محمد احمدی در گفتگو با هنرنیوز:
سینماهای بخش «نویی تجربه» سینماهای مخاطب پسندی نیستند
تهیه کننده فیلم سینمایی «دو ساعت بعد، مهرآباد» که فیلمش در بخش نویی تجربه حضور دارد گفت: تصور میکنم این بخش حتی از سوی جشنواره فیلم فجر هم جدی گرفته نشده و سینماهایی که برای این بخش در نظر گرفته شدند نیز، سینماهای مخاطب پسندی نیستند.
تاريخ : دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۳۹
محمد احمدی تهیه کننده سینمای ایران که امسال با فیلم «دو ساعت بعد، مهرآباد» در بخش نویی تجربه در سی و دومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد این بخش افزود: اگر چه این بخش در مجموع بخش بدی نیست و فیلمسازانی مثل آقایان سجادی و موتمن و دیگران هم حضور دارند اما معتقدم این بخش حتی از سوی جشنواره فیلم فجر هم، جدی گرفته نشده است و فیلمها به خوبی دیده نمیشود.
انتظار ما این بود که اگر فیلم «دو ساعت بعد، مهرآباد» برای بخش سودای سیمرغ انتخاب نشده اما لااقل در بخشی قرار بگیرد که به خوبی دیده شود. این درحالی است که باید مسئولین جشنواره برای بهتر دیده شدن این فیلمها چاره اندیشی کنند.
وی اضافه کرد: به جز سینمای برج میلاد؛ سینماهای فلسطین و سپیده و خانه هنرمندان از اماکنی محسوب میشوند که خیلی سینماهای مخاطب رویی به شمار نمیروند اما با این وجود امیدوارم که مردم فیلمهای بخش نویی تجربه را ببینند چرا که جشنواره فیلم فجر همچون ویترینی است که تولیدات سال آینده سینمای ایران را به نمایش میگذارد و من به عنوان تهیه کننده، دوست دارم فیلمم توسط مردم، منتقدین و اهالی رسانهها دیده شود تا با نقطه نظرات آنان نسبت به فیلم آشنا شوم.
این تهیه کننده و کارگردان سینمای ایران ادامه داد: بخش نویی تجربه، ظاهرا به فیلمهایی تعلق دارد که به نوعی، تجربهای در آنان شکل گرفته باشد اگر چه به طور کلی، همه فیلمها تجربهای را در خود دارند اما اینکه تصور شود فیلم ما تجربه آنچنانی داشته باشد اینگونه نیست.
وی در مورد دیدار دبیر جشنواره فیلم فجر با تهیه کنندگانی که فیلمهایشان در جشنواره حضور دارند تصریح کرد: من در این دیدار حضور نداشتم چون آن طوری که شنیدم این دیدار مربوط به تهیه کنندگانی بوده که فیلمهایشان در بخش سودای سیمرغ و نگاه نو حضور دارند اما معتقدم فکر خوبی بوده است. چون هنگامی که فیلمی در جشنواره فیلم فجر که همزمان در ۳۰ استان هم برگزار میشود حضور دارد و هر روزه، نمایشهایی دارد باید بخشی از هزینههای نمایش این فیلمها ازسوی مدیران جشنواره فیلم فجر تامین شود. تا به بخش اقتصادی فیلم لطمهای وارد نشود.
تهیه کننده فیلم سینمایی «لطفا مزاحم نشوید» خاطر نشان کرد: من تصور نمیکنم در جشنوارههای دنیا، این تعداد نمایش فیلم آن هم در وسعت زیاد داشته باشند. لذا
اینکه بخشی از هزینههای تهیه کنندگان فیلمها تامین شود سیاست بسیار خوبی است. آن طوری که من شنیدم، هزینههای پخش فیلمهای جشنواره که در استانهای کشور به نمایش در میآیند را وزارت کشور تقبل کرده است و این جلسه برای تامین هزینههای فیلمها در تهران بوده است.
به گفته محمد احمدی، برخی از فیلمهای حاضر در جشنواره فیلم فجر فقط در تهران بیش از ۲۰ بار نمایش داده میشوند و تعداد زیادی از مخاطبین آنان را میبینند و میتواند به هنگام اکران فیلم، از تعداد تماشاگران بکاهد.
کارگردان فیلم سینمایی «شاعر زبالهها» در مورد فیلمهای حاضر در سی و دومین جشنواره فیلم فجر گفت: خوشبختانه امسال حضور فیلمسازان با سابقه در جشنواره زیاد است و طبق هر ساله هم، چند فیلمسازی که غیر قابل پیش بینی هستند فیلمهای قابل قبولی را ارائه خواهند داد. ضمن اینکه تعداد فیلمهای اولی هم در این جشنواره خیلی زیاد است. اما امیدوارم فیلمهای حاضر در جشنواره فیلم فجر به گونهای باشند که هم از نظر گیشه و هم از نظر مخاطب، بتوانند نگاه تماشاگران را به خودشان جذب کنند.
تهیه کننده فیلم سینمایی «دو ساعت بعد، مهرآباد» با اشاره به داوران جشنواره فیلم فجر تاکید کرد:
همیشه این انتظار از داوران جشنواره وجود دارد که فیلمها را بدون توجه به اسم سازندگانشان داوری کنند و در این زمینه هیچ ملاحظه کاری نکنند و تنها به تکنیک، ساختار، محتوا و کیفیت فیلمها توجه کنند و بین فیلمها تبعیضی قائل نشوند.