به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ شب گذشته آیین گشایش نخستین جشنواره بین المللی فیلم های ویدئویی تهران با حضور «سید محمد حسینی» وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، مهندس «عزت الله ضرغامی» رئیس سازمان صدا و سیما ،«سید علیرضا سجادپور» رییس اداره نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی،«محمد رضا عباسیان» رییس موسسه رسانه های تصویری ودبیر این جشنواره،«احمد میرعلایی» رییس بنیاد سینمایی فارابی، «هاشم میرزاخانی» مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، هیات داوران بخش های مختلف این جشنواره و جمعی از هنرمندان سینما وتلویزیون در تالار ایوان شمس تهران برگزار شد.
در ادامه این مراسم عزت الله ضرغامی رئيس سازمان صدا و سيما هم طی سخنانی اظها داشت : من هم به سهم خودم این میلاد فرخنده وبزرگ را به همه شما عزیران تبریگ می گویم و علت حضورم در این مراسم تقدیر و سپاس ازبانیان، هنرمندان ، برنامه سازان، مدیران و دست اندکاران تولید فیلم های ویدئویی است که آفریننده این گونه فیلم ها هستند. از جناب آقای حسینی وزیر محترم و دانشمند و پرتلاش كه بانی برگزاری اين جشنواره شدند تشكر میكنم و از آقای عباسیان هم تشکر می کنم.
وی افزود: ارزش ساخت تله فیلم یا فیلم ویدئویی در سالهای اخیر به درستی فهمیده شده است. چرا که نیاز جامعه و هنرمندان به این گونه فیلم ها وجود دارد و ما ظرفیت های زیاد و عملكرد خوبی در توليد فيلمهای ويدئویی در این بخش داریم و امروز بعد از سالها اين فيلمها به توليد انبوه رسيدند كه چيز خوبی است و نشان دهنده این نکته است که در این حوزه خوب كارشده و پیشرفت داشته ایم.
ضرغامی ادامه داد: فيلم ويدئويی با توجه به عرصهای كه تعريف شده با سينما تفاوت دارد و اگر چه ما در سينما كمبود سالنهای خوب داريم و در اين زمينه، عقبماندگی وجود دارد ولی خيلی از همين سالنهای سينما خالی هستند واین نشان دهنده این نکته اسنت که سينما رفتن حال خاصی میخواهد. وقتی فيلمی در سينما پرمخاطب میشود حتما آن فيلم، حال خاصی داشته که باعث جذب مخاطب شده است. همچنان که دیدن یک سریال یا تله فیلم در تلویزیون حال خاصی را می طلبد.
وی با اشاره به اینکه برخی ها فکر می کنند فیلم ویدئویی سطح نازل سینما است تصریح کرد: یک فیلم سینمایی وقتی بعد از اکران به شبکه نمایش خانگی می رود بعدا به تلویزیون می آید و ما آنهایی را که قابلیت نمایش دارند نمایش می دهیم. ازطرفی همیشه سر اين مسئله هميشه مشکل بوده که کدام فیلم فاخر است وکدام فیلم سطحی، برخی ها طرفدار سينمای بدنه و برخی هم طرفدار فيلمهای ارزشی و هنری هستند و این در حالی است كه در هر دوطرفدار استثناهايی وجود دارد. يعنی ممكن است گاهی اوقات فيلمهای ارزشی در حوزه گيشه موفق باشند يا برعكس، كه البته همان طوریكه گفتم اينها استثناهستند وما کاری به این گونه فیلم ها نداریم.
