بهزاد فراهاني كه مدتي است قصد دارد،نمايش «ماه منير» را اجرا كند از نبود سالني براي اجراي اين نمايش اظهار تاسف كرد.
به گزارش هنرنیوز ،اين نمايشنامهنويس و كارگردان تئاتر به ايسنا، گفت: ايننمايشنامه تصويب شده و ديدگاههاي مثبتي هم روي آن هست اما متاسفانه سالني براي اجراي آن نداريم.
به گفته او نمايشنامه «ماه منير» دربارهي روابط انساني است و داستان بسيار زيبايي دارد.
بهزاد فراهاني در ادامه با اظهار تاسف از وضعيت فعلي تئاتر ابراز عقيده كرد: شرايط تئاتر همواره مبهم بوده است. از ابتدا تا به امروز به جز يكي دو دوره كوتاهمدت هميشه مسوولان نسبت به تئاتر كم توجه و كم لطف بودهاند اما بي توجهي به خواستهها و انتقادات ما امروز به اوج خود رسيده است.
اين بازيگر تئاتر ادامه داد:در شرايط فعلي نه مديري داريم و نه مسئولي، هيچ كس نيست كه پاسخگوي ما باشد. فراهاني با اشاره به استعفاي مديران تئاتر معتقد است: نميشود جشنواره بزرگي مانند فجر بدون دبير باشد در حالي كه بايد پيش توليد آن انجام شده باشد. اما گويا تئاتر كشور ما بيصاحب است.
وي مهمترين درخواست هنرمندان تئاتر را راهاندازي معاونت يا سازمان تئاتر دانست و يادآور شد: 32 سال است كه مدام مسايل و مشكلات خود را ارائه و راهحل آنها را هم مشخص كردهايم. چندين آييننامه، اساسنامه و پيشنهاد ارائه كردهايم.
اين هنرمند تصريح كرد:مهمترين پيشنهاد ما ساخت معاونت يا سازمان تئاتر است اما متاسفانه اين درخواست هميشه به شوخي گرفته شده است.
فراهاني هنر تئاتر را هنري كاملا مردمي و اثرگذار توصيف كرد و ادامه داد: ميتوان با تئاتر و فرهنگ بر همه مردم ايران تاثير گذاشت اما سالهاست در سرنايي بي صدا ميدميم. با اين حال ناچاريم عزممان را جمع كنيم و راههاي جديدي براي برون رفت از اين وضعيت پيدا كنيم.
نويسنده و كارگردان نمايشهايي همچون «گل و قداره» و «مريم و مرداويج» يادآور شد: مسائل مبتلا به صنوف ما به گونهاي است كه از دادخواهي گذشته و بايد راههاي ديگري را پيدا كنيم. ما سازماني مستقل ميخواهيم كه مشكلاتمان را حل كند نه اينكه باري بر دوش ما اضافه كند اما گويا كسي علاقه ندارد به اين خواسته برسيم.
فراهاني با اشاره به تغيير مديريت تئاتر در چند روز اخير افزود: اگر قرار باشد مديريت جديد هم مانند مديران قبلي باشد نميتواند كاري از پيش ببرد. در اين سيستم فرد نميتواند اثرگذار باشد.
او با اظهار تاسف از بيكاري بخش بزرگي از هنرمندان تئاتر ادامه داد: نزديك هشت سال است در خانه هنرمندان چه به عنوان بازرس و چه به عنوان مشاور كار كردهام. بابت اين كار ريالي دريافت نكردهام، هرگز از غم و شادي خانه هنرمندان دوري نكردهام اما متاسفانه عملكرد مدير عامل سابق تماشاخانه ايرانشهر به گونهاي بود كه كمكي به حل مشكل بيكاري هنرمندان تئاتر نكرد.
فراهاني ادامه داد: مدير عامل پيشين اينجا كه منصوب شهردار تهران بود به دلايلي از اين خانه رفته و حتي براي پاسخگويي درباره عملكردش حضور ندارد. مدير عامل جديد هم ميگويد بايد كليه تعهدات مدير قبلي را عملي كند. اين تعهد زماني قانونمند است كه مدير پيشين نسبت به عملكرد خودش پاسخگو باشد.
نويسنده و كارگردان نمايش «دنياي ديوانه» در بخش ديگري از سخنانش به وضعيت بازيگري اشاره كرد و گفت: ورود ستارگان سينما به تئاتر فاجعهاي را در پي دارد كه آقايان بايد نسبت به آن پاسخگو باشند. در حال حاضر اين ترس و واهمه وجود دارد كه آتراكسيون وارد تئاتر شود و شاهد كمرنگ شدن فرهنگ و پر رنگ شدن تجارت باشيم. محتوا رخت ميبندد و اين مشكلي است كه بايد جلوي آن را بگيريم. چه كسي پاسخگوي دو هزار هنرمند بيكار تئاتر است. خوب است دوستان به اين مسائل بينديشند.