محمود گبرلو مدیر نشستهای سی امین جشنواره فیلم فجر در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنر نیوز در مورد چگونگی برگزاری این نشستها افزود: طی جلسه ای که با مدیر جشنواره فیلم فجر داشتیم، جلسات پرسش و پاسخ سالهای گذشته مورد بررسی قرار گرفت و دوستانی که در اتاق فکر سال گذشته حضور داشتند به این نتیجه رسیدند که نوع تعامل اصحاب رسانه با فیلمسازان در سالهای پیشین به گونه ای بود که قدری باعث کدورت بین طرفین شده بود لذا در بررسی ها به این نتیجه رسیدیم ادبیاتی که در این جلسات بکار رفته ، کمکی
” معتقدم امسال نظم و انضباط جلسات نقد و بررسی فیلمها نسبت به سالهای گذشته بهتر خواهد بود و هدف این است که اصحاب رسانه و فیلمسازان که پس از یک سال به بهانه جلسات پرسش و پاسخ به دور هم جمع می شوند بتوانند از گفتگوهای مطرح شده ، بهره مناسب و مطلوب تری کسب نمایند تا هم فیلمسازان و هم خبرنگاران با رضایت کامل تری از جلسات خارج شوند. “
در جهت تعامل بین فیلمساز و اصحاب رسانه نداشته است و گاهی حتی فضا را نیز به خصومت و دشمنی کشانده است . بنابراین پیشنهاد کردند که امسال نشست های پرسش و پاسخ به شیوه جدیدتری مدیریت شود و علاوه بر حضور فردی به عنوان مدیر جلسه که بتواند با موضع گیری بی طرفانه ، جلسات را اداره کند ، یک منتقد صاحب نظر نیز در جلسات حضور داشته باشد .
وی ادامه داد : معتقدم امسال نظم و انضباط جلسات نقد و بررسی فیلمها نسبت به سالهای گذشته بهتر خواهد بود و هدف این است که اصحاب رسانه و فیلمسازان که پس از یک سال به بهانه جلسات پرسش و پاسخ به دور هم جمع می شوند بتوانند از گفتگوهای مطرح شده ، بهره مناسب و مطلوب تری کسب نمایند تا هم فیلمسازان و هم خبرنگاران با رضایت کامل تری از جلسات خارج شوند.
این منتقد پیشکسوت کشورمان اضافه کرد : امسال روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، شیوه های مناسبی را برای جلسات پرسش و پاسخ در نظر گرفته که یکی از این روشها پرهیز از سوالات مکتوب است چرا که این روش در سالهای گذشته ، خطاهایی را به همراه داشت از جمله اینکه سوالات مکتوب علاوه بر اینکه نمی توانست به درستی منتقل کننده نظر سوال کننده به فیلمساز باشد از سوی دیگر ممکن بود برخی از حاضرین در جلسه ؛ به نام یک رسانه ، سوالاتی را مطرح کنند که بعدا موجب تکذیب از سوی آن رسانه شود لذا به همین دلایل ، روابط عمومی جشنواره به این نتیجه رسید که از این پس ، همه سوالات به صورت شفاهی بیان شود.
گبرلو در پاسخ به این سوال که آیا برای همه فیلمها ؛ نشست ، پرسش و پاسخ برگزار خواهد شد ؟ با بیان اینکه هدف کلی از این نشستها ، ایجاد فضای دوستانه تری بین فیلمساز و اصحاب رسانه خواهد بود تا کمکی به تعالی سینمای ایران باشد تصریح کرد : تلاش می کنیم تا بعد از نمایش همه فیلمها ، جلسات پرسش و پاسخ را برگزار کنیم و پیش بینی من این است که فیلمسازان استقبال بیشتری از این فضای جدید خواهند داشت .
این منتقد سینمایی خاطر نشان کرد: همچون سالهای گذشته ؛ منتقد جلسه ، مدیر جلسه نخواهد بود چرا که یک منتقد ممکن است منتقد خوبی باشد اما ممکن
” اگر دوستان اصحاب رسانه و منتقدین به طور جدی در جلسات حضور داشته باشند به طور حتم ، جلسه از غنای خوبی برخوردار خواهد شد . این در حالی است که در سالهای گذشته ، سطح نظریات و سوالهای مطرح شده در جلسات ، سطح پایینی بود و سوالاتی که گاهی از سوی خبرنگاران مطرح می شد خیلی مناسب و حرفه ای نبود . “
است مدیر جلسه خوبی نباشد . از سوی دیگر ؛ منتقد حاضر در نشست ، سعی خواهد کرد به عنوان یک منتقد فقط نظرات خودش را مطرح کند و چون جلسات ، جلسات رسمی جشنواره محسوب می شوند لذا می بایست مدیری داشته باشد تا او بتواند جلسه را به گونه ای مدیریت نماید تا هر خبرنگار و منتقدی بتواند نظرات خویش را بیان کند.
