«نوازنده‌ای که ماه را می‌نواخت» الگویی برای اجرای نمایش در مراکز کانون
«نوازنده‌ای که ماه را می‌نواخت» الگویی برای اجرای نمایش در مراکز کانون
شیوه اجرای ساده، خلاقانه و کم‌هزینه نمایش «نوازنده‌ای که ماه را می‌نواخت» می‌تواند به الگویی برای اجرای نمایش در مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تبدیل شود.
 
تاريخ : دوشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۰۹
به گزارش هنرنیوز؛مدیرفعلی کانون زبان ایران استان تهران که به تماشای این نمایش در حال اجرا در مرکز تئاتر کانون نشسته بود در اظهار نظری عنوان کرد: نوازنده، اثری زیبا و تاثیرگذار بود و با مخاطب خود ارتباط مناسبی برقرار می‌کرد استفاده درست از امکانات صحنه، بهره‌گیری از تعدادی قایق‌ کاغذی و پارچه به جای دریا و رودخانه، ساخت ماکت‌های کتابی از قلعه و دکورهای صحنه، این اثر را به نمایشی - به نسبت - کم‌هزینه تبدیل می‌کرد. این شیوه به فعالیت‌ها و رویکردهای کانون بسیار نزدیک است و مربیان می‌توانند از آن الگو بگیرند.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، محمد‌تقی حقی، استفاده نکردن از دکورهای حجیم، توانمندی دو نقش‌آفرین این نمایش، موضع جذاب و اوج و فرودهای این اثر را از جمله ویژگی‌های شاخص نمایش برشمرد؛ اثری که «حسین چراغی» آن را کارگردانی و «مجید بوربور» نمایشنامه آن را بر اساس قصه ژاپنی «سادکو» نوشته است.

این مدیر پیشکسوت کانون استان مرکزی که سابقه مدیریت اجرایی دو دوره جشنواره نمایش عروسکی کشوری کانون در اراک را نیز برعهده داشته است، با اذعان به این‌که «مدت‌ها بود اثری با این کیفیت در کانون ندیده بودم»، در عین حال یادآور شد: مراکز و کتاب‌خانه‌های کانون، وارد تئاتر زنده نمی‌شوند. بهره‌گیری از عروسک‌ها و نمادهای انسانی و ترکیب آن با شیوه نمایشی زنده، الگوی مناسبی است که کیفیت نمایش‌های مربیان و اعضای کانون را بالاتر می‌برد. در کتاب‌خانه‌ها همچنین می‌توانند با استفاده از شیوه‌هایی مانند «دوریختنی‌ها» یا «کاغذ و تا» امکانات مناسب و ساده‌ای را برای نمایش فراهم کنند. فرزند من آن‌قدر از قایق‌های کاغذی خوشش آمده بود که دوست داشت آن‌ها را به خانه ببرد.

مدیرکل سابق کانون استان‌های مرکزی و چهار محال و بختیاری که بیش از ۳۰ سال به عنوان مربی و مدیرکل استان در کانون فعالیت کرده است، در عین حال شیوه سایه‌ای را نیز ابزار مناسبی برای اجرای نمایش در مراکز کانون می‌داند و معتقد است این شیوه به فعالیت‌های نمایشی کانون یا همان شیوه نمایش کتاب‌خانه‌ای کانون، تنوع بیشتری می‌بخشد.

وی در همین حال بر این اعتقاد است که فعالیت‌ها و برنامه‌های - به اصطلاح - «کودک برای کودک» در مراکز کانون کم‌رنگ شده است و بیشتر، مربیان به خلق اثر برای کودکان می‌پردازند، در حالی‌که هدف اصلی کانون مشارکت دادن بچه‌ها و اعضا در تمامی مراحل اجرای یک اثر نمایشی است تا بتوانند از این راه به تمرین فعالیت‌های گروهی بپردازند.

حقی به مشکل کمبود نیرو به ویژه کمبود مربیان هنری متخصص در عرصه نمایش در کتاب‌خانه‌های کانون اشاره می‌کند و می‌گوید: مربیان فرهنگی یا هنری کانون برای اجرای یک نمایش و بر روی صحنه بردن آن زمان زیادی صرف می‌کنند و از کارهای دیگر باز می‌مانند و ممکن است از بچه‌ها و دیگر فعالیت‌های ۴۰ گانه کانون غافل ‌شوند در حالی‌که می‌توان این مساله را با نظارت مربیان به بچه‌ها واگذار کرد.

در نمایش «نوازنده‌ای که ماه را می‌نواخت» مجید بور بور و بهناز مهدی‌خواه نقش‌آفرینی می‌کنند.

این نمایش عروسکی تا ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ همه روزه به غیر از شنبه‌ها ساعت ۱۹ در سالن گلستان مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون - واقع در بلوار کشاورز، خیابان حجاب، داخل پارک لاله به روی صحنه می‌رود.
کد خبر: 88066
Share/Save/Bookmark