لغو روادید تنها برای برخی از ۶۰ کشور پیشنهادی میسر است
در دومین نشست هم‌اندیشی تورآوران ایران، گروهی از تورگردانان اعلام شد:
لغو روادید تنها برای برخی از ۶۰ کشور پیشنهادی میسر است
كارشناس ارشد بخش صدور روادید وزارت امور خارجه اعلام كرد: یك‌میلیون و ۷۰۰هزار روادید در سال ۹۰ صادر شد كه شامل روادید زیارتی، گردشگری، كار، تحصیلی و ورود بود.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۱۲

به گزارش هنرنیوز، در دومین نشست هم‌اندیشی تورآوران ایران، گروهی از تورگردانان مشکلات روادید فرودگاهی، كندی صدور روادید، نحوه‌ی برخورد و تعامل كارمندان وزارت امور خارجه با تورگردانان و نقص سیستم ثبت اطلاعات كریمی را مطرح کردند که کریمی - كارشناس بخش صدور روادید وزارت امور خارجه ـ اعلام كرد نقص سیستم ثبت اطلاعات متقاضیان روادید ایران رفع شده و مدت زمان صدور روادید به پنج روز رسیده است.

او همچنین درباره‌ی لغو روادید ایران با ۶۰ كشور، بیان كرد: راهكارها در این زمینه مشخص شده است و فكر می‌كنم شاید بتوان از میان ۶۰ كشور پیشنهاد شده، با تعداد خاصی لغو روادید را انجام داد.

یكی از تورگردانان از برخورد سلیقه‌یی برای گرفتن تعرفه‌ی روادید ایران در برخی كنسول‌گری‌های خارج از كشور گفت كه كریمی پاسخ داد: تعیین تعرفه روادید، یك قانون است و این مبلغ براساس نظر وزیر امور خارجه و با انجام كارشناسی و در نظر گرفتن اصول كشورها تعیین می‌شود.

او تأکید کرد: قیمت روادید زیارتی ایران در حال حاضر نصف روادید ورودی است و این كار با هدف رشد گردشگری مذهبی در كشور انجام شده است.

در ادامه اكبر غمخوار ـ عضو انجمن صنفی دفاتر سفر و گردشگری استان تهران – با اشاره بر این که در این نشست باید مسؤول مربوطه در وزارت امور خارجه حضور می‌یافت، گفت: اما اکنون كارشناس این بخش به جلسه آمده است، شاید حضور مسؤول مربوطه می‌توانست به اعلام قول‌هایی منجر شود.

او همچنین به مشكلات ورود نسل سوم ایرانیان خارج از كشور كه گذرنامه‌ی ایرانی ندارند، اشاره کرد.

وی افزود: سالانه از میان ۳۸میلیون گردشگری كه به تركیه سفر می‌كنند، چهارمیلیون نفر آلمانی ترك‌تبار هستند كه جزو آمار گردشگران این كشور نیز حساب می‌شود.
غمخوار ادامه داد: ما هم امكان بالقوه‌ی خوبی داریم. با توجه به این‌كه در جلسات زیادی مطرح می‌شود كه باید با ایرانی‌های مقیم خارج از كشور آشتی كنیم، باید وزارت امور خارجه در این‌باره تدبیری بیندیشد.

كریمی ـ كارشناس بخش صدور روادید وزارت امور خارجه ـ هم در این‌باره گفت: برای ورود ایرانی‌های مقیم خارج از كشور، قانونی را از قدیم گذاشته‌اند و به حالا مربوط نمی‌شود.

او درباره‌ی مشكلات صدور روادید فرودگاهی، اظهار کرد: ارتباط ما با فرودگاه‌ها، شبكه‌یی نیست بلكه باید مدارك و اطلاعات را توسط وسیله‌ی نقلیه منتقل كنیم.

شفیعی شكیب ـ عضو جامعه‌ی تورگردانان ایران ـ نیز همچنین از نقص سیستم اطلاعات كه به گفته‌ی او، ۱۲ سال است هنوز رفع نشده و همچنین برخوردهای ارباب و رعیتی كه در وزارت امور خارجه با تورگردانان می‌شود خبر داد.

او تصریح کرد: مدت صدور روادید نه‌ تنها به پنج روز كاهش نیافته است، بلكه این روند تا ۱۰ روز طول می‌كشد. حتا موردهایی بوده كه دوماه قبل درخواست داده شده است و امروز تازه می‌گویند می‌خواهیم به درخواست رسیدگی كنیم.

جمشیدی ـ كارشناس ارشد بخش صدور روادید وزارت امور خارجه ـ نیز گفت: این‌كه گفته می‌شود روادید در فرودگاه شیراز صادر نمی‌شود درست نیست. در حال حاضر در فرودگاه‌های شیراز، تبریز، تهران، اصفهان و نمایندگی قشم، روادید فرودگاهی صادر می‌شود.

وی اظهار کرد: صدور ۱۰هزار روادید فرودگاهی در سال گذشته، آمار درستی است، چون ما امكانات كافی در فرودگاه‌ها نداریم. ما آمادگی داریم روادید را در فرودگاه صادر كنیم، ولی در نظر بگیرید برای ورود هر نفر به كشور، تأیید وزارت اطلاعات و ارگان‌های دیگر لازم است.

جمشیدی افزود: این موضوع كه به‌صورت كلی گفته می‌شود برخوردها ارباب و رعیتی است، نه زیبنده‌ی افرادی است كه آن را مطرح می‌كنند و نه همكاران ما.

وی تصریح کرد: یکسری مشكلات برای برقراری تعامل با مراجعه‌كنندگان با توجه به شلوغی كار و تعداد مراجعه‌كنندگان حضوری وجود دارد.

جمشیدی اضافه کرد: بی‌انصافی است كه می‌گویید مدت صدور روادید بیشتر از پنج روز است. اگر صدور روادیدی طولانی می‌شود، به‌خاطر كامل نبودن مدارك و اطلاعات است.

ابراهیم پورفرج ـ رییس جامعه‌ی تورگردانان ایران ـ نیز در پایان از برقراری تفاهمی با حسن قشقاوی ـ معاون كنسولی وزارت امور خارجه ـ برای افزایش تعداد روادیدهای فرودگاهی از ۵ نفر به ۱۰ نفر خبر داد.

کد خبر: 43542
Share/Save/Bookmark