گبرلو با اشاره به برنامه ریزی انجمن منتقدین و نویسندگان سینمایی برای حضور منتقدین در این نشستها گفت: متناسب با فیلم به نمایش گذاشته شده ؛ هر منتقدی که علاقه مند به اظهار نظر راجع فیلم باشد می تواند در این نشستها حضور داشته باشد و آنگونه که من شنیدم قرار است انجمن منتقدین و نویسندگان سینمایی ، فهرستی از اعضای خود را برای حضور در این نشستها معرفی نمایند تا بر اساس برنامه ریزی این انجمن ، منتقدین در جلسات مشارکت داشته باشند.
عضو انجمن منتقدین و نویسندگان سینمایی با بیان اینکه در همه جشنواره های حرفه ای دنیا بعد از نمایش فیلمها دو نشست برگزار خواهد شد افزود: در نشست اول؛ بعد از نمایش فیلم ، خبرنگاران به دلیل اینکه بتوانند اخبار فیلم را در مطبوعات خود منعکس کنند در جلسه حضور می یابند تا سوالات خود را با فیلمساز مطرح کنند که این سوالات بیشتر تکمیل کننده اخبار آنها خواهد بود که قرار است در نشریات و رسانه های خود منتشر نمایند اما در کنار این جلسات ، نشستهای تخصصی تری برگزار می شود که منتقدین و فیلمسازان به طور حرفه ای تری راجع به فیلم به گفتگو می نشینند و اگر خبرنگاران ، هنرمندان و تماشاگران خاص هم مایل به استفاده از این نشستها بودند می توانند به عنوان مهمانان جشنواره ؛ حضور داشته باشند . البته من خودم این جلسات را بیشتر می پسندم اما مدیران جشنواره به این نتیجه رسیدند که جلسات پرسش و پاسخ خبرنگاران با فیلمسازان؛ تلفیقی از هر دو نشست مذکور باشد.
وی یاد آور شد: اگر دوستان اصحاب رسانه
” نا خوشایندی ما از یک اثر سینمایی ، نباید موجب توهین و بی احترامی به فیلمساز شود و اگر نقدی هم بر فیلم وارد است باید در کمال احترام و ادب و با استفاده از واژگان مناسب ارئه شود . “
و منتقدین به طور جدی در جلسات حضور داشته باشند به طور حتم، جلسه از غنای خوبی برخوردار خواهد شد . این در حالی است که در سالهای گذشته ، سطح نظریات و سوالهای مطرح شده در جلسات ، سطح پایینی بود و سوالاتی که گاهی از سوی خبرنگاران مطرح می شد خیلی مناسب و حرفه ای نبود . بنابراین اگر امسال بتوانیم در جهت ارتفای این جلسات گام برداریم به گونه ای که سوالات از پختگی بیشتری برخوردار باشد گام موثری خواهد بود لذا امیدوارم امسال شاهد برگزاری جلسات پر بارتری باشیم و هر کدام از خبرنگاران و منتقدینی که در سالن حضور دارند بتوانند نظریات خودشان را به راحتی در مورد فیلم بیان کنند البته نظریه ای همراه با انصاف و منطق و به دور از تشنج آفرینی ، تهمت و افترا .
مدیر نشستهای سی امین جشنواره فیلم فجر تاکید کرد : هنگامی که شاهدیم یک فیلمساز چگونه با شرایط سینمای ایران، فیلم خود را با عشق و علاقه برای اصحاب رسانه به نمایش می گذارد از انصاف به دور است که خبرنگاران و منتقدین ، نظریات سطحی و خامی را در این جلسات مطرح کنند حال اینکه سوالات تخصصی تر کمکی به فیلمساز محسوب می شود تا اصلاحات بهتری را به هنگام اکران عمومی انجام دهد .
این منتقد سینمایی گفت: نا خوشایندی ما از یک اثر سینمایی ، نباید موجب توهین و بی احترامی به فیلمساز شود و اگر نقدی هم بر فیلم وارد است باید در کمال احترام و ادب و با استفاده از واژگان مناسب ارئه شود .
:
آقای گبرلو منتقد منصفی است و خوب کسی را برای این نشستها برگزیده اند
۱۳۹۰-۱۱-۱۱ ۱۴:۲۶:۲۳