حسن غریبی مدیر روابط عمومی فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار داشت: در هر جلد از «دانشنامه زبان و ادب فارسی» مدخلهایی مشخص شده است و هر مدخل به اهل تخصص سفارش داده شده است که آنها مدخل را مینویسند.
وی افزود: مدخلهای نوشتهشده باید ویرایش شوند و به این دلیل که برای دانشنامه نوشته شدهاند، باید مستند باشند که در میان مقاله مشخص شده است و بخش اعظم وقت نگارش دانشنامه، صرف یافتن این منابع میشود.
مدیر روابط عمومی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه دانشنامه زبان و ادب فارسی در شش جلد آماده خواهد شد، خاطرنشان کرد: این دانشنامه مهمترین اطلاعات ادبی فارسی را بهصورت مقالاتی در موضوعات رجال و کتب ادبی، دستور زبان، اصطلاحات عرفانی و معانی و بیان و عروض و قافیه، قالبهای شعری، سبکهای ادبی، زبانهای ایرانی، انواع ادبیات، ادبیات پیش از اسلام، اسطورههای ایرانی، اَعلام شاهنامه فردوسی، و برخی دیگر از اَعلام، خاصّه اَعلام قرآنی، ادبیات معاصر و احوال و آثار ایرانشناسانی داخل و خارج از کشور در حوزه زبان و ادب فارسی ارائه میکند.
به گفته وی هر جلد دانشنامه زبان و ادب فارسی به صورت جداگانه تالیف نمیشود و مراحل آن به صورت همزمان است که جلد پنجم در مرحله ویرایش فنی و محتوایی است تا پس از آن برای چاپ آماده شود.
غریبی با اشاره به اینکه جلد اول این کتاب در سال ۸۴ چاپ شده است،گفت: سال آینده از جلد پنجم رونمایی خواهد شد. برخی از مدخلهای این کتاب شاید با برخی دانشنامههای دیگر مانند دانشنامه جهان اسلام مشترک باشد اما نگاه این کتاب ادبی است.