به گزارش هنرنیوز، در نشست رسانهای معاون گردشگری كشور كه صبح امروز (چهارشنبه، ۳۱خردادماه ) با حضور جمعی از مدیران این معاونت برگزار شد منوچهر جهانیان ـ معاون گردشگری كشور ـ در پاسخ به پرسش هنرنیوز دربارهی چگونگی توسعهی گردشگری دریایی در میان كشورهای حاشیهی خزر با توجه به کاستیهای مشهود در حوزه امداد، بهداشت، امكانات و نرخها در استانهای حاشیه خزر گفت: تشكیل كمیتهی گردشگری دریایی به همین منظور بوده است كه مشكلات برطرف شود. ما از خیلی كشورها جلوتر هستیم، ولی متأسفانه با نبودن اطلاعرسانی و شناخت مواجهیم.
خبرنگار هنرنیوز این مساله را مطرح کرد که در حوزه طبیعتگردی عقبگرد داشتیم چرا که سه سال پیش صحبت از تشکیل قطب گردشگری نجومی ایران در سه قلعه سرایان خراسان جنوبی بود، امروز هم باز صحبت از توسعه طبیعت گردی در همین منطقه است بدون این که اقدامی شود،که جهانیان پاسخ داد: یادمان باشد کمیته طبیعتگردی تعطیل شد. اما اکنون این کمیته به اداره کل تبدیل شده و مطمئناً اتفاقات خوبی در حوزه طبیعتگردی رخ خواهد داد.
جهانیان در پاسخ به پرسشی دربارهی اینكه با توجه به گذشت چهارماه از زمان هدفگذاری این سازمان برای جذب گردشگر از بازار چین، چه دستاوردی تا كنون حاصل شده است؟ گفت: ما براساس مطالعه و شناخت، میزان ورودی را از بازارهای هدف مشخص كردهایم. كشور چین یكی از بازارهایی است كه میتوانیم درصد زیادی از گردشگران خروجی آن را جذب كنیم. ما فعلا فقط میخواهیم درصدی از این جمعیت را جذب كنیم نه اینكه یك رقم میلیونی را از چین به ایران بیاوریم.
او به سفر یكهزار و ۸۶۰ نفر گردشگر چینی در سال ۱۳۹۰ به ایران اشاره كرد و گفت: با توجه به این عدد، اگر خیلی تلاش كنیم میتوانیم تعداد گردشگران ورودی چین را به ۵۰ تا ۱۰۰هزار نفر برسانیم. بنابراین صحبتهای معاون قبلی گردشگری برای جذب جمعیتی میلیونی از چین مبنای كار ما نیست.
وی همچنین یادآوری كرد: باید شرایط سفر آماده شود. ما در حال حاضر آموزش راهنمایان چینی زبان را آغاز كردهایم و انتشار كتاب گردشگری چین را در دست داریم. همچنین بخش خصوصی ایران برای ورود گردشگران چینی، توافقهایی را با طرف چینی انجام داده است.
جهانیان در پاسخ پرسش دیگری مبنی بر اینكه نتیجهی پیشنهادهای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای لغو روادید با ۶۰ كشور به كجا رسید؟ افزود: ما پیگیریم. وزارت خارجه هم با جاهایی كه میتواند، مكاتبات را انجام میدهد. همچنین به ادعای بخش خصوصی، از زمانی كه ما در حال پیگیری این موضوع هستیم، مشكلات در بخش صدور روادید كمتر شدهاند.
همچنین خبرنگاری به اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد که شهریور ماه امسال با حضور بسیاری از مقامات سیاسی کشورهای خارجی در تهران برگزار میشود، اشاره کرد و افزود: اکثر هتلهای تهران هیچ برنامهای برای ورود ده هزار مهمان خارجی ورودی به تهران ندارند. آیا شما به عنوان متولی گردشگری برنامه خاصی را مد نظر دارید؟
معاونت گردشگری هم پاسخ داد: این معاونت و حوزه پشتیبانی ریاست جمهوری شنبه هفته آینده برنامه تور گردشگری و اقامت سران کشورهای غیرمتعهد را مورد بررسی قرار میدهند.
او اضافه کرد: طبق هماهنگیهای از قبل انجام شده قرار است شنبه هفته آینده با حوزه پشتیبانی ریاست جمهوری درباره تورهای میهمانان شرکت کنند در اجلاس و اقامت آنها در مراکزی که مدنظر است همفکری و هماهنگی انجام دهیم.
او در پاسخ به این پرسش كه در شرایطی كه صنعت گردشگری بسیاری از كشورهای اسلامی از ایران پیشروتر است چطور قرار است مصوبات اجلاس OIC با محوریت ایران پیگیری شود؟ اظهار كرد: ما خیلی از این كشورها جلوتر هستیم. در حال حاضر ۲۴۱هزار تخت در مشهد وجود دارد كه با توجه به شتاب پروژهها و اجرای طرح «ماندگار» قول میدهم حداقل این ظرفیت تا پایان سال، دو برابر شود.
جهانیان تاکید کرد: در كوچهپسكوچههای مشهد ۲۰ تا ۹۵ درصد ساخت و ساز انجام میشود كه با این روند، حداقل ۱۰۰هزار تخت تا پایان سال به ظرفیت قبلی اضافه خواهد شد.
وی در عین حال نیز گفت: ضریب اشغال هتلهای كشور ۲۸ تا ۴۰ درصد است، یعنی ۶۰ درصد آنها خالی است و باید مسافر جذب كنیم.