به گزارش هنرنیوز، جلسه کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی با دو عضو این شورا با بررسی مسایل هنری برگزار شد.
در این جلسه که با حضور حجتالاسلام سید علیرضا صدر حسینی و حجتالاسلام احمد واعظی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، اعضای کمیسیون هنر و معماری نظرات و پیشنهادات خود را درباره مسائل هنری بیان کردند.
حجت الاسلام سید علیرضا صدر حسینی در این جلسه گفت: ضرورت دارد که دولت از حضور بخش خصوصی در تولید محصولات هنری حمایت بیشتری داشته باشد؛ البته دولت با دغدغههای ارزشی در مواردی به تولید آثار هنری وارد شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تشکیل کمیسیون با حضور افراد هنری با تجربه و متخصص با ارزش است و امیدواریم سندها و سیاستهای هنری در این کمیسیون تدوین شود و در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد و شورا نیز با حمایت از کمیسیون به نهایی شدن سیاستها و سندهای هنری کمک کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: تدوین سندهای جامع و قوی در کمیسیون هنر و معماری و ارائه آنها به شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصویب در شورا میتواند هماهنگی را در نهادهای هنری ایجاد کند و لازم است تدوین سندهای اصلی به عنوان محور و پایه در اولویت قرار گیرد.
حجت الاسلام احمد واعظی؛ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز در این جلسه با تاکید بر اهمیت اقتصاد هنر گفت: اقتصاد هنر از مسایل مهم امروز در حوزه هنر است که ضرورت دارد در سندهای هنری به آن توجه شود. هنر اگر با اقتصاد پیوند پیدا کند به درآمدزایی می رسد.
حجت الاسلام واعظی با تأکید بر اجرای سندهایی که از سوی کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب تدوین و در شورا تصویب می شود، گفت: اگر ذائقه هنر اصیل را در نسل جوان تثبیت نکنیم به جریان های دیگر گرایش پیدا میکنند و لازم است سندهای هنر به موضوع هنر در آموزش و پرورش و هنر نوجوانان توجه جدی شود.
محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس کمیسیون هنر و معماری گفت: فلسفه تشکیل کمیسیون هنر و معماری، خلا و نیازی بود که در حوزه هنر در شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود داشت. با توجه به تاثیرات فراوان هنر تلاش میشود هنر در اسناد بالادستی مورد توجه بیشتر قرار گیرد و کمیسیون هنر و معماری با حضور اعضایی که سابقههای هنری و فرهنگی دارند تلاش میکند از جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی به خلاها و نیازهای عرصه هنر بپردازد.
رئیس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: کمیسیون هنر و معماری در آغاز راه تلاش دارد تا با تدوین اسنادی نهادهای فرهنگی و هنری را به هم نزدیک کند. زیرا با توجه به مشکلات فراوان عرصه هنر یکی از مشکلات اصلی حوزه هنر این است که نهادهای هنری با هم ارتباط مناسب و وحدت رویه ندارند و گاهی فعالیت های آنها در تناقض با یکدیگر است.
ایمانی خوشخو با ارائه گزارشی به دستاوردهای این کمیسیون اشاره کرد و گفت: توجه به هنرهای سنتی در برابر هنرهای جدید از برنامه های کمیسیون بود که مورد بررسی قرار گرفت و منجر به دانشگاه ایرانی اسلامی استاد محمود فرشچیان شد. درباره موسیقی با همه تاثیرات و اهمیتی که دارد یک بند مصوب در اسناد بالادستی نداریم و با توجه به این ضرورت سند موسیقی کشور با نگاه حمایتی و تأییدی برای موسیقی ایرانی با حضور هنرمندان و استادان موسیقی تهیه شده که منتظر ارائه به شورای عالی است. سند معماری نیز در دست تهیه و تدوین است و تدوین سند سینما نیز در دستور کار کمیسیون هنر و معماری قرار دارد.
رئیس کمیسیون هنر و معماری اظهار امیدواری کرد با حمایت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی هنر در جایگاه مهم خودش مطرح شود و زمینه ای فراهم شود تا از ظرفیت های هنر به خوبی استفاده شود.
در این نشست اعضای کمیسیون هنر و معماری نظرات و پیشنهادات خود را درباره مسایل و حوزههای مختلف هنر بیان کردند.