به گزارش هنرنیوز، حامد دهقانان ـ معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و سرپرست كانون جهانگردی و اتومبیلرانی ـ صبح امروز ( دوشنبه ، ۱۶ آبان ) در مراسم افتتاحیهی نمایشگاه خودروهای کلاسیک در مجموعه تاریخی فرهنگی کاخ نیاوران، اظهار كرد:ارائه سبد متنوع ،جذاب و خلاق در صنعت گردشگری از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که در این صنعت برخلاف سایر صنایع تکیه بر استمرار مضمون قابل قبول نیست.
وی افزود : در صنعت گردشگری توجه به ظرفیتهای ناشناخته و تواناییهای بالقوه و برنامهریزی ارائه خلاقانه یکی از پیش فرضها و شروطی است که برای پیشرفت هر کشور لازم است. پیچیدگی و تنوع بالا دو اصل مهم گردشگری هستند.
دهقانان گفت: تنوع بالا،عنصر خلاقیت و ارائه محصولات نو را میطلبد بنابراین برگزاری نمایشگاه و ارائه خلاقانه و به فعلیت رساندن ظرفیتهای نو یک اصل است.
وی از فعالین بخش خصوصی گردشگری خواست تا در خط مقدم گردشگری حضور داشته باشند زیرا کشورهای موفق در بخش گردشگری دارای بخش خصوصی فعال و توانمند هستند.
معاون گردشگری کل کشور با بیان اینکه گردشگری چهارمین صنعت درآمد زای جهان است، تصریح کرد: پیش بینی میشود گردشگری تا پایان این دهه میلادی ۲ تریلیون دلار گردش مالی داشته باشد.
وی ادامه داد : با توجه به اهمیت و جایگاه ویژه اقتصادی این صنعت نیاز داریم، تقویم گردشگری بهلحاظ كمی، حجم بیشتری از برنامهها را به خود اختصاص دهد.
دهقانان با اعلام کمک بدون قید و شرط این معاونت به بخش خصوصی جهت توانمند سازی بخش خصوصی، کانون اتومبیل و جهانگردی را یکی از مصادیق بخش خصوصی فعال در عرصه گردشگری نامید و افزود: اتومبیلرانی بخش بیربطی
” در فراخوانی از دارندگان این خودروهای ویژه دعوت میشود تا مراحل كارشناسی و دریافت شناسنامهی تاریخی خودروی خود را طی كنند و در ادامه، آنها را به پلیس برای دریافت پلاك تاریخی معرفی میكنیم. “
نسبت به صنعت گردشگری نیست، بنابراین از همه فعالان علاقهمند دعوت میكنیم، در این نمایشگاهها مشاركت داشته باشند و ما از آنها حمایت میكنیم.
وی صیانت از خودروهای تاریخی را كاملا با میراث فرهنگی مرتبط دانست و گفت: آنچه امروز در معرض دید گذاشته میشود، مصداقی از تعامل سه عنصر صنعت، ذوق و هنر است كه به بازخوانی تاریخ فرهنگی و هنری یك كشور میپردازد.
سرپرست كانون جهانگردی و اتومبیلرانی اظهار کرد :سال ۱۳۸۹ هیأت دولت مصوبهای را برای تشكیل كارگروه صیانت از خودروهای تاریخی صادر كرد. در این كارگروه كه در شرف تشكیل است، وزارتخانهی صنایع و معادن، ناجا، پلیس راهنمایی و رانندگی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، كانون جهانگردی و اتومبیلرانی و فدراسیون اتومبیلرانی عضو هستند و سال گذشته ۱۳ جلسهی كاری را تشكیل دادند و دبیرخانهی آن نیز در كانون شكل گرفت و مقدماتی برای آن فراهم شد.
وی اعلام کرد: در آستانهی صادر كردن نخستین پلاكهای رسمی برای خودروهای نفیس، ویژه و كلاسیك هستیم و منتظریم تأیید نهایی را از پلیس راهنمایی و رانندگی دریافت كنیم.
سرپرست كانون جهانگردی و اتومبیلرانی خاطر نشان کرد: تا پیش از این، خودروهای تاریخی از مشكل بلاتكلیفی رنج میبردند و صاحبان خصوصی آنها به دلیل نبودن دستورالعمل یا آییننامه، معمولا نمیتوانستند از خودروهای كلاسیك خود بهرهبرداری كنند و حتی برای حضور در نمایشگاههای خارجی دچار سردرگمی بودند.
دهقانان با تاکید براینکه ظرفیت خودروهای کلاسیک و تاریخی ایران به لحاط اهمین کمی و کیفی با برخی از کشورها قابل مقایسه نیست، افزود: مصوبهی دولت در سال گذشته یكی از اقدامات مهم برای صیانت از خودروهای كلاسیك بهعنوان بخشی تاریخی است.
وی پیشنهاد كرد: این نمایشگاه در شهرهای دیگر با رعایت ملاحظات حمل و نقل و حفاظت برگزار شود.
دهقانان همچنین به مشخص شدن چارچوب نحوهی كارشناسی خودروهای تاریخی، طراحی پلاك تاریخی و تهیهی شناسنامه برای خودروهای تاریخی در جلسههای كارگروه صیانت از خودروهای تاریخی اشاره کرد و گفت: پس از این كارها، به سمت صدور زوج پلاكهای تاریخی پیش میرویم و پیشبینی میشود، ۵۰هزار زوج پلاك تاریخی صادر شود.
سرپرست كانون جهانگردی و اتومبیلرانی خبرداد: در فراخوانی از دارندگان این خودروهای ویژه دعوت میشود تا مراحل كارشناسی و دریافت شناسنامهی تاریخی خودروی خود را طی كنند و در ادامه، آنها را به پلیس برای دریافت پلاك تاریخی معرفی میكنیم.