به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری هشتمین جشنواره فیلمنامهنویسی رضوی، شورجه با تاکید بر اینکه نفسِ برگزاری جشنواره فیلم رضوی حرکت بسیار خوبی است گفت: این رویداد باعث میشود طرح مضامین دینی و اعتقادی ما در سینما از ابتدا و در مرحله فیلمنامه درست پایهریزی شوند. برگزاری این جشنواره قطعا موجب میشود نویسندگان ما به این سو ترغیب شوند که آثار خود را با توجه به آموزههای دینی خلق کنند، ضمن اینکه با وجود بانیانی همچون مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و همراهی آستان قدس رضوی، گام موثری برای حل معضل فیلمنامهنویسی در این حوزه برداشته خواهد شد؛ چراکه فیلمنامه نویسان به صورت اصولی به سمت چنین سوژههای سوق پیدا میکنند.
وی با تاکید بر اینکه حاصل اصلی برگزاری جشنواره پس از مشخص شدن آثار برگزیده و حمایت از آنها برای تبدیل شدن به فیلمهای سینمایی بلند و کوتاه نمایان میشود، ادامه داد: خلق آثار با تکیه بر فیلمنامههای منتخب، کمک شایانی به شناخته شدن فرهنگ رضوی در جامعه میکند؛ اما اگر متنها به مرحله تولید نرسند، با درخت بیبار و بری روبه رو خواهیم شد و همان راهی را میرویم که تا امروز طی شده است؛ درواقع سینمای ما طی سه دهه گذشته در زمینه خلق فیلم داستانی بلند با چنین محتوایی موفق عمل نکرده است.
تهیه کننده فیلم سینمایی «آسمان هشتم» در پاسخ به این سوال که نهادهای مختلف چگونه میتوانند به تولید هرچه بیشتر فیلمهای سینمایی با موضوعهای دینی یاری برسانند، اظهار کرد: نقش نهادهای انقلابی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد سینمایی فارابی، حوزه هنری، سازمان تبلیغات اسلامی و صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در حمایت از این فیلمنامهها برای تبدیل شدن به آثار سینمایی بسیار پررنگ و تاثیرگذار خواهد بود. چرا که نوشتن فیلمنامه هزینه کمی دربر داشته باشد اما برای تبدیل شدن متن به اثر سینمایی، نیازمند ورود به مرحله تولید هستیم که البته هزینههای هنگفتی به همراه دارد و این نهادها با منابعی که در اختیار دارند میتوانند به شکل گرفتن آثار کمک کنند.
وی ضمن اشاره به اینکه سازمانهای مذکور میتوانند در مرحله توزیع و پخش فیلمهای تولید شده هم یاری برسانند افزود: تاثیر هرچه بیشتر برگزاری جشنوارههای مانند فیملنامهنویسی رضوی تنها در سایه استمرار شکل میگیرد و امیدوار هستم این رویداد همچنان ادامه داشته باشد و سازمانهای مختلف کمک کنند تا آثار تولید شده، نه تنها در داخل اکران شوند، بلکه امکان عرضه آنها در جشنوارههای خارجی هم فراهم شود. چاپ و نشر فیلمنامه با چنین موضوعی بسیار اهمیت دارد و با توجه به اینکه آخرین روزهای دولت فعلی را پشت سر میگذاریم، شاید چاپ مجموع فیلمنامههای برگزیده ۸ دوره گذشته حرکت پسندیدهای باشد تا عده بیشتری از مخاطبان را به این رویکرد علاقهمند کنیم.
شورجه با تاکید بر اینکه اگر سازمانهای مانند صداو سیما یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اصرار به ساخت چنین آثاری نداشته باشند نشان میدهد یک جای سیاستگذاری فرهنگی ما ناقص است، گفت: جشنواره رضوی امروز پس از ۸ دوره برگزاری باید دارای سازمان و تشکیلاتی باشد تا بتواند جریان تبدیل شدن متنهای برگزیده به فیلم را با جدیت پیگیری و رهبری کند، امـــا ظاهر امر نشان میدهد که نهادهای مختلف در این زمینه نمیتوانند حمایت لازم را داشته باشند!
وی در پایان تصریح کرد: مرکز آفرینشهای آستان قدس رضوی میتواند در این مسیر با جدیت بیشتری عمل کند و تاثیرگذار باشد، چون نهادهای مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ناچار هستند ذائقه و تفکرات متعددی را پوشش دهند اما سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز آفرینشهای آستان قدس، متولی گسترش فرهنگ رضوی هستند و از آنها انتظار بیشتری میرود. سازمانهای مانند صداوسیما باید بخشی از بودجه خود را به این سمت سوق دهند و نمایندگان مردم در مجلس و اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن درنظر گرفتن بودجه برای تولید چنین آثاری با پیگیری نتیجه تخصیص منابع کمک مهمی در این مسیر محسوب میشوند.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی هشتمین دوره جشنواره فیلمنامهنویسی رضوی را همزمان با ایام مولود فرخنده حضرت امام رضا(ع) و با هدف تحکیم و ترویج فرهنگ رضوی نزد آحاد جامعه، در شهریور ماه ۱۳۹۲ در شهر تــــهران برگزار خواهد کرد.