تقدیر از سه هنرمند پیشکسوت سینمای ایران
به پاس یک عمر تلاش هنری؛
تقدیر از سه هنرمند پیشکسوت سینمای ایران
مراسم افتتاحیه سی و دومین جشنواره فیلم فجر با بزرگداشت سه هنرمند همراه بود؛ هما روستا، مهدی هاشمی و جهانگیر میرشکاری، هنرمندانی که سال‌ها در سینمای ایران هنرآفرینی کرده اند.
 
تاريخ : شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۲۲
به گزارش هنرنیوز، هما روستا اولین هنرمندی بود که با دعوت فرزاد حسنی مجری مراسم به روی به همراه رضا کیانیان و رخشان بنی اعتماد به روی سن آمد. 

فیلم نکوداشت هما روستا را محمدعلی سجادی ساخته بود؛ این فیلم بازگویی خاطرات این هنرمند بود؛ وقتی که شش ساله بود و نزد پدرش به مسکو رفت، از این‌که عاشق شکلات بود و هنوز هست؛ او گفت که با خانواده به آلمان رفته و ابتدا در رشته شیمی آلی درس خوانده اما در نهایت موفق شد که پدرش را راضی کند تا تئاتر بخواند. 

رضا کیانیان که با هما روستا به روی سن آمده بود در سخنانی کوتاه گفت: «واقعا خوشحال هستم و افتخار می‌کنم که این‌جا برای بزرگداشت هما روستا حضور دارم. اولین جایزه‌ام را از دست هما روستا گرفتم و در صحنه هم با کمک خانم روستا درخشیدم و الان هم سر تعظیم فرود می‌آورم.» 

این بازیگر فرصت را مناسب دید تا از آلودگی هوا گلایه کند و خطاب به آقای وزیر گفت: «آقای وزیر در هیات دولت مطرح کنید که آلودگی هوا وحشتناک است، قاتل زنجیره‌ای در تهران راه افتاده که روزی ۲۴۹ نفر را روز می‌کشد، بیجه ۱۲ نفر را کشت. اگر می‌خواهید ما فیلم بسازیم و امیدوار باشیم لطفا فکری به حال آلودگی هوا بکنید.»
رخشان بنی اعتماد هم تنها یک جمله گفت:«با ادای احترام به هما روستا؛ نه به خاطر هنر بازیگری بلکه در هنر بی‌مثالش در چگونه هنرمند باقی ماندن.» 

هما روستا هم در این مراسم از کیانیان و بنی‌اعتماد تشکر کرد و گفت که از هموطنان تشکر می‌کند که با مهر و لبخندشان او را به زندگی امیدوار می‌کنند. 

در پایان رخشان بنی‌اعتماد لوح افتخار را به این هنرمند تقدیم کرد. 

مهدی هاشمی دیگر هنرمندی بود که در مراسم افتتاحیه از او تقدیر شد. فیلم نکوداشت این هنرمند ساخته مجید توکلی پخش شد، هاشمی هنرمندی که چند دهه در سینمای ایران حضور دارد گفت که در این مملکت هر کسی چند دهه کارش را ادامه می‌دهد کار سختی کرده است؛ زیرا تعداد کارشکنان خیلی زیاد است.
این بازیگر هم از آلودگی هوا گلایه کرد و یادآور شد: «من جزو سالم‌ترین افراد این مملکت هستم، من نباید به خاطر آلودگی هوا سه روز بیمارستان بخوابم. من که سیگار هم نمی‌کشم.» 

