اساسي‌ترين چالش‌هاي حوزه نشر كتاب نبود پيوند بین ناشر، مؤلف و مخاطب است
معاون امور فرهنگي وزیر ارشاد تأكيد كرد:
اساسي‌ترين چالش‌هاي حوزه نشر كتاب نبود پيوند بین ناشر، مؤلف و مخاطب است
 
تاريخ : دوشنبه ۱ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۰۹
نبود پيوند عميق فكري ميان ناشر و مؤلف از يك سو و همچنين نبود همين پيوند ميان ناشر و مخاطبان از اساسي‌ترين چالش‌هاي حوزه نشر كتاب است و بايد اين پيوندها تقويت شود.

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي معاونت امور فرهنگي، بهمن دري، معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ضمن بيان مطلب فوق گفت: قطعاً براي تقويت پيوند بين سه عنصر اصلي حوزه نشر برنامه خواهيم داشت.

وي اضافه كرد: از همين رو اگر دعوا و كدورتي ميان چند ناشر معدود با برخي از مؤلفان رخ مي‌دهد نبايد به همه ناشران و مؤلفان تعميم داده شود و مقرراتي وضع نماييم كه راه را بر گسترش فعاليت ناشران ناهموار كنيم.

درّي خاطرنشان كرد:‌ يكي از اقداماتي كه صورت گرفته همين ابلاغية لغو ارائه قرارداد بين ناشر و مؤلف است. وي كه در جمع شوراي مديران معاونت امور فرهنگي حضور يافته بود افزود: راهبرد ما در تعامل با تشكل‌ها و انجمن‌هاي حوزه چاپ و نشر در سراسر كشور براساس قرابت و نزديكي آنان به سياستهاي كلان فرهنگي نظام و قوانين و مقررات چاپ و انتشار كتاب است و از همه مديران مجموعه معاونت فرهنگي انتظار مي‌رود كه ارائه هرگونه تسهيلات حمايتي به اتحاديه‌ها و انجمن‌ها را متناسب با اين راهبرد تنظيم نمايند.

وي افزود: بيش از اينكه مسؤوليت معاونت امور فرهنگي را بپذيرم به‌عنوان يك كارشناس حوزه كتاب با سابقه بيش از 25 سال انس و همزيستي با كتاب و كتابخواني نسبت به بيهوده بودن ارائه قرارداد بين ناشر و مؤلف براي صدور مجوز كتاب ترديدي نداشتم. از همين رو از جمله كارهايي كه صورت گرفت لغو همين اقدام بود.

معاون امور فرهنگي گفت: البته پس از اين اقدام كه مورد استقبال قاطبه ناشران قرار گرفت برخي از انجمن‌ها و اتحاديه‌ها موضوع را مصادره به مطلوب كردند و اين اقدام را نتيجه تلاشها و نشستهاي خود با معاونت دانستند كه اين موضوع صحت ندارد چون اين تصميم پيش از اين جلسات اخذ شده بود اما براي اينكه نظرات كارشناسي نيز دريافت شود فرصتي داده شد تا ناشران با اداره كتاب جلساتي در اين زمينه برقرار كنند و به جمع‌بندي برسند.

وي همچنين دربارة بحث مميزي گفت: به همكارانم در اداره‌كل امور كتاب گفتم كه از روزمرگي و بي‌دقتي در بررسي كتاب‌ بايد خودداري كنند و كتاب را در چارچوب قانون بررسي كنند نه علائق و سلايق شخصي.



معاون امور فرهنگي اضافه كرد: صرفاً به‌خاطر يك كلمه نبايد از انتشار يك كتاب 700 ـ 800 صفحه‌اي جلوگيري كنند به‌ويژه كه در كتب كلاسيك سخت‌گيري اصلاً جايز نيست.

درّي افزود: معتقديم بايد تلاش جدي كنيم و تمهيداتي فراهم كنيم تا ميدان براي بروز استعدادها در عرصه انتشار كتاب فراهم آيد و اساساً مميزي را به خاطر تميز دادن سره از ناسره مي‌دانيم و اجازه نمي‌دهيم گفتار لغو و بيهوده جايگزين آثار جدي و حرف جدي شود.





کد خبر: 15624
Share/Save/Bookmark