به گزارش خبرنگارهنرنیوز؛ نوسنتگرایی عنوانی است که برای این فصل موزهی هنرهای معاصرتهران انتخاب شده است. از عنوان چنین درک میشود که این نمایشگاه چندمین واکنش هنرمندان به ورود مدرنیته است و این بار نیز آثاری ارزشمند و گران قدر به همت مسئولین موزهی هنرهای معاصر گردآوری شده است.
این نمایشگاه با زمزمهی سرود ملی و با حضور فرناز محمدی «دبیر نمایشگاه»، مجید ملانوروزی «مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی »، عباس سجادی «مدیر بنیاد آفرینش های نیاوران» و جمعی از اساتید و هنرمندان و مدیران نگارخانه ها از جمله خسرو سینایی، جواد مجابی، علی اکبر صادقی، نصرالله افجه ای، حسین محجوبی، قباد شیوا، رضا بانگیز، عباس مشهدی زاده، لیلی گلستان، احمد نادعلیان، گیزلا سینایی، ساعد مشکی، محمد ابراهیم جعفری، همایون سلیمی، صداقت جباری، داود شهیدی، عبدالحمید پازوکی، یعقوب عمامه پیچ، عنایت الله نوری نظری، رضا خدادادی، مژگان والی پور، هنگامه معمری، سهراب هادی، قدرت الله عاقلی، کورش گلناری، علیرضا اسکندری، بهنام کامرانی، محمدرضا فیروزه ای، محمد فرنود، بابک صدیقی و ... حضور داشتند افتتاح شد.
دبیر نمایشگاه نوسنت گرایی در هنر معاصر ایران گفت: در این نمایشگاه میتوان رویکردهای متفاوت هنرمندان تجسمی معاصرایران به سنت، از دههی ۲۰ تا به امروز را مشاهده کرد که هرکدام در دوران مختلف و بر اساس گفتمان مسلط و سیر تاریخی آن دوره قابل بررسی و تحلیل است.
فرناز محمدی اضافه کرد: در این مسیر تلاش بر این بوده است تا هرکدام از گالریهای موزه بتواند به طورجداگانه، با انتخاب، دسته بندی و ارائهی مناسب، محل بررسی علاقمندان هنر و پژوهشگرانی قرار گیرد که در زمینهی هنر معاصر ایران تامل میکنند.
او ادامه داد: مجموعهای این چنین که بازنمودی تاریخی است از رویکردهای مختلف در فضای هنر معاصر ایران، به ندرت در کنار یکدیگربه نمایش درآمده و بنابراین امیدواریم برگزاری این نمایشگاه نقطهی آغازی بر پژوهشهایی تازه دربارهی هنرمعاصر ایران باشد.
وی تصریح کرد: نمایشگاه حاضر، برگزیدهی آثار بسیار ارزندهای است از ۸۰ سال تلاش هنری هنرمندان ایرانی برای ساختن هنر نو، برگرفته از ریشهها و تار و پود وجودشان در زندگی و دنیای امروز؛ هنرمندانی که دربارهی سنت تامل کردهاند و به درکی نو در آثارشان راه یافتهاند.
مجید ملا نوروزی -مدیر کل هنرهای تجسمی- نیز ضمن تقدیر و تشکراز همهی هنرمندان و هنردوستان، گفت: رویکرد به نوسنتگرایی پدیدهای تازه و نو نیست.بسیاری از کشورها مانند ایران،ایتالیا و یونان به آن روی آوردهاند.
وی ادامه داد: در حدود یک قرن اخیر هنر مدرن و هنر مفهومی که به نوعی سردمدار هنر مدرن است، فعالیت جدی دارد و کشورهایی که سابقه وتاریخ فرهنگی دارند با نگاه به سنت ها نشان دادند که پاسخ هایی به هنر جهانی دارند.
مدیرکل هنرهای تجسمی افزود: هنرمندان معاصر ما نیز سعی کردند با خوانش معاصر فرم های سنت خود را حفظ کنند. نمایشگاه نوسنت گرایی بیانگر خوانش نو و جدید خاطرات قومی است که در هنر معاصر ما حضور دارد. نگاه و خوانش معاصر به خاطرات فرهنگی، قومی و سنت ها به شکل های مختلف رنگ، فرم، قالب، ترکیب بندی، مواد و ... در آثار این نمایشگاه دیده می شود.
سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران گفت: در این نمایشگاه سعی شده که بدون ارزشگذاری روایت حوزه هنرهای تجسمی هنرهای تجسمی معاصر دنبال شود و آثاری که در هفتاد سال هنر ایران با نگاه معاصر به سنت پرداخته اند، ارائه شود بنابراین آثاری مربوط به سال های اخیر نیز در نمایشگاه ارائه شده که نگاه انتقادی به سنت دارند اما مهم این است که برای انتقاد از سنت نیز به سنت پرداختهاند..
ملانوروزی با قدردانی از هنرمندان به خاطر همکاری با موزه هنرهای معاصر تهران ازدبیر نمایشگاه نیز قدردانی کرد و گفت: برگزاری چنین نمایشگاهی به فرصت و زمان طولانی نیاز دارد اما در مدت سه ماهه، مقدمات برگزاری نمایشگاه فراهم شد که در این مدت فرناز محمدی؛ دبیر نمایشگاه و همکاران تلاش جدی داشتند. در سالهای اخیر حضور فعال زنان هنرمند و زنانی که در حوزه مدیریت فرهنگی و هنری نقش موثری دارند، مایه خوشحالی است..
.
نمایشگاه نوسنت گرایی در هنر معاصر ایران با ۱۷۰ اثر از ۸۴ هنرمند شده است و تا ۱۹ دی ماه ادامه دارد.
به گزارش هنرنیوز، علاقه مندان برای بازدید از این نمایشگاه می توانند روزهای یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۹(۷بعد از ظهر) و جمعه ها از ساعت ۱۵(۳بعداز ظهر) تا ۱۹(۷بعد از ظهر) به جز شنبه و روزهای تعطیل به موزه هنرهای معاصر تهران واقع در خیابان کارگر شمالی مراجعه و یا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۸۸۹۵۱۹۶۵ تماس حاصل کنند.