مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس گفت: راهاندازی خطوط هوایی ارس-نخجوان این پتانسیل را دارا است که گردشگران بعد از نخجوان از ایران نیز بازدید کنند.
عباس رنجبر در گفت و گو با "هنرنیوز" ضمن بیان مطلب فوق تصریح کرد: جمهوری خود مختار نخجوان وابسته به جمهوری آذربایجان هم مرز با کشور ما است.نخجوان از پتانسیل خوبی برای همکاری در زمینههای مختلف برخوردار است.
وی ادامه داد: گرچه گاهی مطرح میشود در رقابت با این منطقه ما چه برنامهای داریم؟ اما به شخصه معتقدم هر تهدیدی، در کنار خود فرصتی به همراه دارد که باید با برنامهریزی از آن نهایت استفاده را کرد.
رنجبر با اعلام اینکه طرح جامع فرودگاه بین المللی منطقه آزاد ارس تهیه و در مرحله تصویب در سازمان هواپیمایی ،محیط زیست و در نهایت هیئت دولت قراردارد،تاکید کرد: استفاده از فرودگاه یکی از الزامات منطقه آزاد است این درحالی است که ارس تاکنون از فرودگاه بینالمللی تبریز استفاده میکرده است .
وی متذکر شد: با توجه به نزدیکی فرودگاه نخجوان و فاصله کمتر از نیم ساعت نخجوان با منطقه آزاد ارس همچنین برخورداری این جمهوری از امکانات و پتانسیلهای لازم ، در قدم اول تعامل نخجوان و ارس در این زمینه بسیار سودمند خواهد بود.
رنجبر گفت: وجود اساتید دانشجویان و اساتیدکه بیش از 50 درصد آنها از شهرهایی غیر از تبریز بوده و از طرفی حضور سرمایهگذاران در منطقه ما را برآن داشت تا طی تصمیماتی از پتانسیل فرودگاه نخجوان برای جابجایی مسافرین و گردشگران استفاده کنیم.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس افزود: این موضوع در سفری به نخجوان به کمک سرکنسولگری ایران و طی جلسهای مستقیم توسط معاون وزیر راه با مدیر فرودگاه نخجوان پیگیری شد. هماکنون سازمان هواپیمایی در حال بررسی کارشناسی موضوع است، در صورتی که از نظر فنی و اقتصادی تعداد مسافرین جوابگوی خط هوایی باشد، آنها این طرح را به تصویب میرسانند.
وی با اشاره به اینکه هنوز آمار دقیقی از مسافرین این خطوط برآورد نشده،اظهار داشت: این یک کار تخصصی است و باید زیر نظر سازمان هواپیمایی کشوری و خطوط هوایی پیگیری شود. به نظر میرسد در صورت تصویب، این خط هوایی زیر نظر" ایران ایر" قرار گیرد.
رنجبر خاطرنشان کرد: اگر این فرودگاه راهاندازی شود قطعا تاثیر قابل توجهی بر گردشگری کل کشور و تاثیر مستقیمی بر گردشگری منطقه آزاد خواهد داشت.
وی با بیان اینکه هزینه سفر هوایی رفت و برگشت از نخجوان به استامبول 170 هزار تومان است، تصریح کرد: این مساله میتواند کمک شایانی در جذب گردشگر مخصوصا گردشگر خارجی به ما بکند. اگر این مسافرین بعد از احداث خط پروازی نخجوان- ارس از طریق این منطقه وارد ایران شوند؛ علاوه بر ورود گردشگر به ارس ، میتوان با برنامهریزی و ارائه پکیجهای مناسب گردشگران را از این طریق به کل کشور سوق داد. در واقع در طرح ارائه شده ما تنها ارس مد نظر نیست، بلکه کل کشور باید تحت پوشش قرارگیرد.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در پاسخ به این پرسش که چه برنامههایی در صورت راهاندازی خط پروازی برای گردشگران طراحی شده ، اظهار داشت: ما برای گردشگران درحال آمادهسازی پکیج هایی دوطرفه شامل نقاط گردشگری نخجوان- ارس هستیم. این بستهها برای اقشار مختلف مردم مثل بازنشستگان و کارمندان در حال تعریف است که در صورت تصویب برنامههای خود را اعلام میکنیم.
وی اولین گام در طراحی این بستهها را مطالعات جامع در منطقه آزاد ارس و سه کشور همجوار، تعیین نقاط گردشگری مورد پسند گردشگران داخلی و خارجی و ایجاد هماهنگی های لازم دانست و ابراز کرد: دومین مساله بحث تخفیفها و کمکهای مالی است. هم اکنون یکی از شرکتهای گردشگری فعال درمنطقه آزاد ارس توانسته درصد خوبی تخفیف برای هتل نخجوان بگیرد که قاعدتا گردشگر درصورت سفر مستقیم، نمیتواند از چنین تخفیفی بهرهمند شود. ما به دنبال ایجاد چنین تسهیلاتی برای ورود و خروج گردشگران هستیم .
وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد سرویس بهداشتی در منطقه آزاد ارس در مسیر راه گردشگران احداث شده ؟ بیان کرد: امسال بیش از 4 نمازخانه به همراه سرویس بهداشتی به بهرهبرداری رسیده است.این درحالی است که سازمان میراث فرهنگی نیز بیش از 50 سرویس بهداشتی در کل استان آذربایجان شرقی احداث کرده است.
رنجبر با اعلام اینکه ارس در حوزه توریسم درسال 88-89 جزء سازمان برتر در جذب گردشگر انتخاب شده، خاطرنشان کرد: سایتهای تفریحی- اقامتی موقت، پارکهای تفریحی و هتل 4 ستارهای که در مرحله اسکلت بندی است از جمله اقدامات برای گسترش زیرساختها جهت جذب گردشگر است .
وی ابراز امیدواری کرد: با طرح جامع مطالعاتی گردشگری منطقه آزاد ارس در سال 88 و تعیین نقاط هدف گردشگری با آماده سازی زیرساختها و احداث خط پروازی نخجوان – ارس گام جدیدی در حوزه گردشگری برداشته شود.