قلم واسطه آسمان و زمین است
وزیر ارشاد در آیین بزرگداشت روز قلم:
قلم واسطه آسمان و زمین است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی که به مناسبت بزرگداشت روز قلم و در محل باغ زیبا ایراد کرد قلم را واسطه آسمان و زمین توصیف نمود و آن را موجب ارتباط عرش با فرش دانست.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۳۰

به گزارش هنرنیوز به نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد حسینی در سخنان خود آورده است:

قلم عَلَم چـــو برافراشـــت بر فراز خرد به اهتزاز درآمـــــــد لوای ناز خرد
قلم چو زخمه به هر سیم زد، زرش بنمود چه ماندگار نوائی نواخت ســـاز خرد
نبوده در همه اعصــــار، هکــــذا امروز به هیچ چیز بسان قلم، نیـــــاز خرد
کتاب «بالقلـم» آورده عَلَّـم حـــــق را همین بس است برای قلم، جواز خرد
نهان شـــدست ز نامحرمان علوم زمان که سِتر سَطر قلم شــد امین راز خرد
اگر مســــابقة نقــــش‌ها شـــود اجرا دوباره بارة کلک اســت یکه تاز خرد

قلم زدن از قلم، سهل ممتنع است. به قلم از قلم گفتن و درّ قلم به قلم سفتن، آفتاب آمد دلیل آفتاب را تداعی می‌کند و تازه با اهل قلم از قلم گفتن، آینه را به آه، آشفتن است !
خوب می‌دانید قلم، که خود نمی‌نگارد، آنچه آدمی می‌انگارد به دست دست بر قلم انشاء می‌شود پس قلم یعنی اندیشه! گاه در قالب شعر، گاه نثر، گاه داستان، گاه پیام و گاه قانون؛ خودنمایی می‌کند؛ رونمایی می‌کند.
دنیای امروز به هیچ پدیده‌ای به اندازه قلم مدیون نیست. حافظه زوال‌پذیر است. کم و زیاد محفوظات بلای جان حقیقت و واقعیت است. قلم منجی حافظه است. گاه پیام قلم تنها برای اهلش مکشوف است پس امین اندیشه است: من این حروف نوشتم چنانکه غیر ندانست تو هم ز روی کرامت چنان بخوان که تو دانی
قلم واسطه آسمان و زمین شد. ارتباط عرش و فرش! قلم جاده اندیشه‌هاست از گذشته تا حال! هرگاه سیل هجوم جاهلان و ظالمان زمان، بخشی از این شاهراه را تخریب کرد، هرچند به وصله از انقطاع بیرون شد، لیک سست و فروریختنی بود. جاده قلم محکم است و زیرساختی با شالوده باور دارد، اِلّا قلیلا!
اولین فرمان الهی خواندن است و تعلیم تا قلم را در بر دارد. «اقراء و ربک الاکرام – الذی عَلَّم بالقلم – عَلَّم الانسان ما لم یعلم» زیاده بر این از قلم چه باید گفت؟! آنجا که عقاب پر بریزد! غیرت قلم خداوندی، قرآنی می‌شود که غیر را در آن راه نیست «لایمسه الاالمطهرون» پیامبر فرمود: «همانا مؤمن با شمشیر و زبانش مجاهدت می‌کند. سوگند به کسی که جان من در دست قدرت اوست، شعر شاعران مؤمن و متعهد مانند تیرهایی است که به طرف دشمنان پرتاب می‌شود.»
امام عزیزمان در محضرش قلم‌ها را به مسلسل تشبیه کردند آرزو داشت روزی را دنیا ملاقات کند که به جای مسلسل‌ها قلم دست‌ها را لمس کند.
بخشی از این آرزو بر عهده اهل قلم است. تا زیبایی‌های قلم روح عصیان‌زده آدمیان را لطافت نبخشد، خشونت آنان را به سمت مسلسل‌ها سوق می‌دهد. گاه نابودکننده‌تر از مسلسل، تصلب است؛ تصلب اندیشه !
بر شماست که با نازش لطف قلم به نوازش صلب اندیشه بپردازید و کار شدت و غلظت را در افکار و زبان و بیان بسازید که «وجادلهم بالتی هی احسن» اگر می‌خواهید مشمول داعیان الی الله شوید : «ادع الی سبیلِ ربک بالحکمه و الموعظه الحسنه»
ترا به مســـتی میخــــانة قلم خــوانم که بامداد خمارش ز دردسـر عاری است
به دُرد نوشی هر سطر نشئه‌ای دگر است از آن کرامت عالم رهین میخواری است
قلمتان علمدار معرفت باشد و مایة عزت و اعتبار این ملت !
توفیق، رفیق طریق ولایتمداریتان باد.


و آخر دعوانا ان الحمدلله رب العالمین
سید محمد حسینی

کد خبر: 60624
Share/Save/Bookmark