رییس سازمان صدا وسیما خاطرنشان کرد: سوال اینجا است که وقتی مردم به سينما برای دین فیلمی میروند قرار است چه فيلمی را تماشا کنند که پاسخ به اين سؤال كارمن نيست بلكه كار شما سينماگران هستید که باید با ساخته های خود به این سوال جواب دهید . اما آنچه که مشخص است این که برخیها فيلم طنز يا فيلمی كه ستاره محور باشد يا موضوع سياسی داشته باشد را دوست دارند تماشا کنند و برخی ها هم فیلم كارگردان خاصی را دنبال می کنند و برای ديدن فيلمهای او به سينما میروند.حتی فيلمهايی كه قصه و تمام ويژگیهای يک كار خوب سينمايی را هم دارند ، امکان دارند که باز هم در سينما فروش خوبی نداشته باشند و حتی فيلمهايی كه برای اولين بار به سينما میآيند هم شاید توانند گیشه خوبی داشته باشند و امکان دارد همين فيلمها در خانه به خوبی ديده شوند. چون مردم در خانه يک حال خاصی را دارند وسينما هم شرلی خاص خود را دارد.
ضرغامی تاکید کرد: امروزتوليد فيلمهای ويدئویی پا گرفته و آثار ارزندهای توليد میشود كه برخی از آنها موفق به گرفتن جوايزی نيز شدهاند و با آمارهای سالایانه ای که ما داریم نزدیک به ۸۰۰ عنوان فيلم ويدئويی در كشور مان تولید شده و دست ما در توليد فيلمهای ويدئويی دیگر مانند گذشته ها خالی نيست حالا ديگر مردم انتظار دارند در بسياری از مناسبتهای مذهبی و روزهايی مثل ۱۴ و ۱۵ خرداد فيلم های مخصوص به همان تاریخ را تماشا کنند . به عنوان مثال ما امسال در رابطه با امام رضا ( ع) ۸ تله فيلم با موضوع رضوی از شبكه تلويزيون پخش کردیم . این درحالی كه چند سال قبل فقط يک سريال كه ساخته آقای فخيمزاده بود بيشتر در اختيار نداشتيم و ديگر مردم از ديدن آن به صورت هر ساله خسته شده بودند و اما هم اكنون برای مناسبتهای مختلف تلویزیون فيلم ساخته است. هر چند ما هنوز در رابطه با سطح كيفيتی اين فيلمها مشکل داریم.
وی اضافه کرد: امروزه ما در حوزه توليد فيلمهای ويدئويی به توليد انبوه رسيديم و اين توليد انبوه، مشكلات خاص خودش را دارد در حالیكه توليد انبوه در حوزه فيلم با صنعت متفاوت است. خیلی ها می گویند تله فیلم ها بودجه اندکی دارند . به نظرم در توليد فيلمهای ويدئويی نيازی نيست همه بخشهای آن مستقل و اورجينال تولید شود و بخشهایی مثل موسيقی می توان از آثار آرشيوی استفاده کرد مانند موسيقی تيتراژ مجموعه ماندگار«مختارنامه» كه آقای میرباقری از موسيقی بومی که سالها قبلا در بوشهر ساخته شده بود استفاده کردند و در مورد تصاوير هم می توان از برخی تصاویر گرفته شده در گذشته استفاده كرد.
ضرغامی ابرازداشت: ما متاسفانه در ضعف فيلمسازی وبه خصوص در استفاده از كامپيوتر و ساخت جلوههای ويژه مانند «طوفان» و «زلزله» هنوز مشکل داریم و سادهترين كارها را با كامپيوتر نمی توانيم انجام بدهيم حتی جلوههای ويژه فيلمهايی كه در دهه ۵۰ توليد شدهاند را امروز نمی توانیم بسازيم و اين ضعف است . من به كشورهای زيادی سفر كردم از نزدیک دیدم که کشوری مثل كره جنوبی در سریال ها وفیلم هایی خود برای ايجاد يک لشکر ۱۰ هزار نفری از ۱۰ نفر استفاده میكند و بقيه آن را با كامپيوتر و عروسک طراحی میكنند.
