کاسبی: از سال ۹۱ تا حالا بیکار هستم
در گفتگو با هنرنیوز:
کاسبی: از سال ۹۱ تا حالا بیکار هستم
یک بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون گفت: ۵۰ درصد از رکود سینما مربوط به تهیه کنندگان سینما است که حتی حاضر نیستند دستمزدهای سه سال قبل را به بازیگران بدهند.
 
تاريخ : دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۷
محمد کاسبی بازیگر با سابقه سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد اینکه آیا امسال فیلمی در جشنواره فیلم فجر دارید افزود: امسال فیلمی در جشنواره فیلم فجر ندارم. فقط سال‌ها قبل یک فیلم سینمایی به نام «نطفه شوم» با آقای کریم آتشی کارکرده بودیم که نیمه کاره ماند اما امسال، اول آذرماه؛ دوباره ایشان عوامل فیلم را جمع وجور کرد و بعد حدود دو هفته این فیلم را به پایان رساندیم و حالا اطلاع ندارم که این فیلم در جشواره فیلم فجر حضور دارد یا خیر؟
وی اضافه کرد: از سال ۹۱ تا حالا بیکار هستم و دلیلش هم این است که هم، تولیدات کم بوده و هم اینکه، ۵۰ درصد از فیلمنامه‌هایی که به من پیشنهاد شده را نپسندیدم.
بازیگر فیلم سینمایی «آسمان هشتم» با اشاره به تهیه کنندگان سینما ادامه داد: معتقدم ۵۰ درصد از تهیه کنندگان در رکود سینما مقصرند چرا که حتی حاضر نیستند دستمزدهای سه سال قبل را هم به بازیگران بدهند. چون من تمایلی به این باج دادن نیستم برای همین هم فعلا بیکار هستم.
محمد کاسبی تصریح کرد: برخی از تهیه کنندگان در پی منفعت طلبی خود هستند و سعی می‌کنند با عوامل، سر دستمزد‌ها چانه زنی بی‌خودی کنند تا باقیمانده سرمایه را برای خودشان نگه دارند. در حالی که این کار به نوعی حق خوری و بی‌ایمانی است بی‌ایمانی فقط این نیست که سَرِامام حسین (ع) را بِبُرید. یک ریال هم از حق کسی را بخوری بی‌دینی است.
وی در پاسخ به این سوال که دریافت جایزه و سیمرغ بازیگری چقدر می‌تواند برای بازیگر ارزشمند باشد یاد آور شد: معتقدم حتی یک لبخند و یک آفرین گفتن برای هنرمند که از روح لطیفی برخوردار است مفید است و موجب خواهد شد که خستگی از تنش بازیگر بیرون برود. اما اگر بخواهیم به این نتیجه برسیم که آیا این جوایز چقدر برای کارهای بعدی بازیگر، مثمرثمر خواهد بود و چقدر تهیه کنندگان و کارگردانان، بعد از گرفتن جوایز به سراغ آن بازیگر می‌روند باید بگویم هیچ تاثیرخاصی نخواهد داشت. من خودم تاکنون سه بار کاندیدای دریافت سیمرغ بلورین شدم و سه بار هم اینجایزه را گرفتم اما این جوایز هیچ امتیازی برای من برای پیشنهادهای  بعدی نداشت.
محمد کاسبی که بهترین بازیگر قاره آسیا را در سال ۱۹۹۷ تصاحب کرده است با اشاره به اینجایزه خاطر نشان کرد: من و مرحوم شکیبایی از ایران و یک بازیگر چینی، کاندیدای بهترین بازیگر قاره آسیا در سال ۱۹۹۷ بودیم که باید به مالزی می‌رفتیم. من برای فیلم «پدر» و زنده یاد شکیبایی برای فیلم «خواهران قریب». البته این جایزه به من رسید ولی هنگامی که به ایران بازگشتم. باور می‌کنید که نه معاونت سینمایی وقت به من زنگ زد تا این جایزه را تبریک بگوید و نه خانه سینما، فقط در حد یک خبر کوتاه، آن هم در وسط صفحات روزنامه کیهان، اشاره‌ای به این جایزه شده بود. بنابراین می‌خواهم بگویم که این جوایز در ایران خیلی تاثیری در روند کار بازیگران نخواهد داشت و اینگونه نیست که بازیگری که موفق به کسب جایزه یا سیمرغ بلورین بازیگری می‌شود پیشنهاداتش از قبل بیشتر می‌شود. به هیچ وجه چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد. چون سینما و گیشه، یک تعریفی دارند و کارهای هنری که موفق به کسب جوایز از جشنواره‌ها می‌شوند تعریف خودشان را دارند.
این بازیگر سینما و تلویزیون گفت: بازیگر‌ها معمولا برای بازی در فیلم‌های غیر تجاری، جایزه می‌گیرند و متاسفانه این فیلم‌ها، در سینماهای کشور خیلی گیشه ندارند و این در حالی است که بدنه سینما مربوط به فیلم‌های تجاری و گیشه است. بنابراین به نظر می‌رسد که سینما‌ها، اصلا کاری به فیلم‌هایی که جایزه گرفتند ندارند. و این وضعیت یک وضعیت، بسیار پیچیده، غصه دار و ظالمانه است.
بازیگر فیلم سینمایی «نفوذی» افزود: درست آن است هنگامی که بازیگری یا هر سینماگری موفق به دریافت جایزه‌ای می‌شود. هم احترام و هم پیشنهاد به وی افزایش یابد تا این وضعیت، سبب تشویق دیگران شود تا کارهای خودشان را به حد استاندارد برسانند.
کد خبر: 68536
Share/Save/Bookmark