معلمین و متعلمین قرآن کریم، شرافت یافتگان الهی
دبیرکل نهاد در اختتامیه محفل قرآنی «ربیع¬القرآن» مطرح کرد:
معلمین و متعلمین قرآن کریم، شرافت یافتگان الهی
دبیرکل نهاد در مراسم اختتامیه محفل قرآنی «ربیع القرآن» از تعابیر بلند معصومین درباره قرآن کریم تا جایگاه مفاهیم قرآنی در اشعار مولوی و حافظ گفت.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۵۱
به گزارش هنرنیوز ،اختتامیه محفل قرآنی «ربیع القرآن» با حضور علیرضا مختارپور دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور، قاریان ممتاز بین‌المللی، مسئولین، کتابداران و جمعی از علاقمندان به این محفل قرآنی، به میزبانی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قم و با محوریت اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران برگزار شد.

از تعابیر بلند معصومین درباره قرآن تا مراتب مواجهه آدمی با نامه الهی

در این مراسم دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با پر اهمیت دانستن و با ارزش بودن قرآن در میان مسلمانان و به ویژه ما ایرانیان گفت: اقشار مختلف به شکل های مختلف و توصیفات مختلف به قرآن نگاه و از آن یاد کرده اند. در زمان پیامبر اعظم(ص) و ائمه معصومین (ع) تعابیر بسیار بلندی درباره قرآن کریم آمده است و از آن به داروی همه دردها، به نور مبین، به ریسمان الهی، به سفره میهمانی خداوند، به دستگیری و یاری کننده همه انسان ها در برابر مشکلات یاد شده است.

وی در خصوص مراتب مختلف مواجهه ما با قرآن کریم گفت: علما از آن معرفت الهی یاد می گیرند، حکما از او حکمت می آموزند و هر کس به سهمی از این سفره الهی بهره می برد. مواجه ما با قرآن مراحل و مراتب مختلفی دارد و خوشبختانه خداوند متعال خاصیتی در این نامه خود به بندگان قرار داده است؛ از نگاه داشتن قرآن گرفته تا بر سر گذاشتن آن در شبهای قدر و دیدن و شنیدن آیات نورانی که حتی برای آن نیز ثواب در نظر گرفته شده، و حتی خواندن و توجه به آیات و ترجمه آن و مباحثه کردن درباره معانی و مفاهیم بلند این کتاب آسمانی.

مختارپور با بیان اینکه در ادبیات گران¬سنگ ما نیز قرآن تجلی بسیار زیادی داشته است، افزود: حداقل سه یا چهار کتاب با نام تجلی قرآن در ادبیات فارسی از سوی ناشران مختلف منتشر شده که من امیدورام دوستان عزیز در ادامه این محفل قرآنی در طول سال این کتابها را معرفی کنند و با نویسندگان آنها جلسه بگذارند و از توصیه های آنها استفاده کنند و در کتابخانه های عمومی نیز این کتابها قرار بگیرد.

قرآن کریم؛ ریسمان حب¬الله و نجات آدمی

وی در ادامه سخنانش به نمونه¬هایی از جایگاه قرآن و مفاهیم قرآنی در اشعار مولانا و حافظ اشاره کرد و گفت: در بیتی در دیوان کبیر، مولانا گفته است:

از چاه شور این جهان در دلو قرآن رو برآ
ای یوسف آخر بهر توست این دلو در چاه آمده
دوستانی که با مفاهیم قرآنی آشنایی دارند اگر داستان سوره یوسف را خوانده باشند می دانند وقتی که برادران یوسف او را در چاه انداختند، کاروانی که از آنجا می رفت معلوم بود که به اذن الهی برای برداشتن آب به آن چاه خواهند آمد و سطلی را با ریسمان به چاه انداختند و یوسف به این شکل از چاه بر آمد و بعدها به حکم الهی به عزتی مقدس رسید. مولانا در این بیت تشیبه می کند که تمام این طبیعت که ما در آن قرار گرفته ایم همان چاهی است که ما باید از آن چاه بیرون بیایم تا به عزت و شرف و شرافت برسیم و این همان چیزی است که در احادیث به «فان الله شرفکم بتعلمه» ذکر شده است؛ یعنی خداوند شما را به تعلیم و تعلم قرآن شرافت می دهد.

وی افزود: این ریسمان که خداوند فرستاده تا از چاه طبیعت در بیایم به تعبیر مولانا همان قرآن کریم است همان صفتی که به عنوان حب الله در احادیث از او یاد شده است.

دبیر کل نهاد کتابخانه ها در ادامه سخنانش به اشعار حافظ اشاره کرد و گفت: حافظ که به دلیل حفظ قرآن کریم لقب لسان الغیب گرفته است، در اشعار خود به این نکته که آغاز روز را با قرآن کریم آغاز کنیم و پایان شب را با قرآن ختم کنیم، اشاره می¬کند. وی در بیتی درباره سحر خیزی با قرآن کریم می¬گوید:

صبح خیزی و سلامت طلبی چون حافظ
هر چه کردم همه از دولت قرآن کردم
در مورد شب نیز در بیتی می گوید:
حافظا در کنج فقر و خلوت شبهای تار
تا بود وردت دعا و درس قرآن غم مخور

وی همچنین از مجریان، قاریان، همکاران ستاد و اداره کل کتابخانه¬های عمومی استان تهران و دیگر ادارات استانی که در برگزاری این محافل مشارکت داشتند قدرانی و ابراز امیدواری کرد که این برنامه های در طول سال نیز ادامه داشته باشد.

در ادامه این مراسم هادی ربیعی که به عنوان مجری و کارشناس قرآنی، 30 برنامه این محفل را برگزار کرده بود، به ارائه گزارشی از محتوای محفل «ربیع القرآن» پرداخت.

در این مراسم مهدی فروغی و حجت¬الاسلام حمیدرضا مقدسی از قاریان ممتاز بین المللی از استان قم نیز آیاتی از کلام-اللله مجید قرائت کردند. گفت و گو با سه تن از برگزیدگان مسابقه روزانه محفل ربیع القرآن پایان بخش این مراسم بود.

گفتنی است محمدرضا پورزرگر، حسین پورکبیر، ابراهیم فلاح تبسم چهره، دکتر مسعود نیکدستی، قاسم مقدمی، ابوالفضل قدرتی، محمد حسینی پور، حامد ولیزاده، عباس صفدری، وحید حسن زاده، حمیدرضا نصیری، رضا محمدپور، مهدی سعادتی، عباس هاشمی، مجید جدیدی، علیرضا محمدنژاد، مجتبی یداللهی، وحید نظریان، صالح اطهری فرد، یوسف جعفرزاده، مهدی ساعد، فواد مولودی، سید صادق مسلمی، علی غلامی، میثم خرمی، مهدی جعفری، یوسف عرب جزی، محمد رضا زارع شاهی، محمد رضا مسیح پور، مهدی خطیبی، حمیدرضا مقدسی و مهدی فروغی از قاریان ممتاز کشوری و بین‌المللی از ۳۱ استان کشور در ایام ماه مبارک رمضان به قرائت قرآن کریم در محفل «ربیع القرآن» پرداختند.

این ویژه‌برنامه هر روز در ایام ماه مبارک رمضان با محوریت اداره‌کل کتابخانه های عمومی استان تهران و با مشارکت تمامی استان¬های کشور بصورت ویدئو کنفراس برگزار و به صورت زنده از صفحه مجازی اداره‌کل کتابخانه¬های عمومی استان تهران پخش گردید.
کد خبر: 98614
Share/Save/Bookmark