به گزارش هنرنیوز در نشست رسانه ای گروه میراث که صبح امروز برگزار شد؛ هنرمندان و برگزار کنندگان کنسرت گروه میراث به سوالات هنرنیوز پاسخ دادند.
ژاله صادقیان در پاسخ به این سوال که چرا به یکی از بخش های شاهنامه اما به صورت مبسوط پرداخته نشد، گفت: من تجربه تعریف کردن داستان بر روی صحنه را دارم. دو قطعه بزرگ را برای نظامی کار کردم. مهم ترین دغدغهما تعریف یک داستان نیست. مشکل ما این است که از شاهنامه فاصله گرفته ایم. حال این نکته که چگونه به شاهنامه بازگشت کنیم موضوع اصلی است.
وی افزود: شاهنامه برای بسیاری از مردم ترسناک است. می ترسند که از پس فهم آن بر نیایند. آشتی با شاهنامه هدف اصلی ماست. آن چه ما فراموش کرده ایم این است که شاهنامه برخلاف آن چه می پنداریم؛ با زمان ما و ادبیات ما نزدیکی زیادی دارد. بخش های گوناگون شاهنامه جذابیت فراوانی دارند.زبان شساهنامه منطبق بر زبان ماست.
این مجری تلوزیون ادامه داد: رسالت ما این است که فاصله میان شاهنامه و مردم را کم کنیم. تلاشی تا مردم جرأت کنند که به شاهنامه نزدیک کنند. بیان قصه همه هدف ما نیست.مهم این است که به سراغ این کتاب بیایند. بخش هایی از شاهنامه را بخوانند و با آن ارتباط برقرار کنند.
او ادامه داد: به خاطر دارم وقتی درباره نظامی کارکردیم فروش خمسه بسیار بالا رفت. اما به باور من بزرگترین و ارزشمند ترین کاری که گروه میراث انجام داد این بود که مردم را به خواندن شاهنامه دعوت و ترقیب می کند.
در ادامه امیز صادقی به این نکته اشاره کرد که : زندگی و مرگ سیاوش را در شاهنامه تولید کردیم و این قصه به ۸ ساعت DVD تبدیل شد. پس نمی توان در یک کنسرت با مهوریت موسیقی قصه روایت کرد چراکه به سمت قصه گویی و تئاتر خواهیم رفت و هدف ما این نیست.
او ادامه داد: شاهنامه حکایت مردی است؛ که ۳۵ سال عمر خود را گذاشت تا شاهنامه را بسراید. در این کتاب ۱۴۰۰ داستان نقل شده که هر نقل کردن این قصه ها به هزاران سیاعت وقت نیاز دارد. علاوه بر این که این کنسرت باید جواب چند نوع سلیقه را بدهد و برای همه مخاطبان خود یا حد اقل برای گروه زیادی از آنان قابل قبول باشد.
این شاهنامه پژوه درباره شاهنامه و عمق شناخت مردم از آن گفت: حکایت های زیادی درباره شاهنامه هست. عده ای می گویند برای دستمزد نزد سلطان محمود نوشته شده در حالی که پدران فردوسی از مرزبانان ایران بوده اند. از سوی دیگر عده ای می گویند فردوسی آن را نزد سلطان محمود برد تا از فروش آن برای دخترش جهیزیه بخرد. اما نکته این جاست که ۳۵ سال شعر نوشتن برای چنین موضوعی محال به نظر می رسد. برخی حتی در دروغ یا راست بودن شاهنامه تردید دارند. در جایی فردوسی می گوید: تو این را دروغ و فسانه مدان!
وی درپایان پاسخ خود به هنرنیوز گفت: اجرای یک سمفونی از شاهنامه به ارکستری هزار نفره نیاز دارد. دکوپاژ و بازیگرهای بسیار و صحنه های قوی و این از توان و وسع ما خارج بود!