بین سیما و کارگردانان سینما افزود: اصل این نشست‌ها اتفاق بسیار خوبی است. تلویزیون بایستی به طور ویژه با نیروهای پیرامون خودش مثل فیلمنامه نویسان، تهیه کنندگان و کارگردانان جلسات مستمری داشته باشد تا بتواند آنان را درگیر مفاهیم و موضوع‌های خودش بکند. چرا که ما نمی‌توانیم در تلویزیون یک مشت میرزا بنویس داشته باشیم به گونه‌ای که یک گروه سیاست‌های تلویزیون را مشخص کنند و گروه دیگری به نام نویسندگان، فقط این سیاست‌ها را بنویسند. این درحالی است که این کار نیاز به تعامل دارد. حتما مشکلاتی بر سر راه نویسندگان، کارگردانان و تهیه کنندگان در ارتباط با نوع تعاملی که می‌خواهند با مدیران سازمان صدا و سیما داشته باشند وجود دارد که این هم اندیشی‌ها می‌تواند برای حل این معضلات مثمر ثمر باشد.
وی اضافه کرد: امیدواریم با برگزاری این نشست‌ها میان مدیران ارشد سیما با هنرمندان در شاخه‌های مختلف شاهد اتفاقات خوب و ایده آلی برای تلویزیون باشیم.
این مدیر تلویزیون خبر داد که قرار است در آینده نزدیک این جلسات از حالت رسمی خارج شده و به نشست‌های کوچک‌تر و تخصصی‌تر تبدیل شود به طوری که مباحث فنی‌تر در این جلسات محور بحث قرار بگیرد.
علیرضا اسحاقی در خاتمه تصریح کرد: امید است با انسجام و هماهنگی که میان تلویزیون و نیروهای تولید ایجاد می‌شود شاهد اتفاقات خوبی در عرصه آثاری همچون تله فیلم و سریال‌های تلویزیونی باشیم.
کد خبر: 67276
Share/Save/Bookmark