قرار بود که کیانوش عیاری که هاشمی دو فیلم با او کار کرده بود برای تقدیر از او حاضر شود اما مهدی هاشمی خواسته بود 

محمد ذوالفقاری(محمد لالی)، شمس‌الدین دولتشاهی(چیچو) و غلامحسین میرزایی بازیگر نقش غلام ژاپنی در فیلم «دو فیلم با یک بلیط»، سه بازیگر فرعی پرسابقه سینمای ایران برای تقدیر او به روی سن بیایند.
مهدی هاشمی گفت:«من ۶۷ سالم است، دیدم بزرگداشت برایم گرفته‌ام به همکاران و دوستان ۳۵ ساله‌ام زنگ زدم تا سر قضیه را چهار نفری بگیریم.»

غلامحسین میرزایی(غلام ژاپنی) که از سال ۴۷ وارد سینما شده است برای اولین بار در تمام سال‌های حضورش در سینما روی سن آمده بود او گفت که تنها افتخارم این بود که داریوش فرهنگ در «دو فیلم با یک بلیت» مرا کنار مهدی هاشمی گذاشت. 

او گفت: «هیچ کس به ما بها نمی‌داد، من خواب چنین روزی را نمی‌دیدم که به این‌جا بیایم، من سیصد یا چهارصد فیلم بازی کرده‌ام که همه‌اش ده دقیقه نمی‌شود.»
دولت شاهی(چیچو) ومحمد ذوالفقاری (محمد لالی) نیز در این مراسم صحبت کردند. 

هاشمی هم هنگام دریافت جایزه‌اش از این سه نفر گفت:«امشب شب پرافتخاری برایم است که جایزه‌ام را از گرامی‌ترین همکارانم گرفتم.» 

جهانگیر میرشکاری صدابردار هنرمند دیگری بود که از او تقدیر شد، ابتدا فیلم این هنرمند ساخته میثم میرزایی پخش شد که در آن سیروس الوند، بهرام رادان، داریوش فرهنگ درباره کارهای میرشکاری صحبت کردند.
میرشکاری که در کارنامه‌اش صدابرداری از سریال‌های سلطان شبان و مثل آباد و فیلم اجاره‌نشین‌ها و خانه دوست کجاست را دارد، گفت که صدابرداری اجاره‌نشین‌ها سخت‌ترین کار برایش بوده است. 

بعد از فیلم سیروس الوند برای تقدیر از میرشکاری به روی صحنه آمد و گفت:« روزی که با میرشکاری شروع کردیم، از صدابرداری سر صحنه خیلی می‌ترسیدم. سماک باشی گفت که صدابرادری وقتی نهادینه می‌شود که کیمیایی هم سر صحنه صدا بگیرد که گرفت. جهانگیر خیلی به من آموخت، با او فهمیدیم صدا و افکت یعنی چه. شمار زیادی از صدابرداران امروز شاگرد او بودند و او حق بزرگی به صدای ایران دارد و می توان او را پدر صدابرداری سینمای ایران دانست.» 

میرشکاری هم از وزیر و تیم اش تشکر کرد که شادی را به سینما برگرداند. 

در ادامه مراسم برگزیدگان بخش های پوستر، نمونه فیلم و عکس مسابقه مواد تبلیغاتی سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر معرفی شدند.
ـ در بخش طراحی پوستر از میان ۵ نامزد اصلی:
محمد حسین هوشمندی برای طراحی پوستر فیلم «پل چوبی»
بهزاد خورشیدی برای طراحی پوستر فیلم «سر به مهر»
جواد آتشباری برای طراحی پوستر فیلم «روز روشن»
امیرشیبان خاقانی برای طراحی پوستر فیلم «دربند»
بهزاد خورشیدی برای طراحی پوستر فیلم «حوض نقاشی»

هیأت داوران دیپلم افتخار این بخش را به امیر شیبان خاقانی برای طراحی پوستر فیلم «دربند» اهدا کرد و بهزاد خورشیدی نیز برای طراحی پوستر فیلم «سر به مهر» سیمرغ بلورین و جایزه نقدی جشنواره را دریافت کرد.

