حبیب کاوش سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوزاظهارداشت: متاسفانه برای ماه مبارک رمضان امسال فیلمی مناسب برای اکران عمومی در سینماهای کشور تشخیص داده نشد و ما در شورای صنفی نمایش چاره ای جزاین نداشتیم که با اکران بلند مدت برخی از فیلم ها موافقیت کنیم. ضمن اینکه یکی دو فیلم جدید هم اکران شدند و می توانست فیلم های دیگری هم در فهرست فیلم های اکران ماه رمضان باشند که این اتفاق نیافتاد.
باید در خصوص طرح اکران اذان تا اذان فرهنگسازی شود
وی با اشاره به اینکه بسیاری از تهیه کنندگان فیلم های ماه مبارک رمضان را مناسب اکران عمومی فیلم های خود نمی دانند، افزود: بسیاری از تهیه کنندگان و دست اندرکاران فیلم های سینمایی امروز فکر می کنند که اگر فیلم شان در ماه مبارک رمضان اکران شود نمی تواند فروش چندان مناسبی داشته باشد که این طرز فکر و اندیشه در این خصوص غلط است و باید در این خصوص فرهنگسازی شود.
سخنگوی شورای صنفی نمایش فیلم تصریح کرد: ما زمانی که مردم در ماه رمضان و در طول روز انرژی چندانی برای رفتن به سینما ندارند، فیلم ها را نمایش می دهیم که با توجه به نبود انرژی برای مردم قاعدتا فیلم ها نمی توانند گیشه مناسبی داشته باشند، بعد از افطار هم که مردم انرژی کافی برای رفتن به سینما را دارند ما فیلم را از اکران پایین می کشیم که در این خصوص باید برای سال های آینده برنامه ریزی درست و مناسب و همچنین فرهنگسازی لازم صورت گیرد و برنامه ریزی درخشانی در این مورد انجام گیرد.
برای خالی نماندن سالن های سینما چند فیلم خاطره انگیز در رمضان امسال اکران شد
وی خاطرشنان کرد: برای امسال هم ما در ماه مبارک رمضان برای اینکه پرده سینماها خالی از فیلم نمانند، تصمیم گرفتیم که برخی از فیلم های پرفروش سال دوباره در یکی دو گروه سینمایی اکران شوند و در کنار آن در طرح «اذان تا اذان» امسال نیز در کنار فیلمهای تازه اکران شده، چند فیلم خاطرهانگیز از جمله «هامون» و «اجارهنشینها» پس از گذشت دو دهه از نخستین اکران عمومی شان روی پرده رفتند و سینماهای اکران کننده این فیلمها و دیگر سینماهای مجری طرح اذان تا اذان باید در قالب سانس فروش بلیت نیمبها تا پایان ماه مبارک رمضان به مردم خدمات ارائه بدهند.
کاوش با اشاره به ترس تهیه کنندگان از اکران فیلم های جدید خود در ماه رمضان اضافه کرد: تهیه کنندگان برای اکران فیلم های جدید خود در ماه مبارک رمضان نوعی ترس و واهمه دارند و می ترسند که فیلم هایشان فروش چندان مطلوبی نداشته باشد. حقم دارند چون سینما هنر گرانی است و برای ساخت یک فیلم سینمایی باید کلی هزینه شود و بالاخره این هزینه باید از جایی مثل گیشه تامین شود و تا تهیه کننده و سرمایه گذار دچار ضرر و زیان مالی شدید نشود.
باید شعار مدیرت خانه سینما از ۲۰ تا ۳۰ نفر بیشتر باشد
وی در خصوص تجمع صنوف سینمایی در مقابل وزارت ارشاد در خصوص خانه سینما هم عنوان داشت: باید مدیرت خانه سینما متحول شود و صنوف قانونی سینما بتوانند به حق قانونی خود برسند. باید شعار مدیرت این دوستان در خانه سینمای سابق از ۲۰ تا ۳۰ نفر گسترش و وسعت پیدا کند و کلیه صنوف سینمایی اعم از دستیاران و غیره هم را در بربگیرد و همه از چتر حمایتی خانه سینما برخوردار شوند. نباید این گونه باشد که یک عده خاص در خانه سینما عضویت داشته باشند و بقیه صنوف سینمایی از این حق قانونی و حقوقی خود محروم باشند.
کاوش در ادامه ابرازداشت: اکثر کسانی که در هفته قبل مقابل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص خانه سینما تجمع کردند متاسفانه از مشکل بیکاری در سینما رنج می برند و خانه سینما باید برای مشکلات شغلی و بیمه ای آنها در گذشته کارهایی می کرد که انجام نداده و دید که آنها هم برای اعتراض در مقابل ارشاد تجمع کردند و از حق قانونی خودشان دفاع کردند.
چتر حمایتی مدیریت خانه سینما همه اهالی سینما را در بربگیرد
وی ادامه داد: همه نوع هنرمندی در تجمع هفته گذشته مقابل ارشاد حضور داشتند، از تهیه کننده و کارگردان سینما تا دستیار کارگردان و فیلمبردار و غیره که اکثر مشکلات بیمه ای و کاری دارند و دوست دارند چتر حمایتی مدیریت خانه سینما همه اهالی سینما را در بربگیرد و مختص به یک عده خاص مثلا ۲۰ تا ۳۰ نفر نباشد.
سخنگوی شورای صنفی نمایش در پایان گفت: همه اهالی سینما باید با همدیگر به یک تفاهم وهم دلی برای حل مشکلات سینما و همچنین خانه سینما برسند و باید مدیریت ۲۰ ساله خانه سینما متحول شود و مدیر از دل هنرمندان بیرون بیاد. مدیریت تکراری و چندین ساله خانه سینما نشان داده که کارایی لازم را برای حل مشکلات صنوف سینمایی ندارد و باید متحول شود.