به گزارش هنرنیوز، این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - سیدمحمد حسینی –، محمد شریف ملک زاده – رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و مسعود علویان صدر – معاون میراث فرهنگی و برخی سفرای کشورهای مختلف، خوانندگان و بازیگران و همچنین تعدادی از کارمندان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و خانوادههای آن برگزار شد.
در این مراسم مسعود علویان صدر گفت: امروز افتخار داریم که این روز به نام فردوسی بزرگ نامگذاری شده است.
او ادامه داد: تقویمها گواه هستند بعضی روزها رنگ ماندگاری دارد و امروز در تقویم فرهنگ ایران رنگ ماندگاری بر خود گرفته است.
معاون میراث فرهنگی تصریح کرد: امروز بعد از سالیان متمادی فرزندان فردوسی به برگ دیگری از فرهنگ هنر و اندیشه رنگ ماندگاری زدند.
او اظهار کرد: برای سازها و نواهایی ایرانی قدمتی به ارتفاع تاریخ قائل هستیم و امروز خوشحالیم که ردیف موسیقی ایران ثبت جهانی شده است.
در این مراسم همچنین ملکزاده اظهار کرد: با همه قوت و تلاش قصد داریم مراسمهای خود را برگزار کنیم. ما به دنبال سیاهیلشکر نیستیم، به دنبال این هستیم که پاسداشتها را به کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری افزود: امروز از دو جنبه روز مقدسی است: نخست بزرگداشت فردوسی و سپس پاسداشت ثبت جهانی ردیف موسیقی ایران که در فهرست میراث معنوی جهانی به ثبت رسیده است.
معاون رییس جمهور بر برگزاری همه مراسمهایی که به نام مفاخر ایرانی هستند آن هم به شدتی که تاکنون برگزار شدهاند، تاکید کرد.
او گفت: اعتقاد داریم بزرگداشت مفاخر میتواند هویت تاریخی ما را در عرصه ملی و بینالمللی به جهانیان بنمایاند.
ملکزاده افزود: وظیفه ما در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاهها این است که مفاخر خود را ارج نهیم و با این ارج نهادن به خود ببالیم.
به گفته رییس سازمان میراث فرهنگی ایران اسلامی با داشتن این تاریخ و تمدن در عرصه ملی و بینالمللی فرهنگ خود را به همه جهان صادر کرده است.
در این مراسم سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: فردوسی پیشبینی کرد او و شاهنامهاش هنوز که هنوز است، زندهاند.
وی با اشاره به جایگاه فردوسی و ترجمه شاهنامه به زبانهای مختلف از رونمایی ترجمه زبان اسپانیولی شاهنامه در نمایشگاه امسال کتاب که در مصلا برگزار شده، خبر داد.
او افزود: مردم دنیا توحید و خرد خود را از فردوسی میگیرند و «وقع» و نشر او در ادبیات فارسی و شاید ادبیات جهان نمونه است.
به گزارش هنرنیوز، در پایان این مراسم از تعدادی از بزرگان موسیقی سنتی ایران از جمله رامبد سدیف ردیفدان و ردیفخوان برجسته، خواننده موسیقی اصیل و مدرس آواز، حاتم عسگریفراهانی ردیفدان و ردیفخوان، امیر صادقی شاهنامهپژو و فردوسیسرا، استاد میرزاعلی جوانترین مرشد ایران، استاد قوام شاهنامهپژوه و دو کودک شاهنامهخوان یعنی لینا طوسی و ارمیا غنی تجلیل شد.