ـ در بخش ساخت نمونه فیلم و فیلم تبلیغاتی از میان ۵ نامزد اصلی:

رامبد جوان برای ساخت نمونه‌فیلم «فیلم خسته نباشید»
حسین جمشیدی گوهری و محمد شاه حسینی برای ساخت فیلم تبلیغاتی «سر به مهر»
امیرشیبان خاقانی برای ساخت نمونه‌فیلم «جیب بر خیابان جنوبی»
مانی حقیقی برای ساخت نمونه‌فیلم «پذیرایی ساده»
سمیه میرشمسی برای ساخت نمونه‌فیلم «پله آخر»

هیأت داوران در این بخش دیپلم افتخار را به حسین جمشیدی گوهری و محمد شاه‌حسینی برای ساخت نمونه‌فیلم «سر به مهر» اهدا کرد و مانی حقیقی سیمرغ بلورین و جایزه نقدی جشنواره را برای ساخت نمونه‌فیلم «پذیرایی ساده» از آن خود کرد.
مانی حقیقی گفت: «از مسعود فراستی و سعید مستغاثی و خبرگزاری فارس بابت نکات نغزی که درباره فیلم ما نوشتند و باعث شد که فیلم ما بیشتر بفروشد تشکر می کنم.»
او همچنین گفت: «با توجه به حرف های رییس جمهوری، دیگر درباره حوزه هنری نمی زنیم و می گوییم که شما را بخشیدیم، به شرطی که دیگر تکرار نشود. از مسوولان ارشاد هم می خواهیم که مهربان تر با محسن امیریوسفی برخورد کنند.»
ـ در بخش عکاسی فیلم، از میان ۵ نامزد اصلی:

علی نیک رفتار برای عکاسی فیلم «فرزند چهار»
جواد جلالی برای عکاسی فیلم «برلین منفی۷»
سیدعبدالحسین(نواب) موسوی برای عکاسی فیلم «تنهای تنهای تنها»
حبیب مجیدی برای عکاسی فیلم «من و زیبا»
حبیب مجیدی برای عکاسی فیلم «بشارت به یک شهروند هزاره سوم»

هیأت داوران با تحسین عکاسی درخشان فیلم «تنهای تنهای تنها»، سیمرغ بلورین و جایزه نقدی جشنواره را به جواد جلالی برای عکاسی فیلم «برلین منفی ۷» اهدا کرد.

فرامرز قریبیان و سعید راد جایزه های این بخش را به برگزیدگان اهدا کردند که راد بعد از پایان این بخش پشت تریبون رفت و گفت:« وقتی صحبت از دولت تدبیر و امید شد امید در لدم زنده شد. این سن خیلی بزرگ است خیلی باشکوه است، بد نیست که یادی از بزرگان بازیگری مان آقای فردین و بهروز وثوقی داشته باشیم. از استاد کیمیایی یاد کنیم، چه بخواهیم چه نخواهیم اینها ستون های سینمای ما هستند، نسل بعدی آن ها در سالن نشسته ‌اند؛ حامد بهداد، محمدرضا فروتن و پولاد کیمیایی. امیدوارم این امید برای سینمای ما باشد که دنیا از سینمای ما مشق کند.» 

در ادامه مراسم فیلم جواد شریفی راد پخش شد. او متخصص جلوه های ویژه پشت صحنه فیلم معراجی ها بود که در حادثه انفجار جانش را از دست داد. 

محمد مهدی عسگرپور، حجت الله ایوبی و مسعود ده نمکی برای تقدیر از خانواده این هنرمند درگذشته به روی صحنه آمدند لوح یادبود را به خانواده شریفی راد اهدا کردند. 

در این مراسم همچنین رضا یزدانی و گروه موسیقی چهار تار قطعاتی را اجرا کردند. 

فرزاد حسنی که اجرای مراسم را به عهده داشت، از هنرمندانی که امسال در جشنواره حضور دارند نام می برد که با تشویق حضار همراه بود.
کد خبر: 68842
Share/Save/Bookmark