رییس سازمان رسانه ملی عنوان داشت: چرا ما در اين بخش عقب ماندگی داريم؟ بخشی از آن به تهيهكنندگان و كارگردانان ما بستگی دارند كه آمادگی ندارند و ما اگر بتوانيم تهيهكنندگان حرفهای و كار بلد در حوزه ويدئويی تربيت كنيم كارها درست خواهد شد هر چند كه فيلمنامه و متن خوب، ستون اصلی يک فيلم هستند و بايد قيمت خريد فيلمنامه را افزايش دهيم. من به دوستان گفتم قيمت خريد فيلمنامه را دو برابر كنند . یعنی اگر فیلمنامه ۲ میلیون تومان است ما ۴ میلیون تومان پرداخت کنیم که کیفیت تله فیلم بالاتر رود و ما از همه دوستانی كه در عرصه فيلمهای ويدئويی فعالیت دارند هم انتظار داريم با زمينههايی كه در اين حوزه وجود دارد برای افزايش توليد و كيفيت اين فيلمها تلاش كنند تا به استانداردهای لازم در خصوص برسیم.
وی افزود: امروز ديگر رايزنیهای فرهنگی خيلی جواب نمی دهد و تأثيرگذار در انتقال فرهنگ كشور ما به ساير كشورها نيست در حالی كه راهاندازی يک شبكه فيلم، تأثيرش بيشتر از رايزن فرهنگی است و نونه آن تأسيس ورا ه اندازی شبكه ماهواره ای «آی فيلم» است که با فيلمها و سريالهايی كه شما هنرمندان توليد كرديد راهاندازی شده و امروز توانسته كشورهای منطقه را تحت تأثير قرار دهد و به همین دلیل ما در آينده ای نزديک آی فيلم را به زبان انگليسی راهاندازی خواهیم کرد. ازطرفی امروز خوشبختانه شرايط برای كار مهيا است اگر چه ممكن است بعضی وقتها بين مديران دعوا و گروكشی شود اما تا امروز خوشبختانه اين روابطی كه بين وزارت ارشاد، معاونت سينمايی و همكاران ما در سيما فيلم وجود دارد روابط خوبی است و حسن نيت در بالاترين سطوح وجود دارد و امیدوارم اعتمادها روز به روز بیشتر شود.
ضرغامی یادآورشد: شايد ما نتوانيم به دليل برخی مسائل بيشتر از ۲۰ درصد فيلمهای سينمايی را ازتلويزيون پخش كنيم اما فيلمهای ويدئويی سهم بيشتری خواهند داشت. این برمی گردد به اینکه مردم ما به دلیل حساسیت هایی که در لحاظ مذهبی ، دینی ، وقومی دارند وربطی به نظارت های دولتی یا حاکمیتی نیست . به نظرم بايد فيلم ويدئويی پس از توليد اول در شبكه خانگی و سپس در تلويزيون پخش شود. که این خیلی خوب است وباید این چرخش مالی ادامه داشته باشد.
وی گفت: جامعه هنرمندان ما پاک است و مسئولين و هنرمندان يک مسئوليت دارند، مديران با هنرمندان يک حلقه هستند و هر دو به هم نيازمندند و نبايد يكی برای ديگری ناز كند، بايد خيلی از سوء تفاهمات را كنار گذاشت وبه هکاری ها ادامه داد ونباید توقعات بی جا وجود داشته باشد
رییس سازمان صدا وسیما در پایان اظهارداشت: نيروی انتظامی در مبارزه با قاچاق فيلمهای سينمايی و ويدئويی كارهای زيادی انجام داده و در تأمين امنيت و تأمين تجهيزات پليسی فيلمها پرتلاش بوده است. امکان دارد در برخی از جاها رفتارهایی هم صورت گرفته باشد که خوب نبوده اما به هرحال نیروی انتظامی امروز هنر را می شناسد وبا تهیه کنندگان وتولید کنندگان همکاری های بسیار خوبی داشته است وامروز برخی ها به دلیل این مسائل به وجود آمده از بیرون خود را ناراحت نشان می دهند واما از دورن خوشحالند که این اتفاقات افتاده است. به هرحال همه باید تلاش کنیم که که مسئولیت شناخته شده باشد.