افسون امینی در نشست رسانه ای هشتمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان «از آسمان سبز» گفت: جشنواره ادبی باید فصلی باشد.
به گزارش خبرنگار ادبی هنرنیوز؛ نشست رسانه ای هشتمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان «از آسمان سبز» صبح امروز با حضور افسون امینی دبیر جشنواره و خسرو آقایاری مدیر ادبی امور استان در مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری در سالن مرکز آفرینش های ادبی برگزار شد.
افسون امینی در این نشست گفت: شعرهای فرستاده شده به دو بخش «نو» و «کلاسیک» تقسیم میشود که داوری هر بخش به صورت جداگانه صورت میگیرد، در ضمن باید یادآور شوم که داوریها در دو مرحله است و در هر مرحله سه داور وظیفۀ بررسی را برعهده دارند.
افسون امینی در خصوص انتخاب نام جشنوارۀ هشتم بیان داشت: ما همواره نام جشنواره را با توجه به تناسبات جغرافیایی و فرهنگی هر استان انتخاب میکنیم جشنوارۀ هشتم هم از این قائده مستثنی نبوده؛ ابتدا قرار بود نام جشنواره با نگاه به نام نیما انخاب شود اما با توجه به اینکه نیما ملیتر از آن است که نامش در جشنوارۀ استانی آورده شود نام سلمان هراتی پیشنهاد شد، بنابر این «از آسمان سبز» از یکطرف به شرایط اقلیمی استان مازندران اشاره دارد و از طرف دیگر نام کتابی از سلمان هراتی است.
دبیر جشنواره در آخر توضیح داد: برای افتتاحیه و اختتامیۀ جشنواره برنامههای موسیقی محلی همان استان در نظر گرفته شده که تنوع خاصی به برنامه میدهد؛ برنامۀ بازدید از اماکن دیدنی و تاریخی استان وجود دارد و یکروز هم گردش در استان خواهیم داشت.
در ادامه آقایاری اظهار کرد: برگزاری جشنواره یک برنامه ادبی نیست بلکه باید فصلی باشد از یک برنامه ادبی، چرا که اگر هدف تنها برگزاری جشنواره باشد آفات بسیاری را با خود خواهد داشت. پیامد کار ما مجموعه فعالیت های ادبی است که طی 8 سال در استان های مختلف به صورت کارگاه های آموزشی و سپس جشنواره های فصلی در استان ها و سپس یک جشنواره کشوری برگزار می شود.
وی ادامه داد: در واقع آثار ارسالی از جانب حوزه های هنری به دبیرخانه جشنواره ماحصل یک سال فعالیت کارگاه های ادبی حوزه هنری است که به جشنواره کشوری راه پیدا می کند و تریبونی برای ارائه آثار در اختیار شاعران و نویسندگان قرار داد می شود.
آقایاری در پاسخ به این سوال که آیا مراسم اختتامیه جشنواره با برگزاری کارگاه نیز همراه خواهد بود یا نه، گفت برگزاری کارگاه در دوو روز و آن هم برای حدود 100 نفر مخاطب ممکن نیست ضمن آنکه در تمام طول سال کارگاه ها برگزار می شود و نیازی به ایجاد چنین برنامه فشرده ای نداریم.
مدیر ادبی امور استان در مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری ادامه داد: حمایت از نویسندگان جوان نیز تنها در حد انتشار آثار نیست و در طی سال برنامه های حمایتی به صورت مستمر ادامه دارند؛ مانند انتشار مجموعه آثار برگزیده و یا انتشار شعر و داستان های برتر کارگاه ها در نشریه الفبا و سپس وقتی آثار هر فرد منسجم شد آنها را در انتشار آثار مستقل یاری خواهیم کرد.
وی افزود: نگاه مسوولان برگزاری جشنواره فارغ از نگاه های سیاسی بوده و همواره با موضوع آزاد برگزار می شود تا شاعران جوان به راحتی احساسات خود را بیان کنند و در خلال این برنامه ادبی بتوانند به صورتی نا محسوس علاوه بر اهداف ادبی نگاه های اجتماعی و تربیتی مطلوبی را نیز اعمال کنند.
آقایاری افزود: هدف اولیه ما این است که شاعران جوان به بیان خویشتن بپردازند و همچنین فرصتی برای گره خوردن با ادبیات و ایجاد بهداشت روانی در شرایط حساس جامعه امروز میسر شود.
وی ادامه داد: در انتخاب آثار نیز بحث محتوایی چندان مطرح نیست و نقد محتوایی و موضوعی نیز کمتر مطرح می شود، چرا که موضوع جشنواره آزاد است، دباره بودجه نیز هیچ مشکلی نداریم چرا که جشنواره تک فازی نیست و برنامه ادبی مستمری است.
آقایاری در پایان گفت: تا کنون بسیاری از کسانی که در کارگاه ها شرکت داشته اند با جریان های روز همراه شده اند و آثار مستقلی را منتشر کرده اند که این را می توان از دستاوردهای فعالیت کارگاه های ادبی در مراکز استانی حوزه هنری دانست.
فراخوان هشتمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان اعلام شده است و علاقه مندان در گروه سنی 25-17 سال می توانند در رشته های شعر و داستان، تا پایان مرداد ماه آثار خود را به نشانی اینترنتی azaseanesabz@gmail.com و یا به دبیرخانه جشنواره واقع در تهران خیابان حافظ تقاطع سمیه حوزه هنری طبقه سوم مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری ارسال کنند.
امیر حسین مکاریانی