دانشجویان و اساتید دانشگاه مخاطبان اصلی نمایشگاه هستند
گزارش هنرنیوز از نشست مطبوعاتی هشتمین نمایشگاه بین المللی کتب کاربردی و دانشگاهی؛
دانشجویان و اساتید دانشگاه مخاطبان اصلی نمایشگاه هستند
 
تاريخ : يکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۰۵
به گزارش خبرنگار هنرنیوز نشست مطبوعاتی هشتمین نمایشگاه بین المللی کتب کاربردی و دانشگاهی امروز با حضور احمد رضایی «مدير عامل انجمن فرهنگي ناشران بين‌الملل ايرانيان»، حامد میرزابابایی «عضو هیئت مدیره» و محمود آموزگار «رئیس هیئت مدیره» برگزار شد.

احمد رضایی «مدير عامل انجمن فرهنگي ناشران بين‌الملل ايرانيان» در ابتدا گفت: اغلب مخاطبان نمایشگاه دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ می‌باشند. این نمایشگاه از 22 آبان آغاز می‌شود و تا 25 آبان در کانون پرورش فکری ادامه پیدا می‌کند.

وی با اشاره به حضور بهمن دری معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار داشت: از اهداف نمایشگاه تأمین منابع پژوهشگران و سهولت دستیابی آنان به این منابع است؛ علاوه بر این تلاش شده تا مخاطبان بتوانند کتب خارجی مورد نیاز خود را به راحتی به‌دست آورند و اگر در نمایشگاه نتوانستند به کتاب مورد نظر خود دست پیدا کنند امکان ثبت سفارش ایجاد شده‌است.

وی با اشاره به عرضه حدود 79 هزار عنوان كتاب از سوي 500 ناشر از كشورهاي انگليس، فرانسه، روسيه، آمريكا، لبنان، سوريه و مصر در نمايشگاه ادامه داد: در اين ميان حدود 29 هزار عنوان كتاب در حوزه علوم انساني، 14 هزار عنوان در حوزه مهندسي، 13 هزار عنوان در بخش پزشكي، 13 هزار عنوان در حوزه علوم پايه و هفت هزار عنوان كتاب به هنر اختصاص دارد.

وي ادامه داد: از ميان اين آثار، بيش از 800 عنوان كتاب متعلق به سال‌ 2011، 126 هزار عنوان كتاب منتشر شده در سال‌ 2010 و 23 هزار عنوان كتاب چاپ سال 2009 هستند و مابقي نيز به سال‌هاي 2005 تا 2007 اختصاص دارند.

به گفته رضايي، آثار بخش رايانه با چهار هزار عنوان كتاب بيشترين فراواني كتاب‌هاي نمايشگاه را به خود اختصاص داده است و پس از آن كتاب‌هاي بخش مديريت، رياضي و آمار، آموزش و پرورش، برق و الكترونيك به ترتيب با سه هزار و 400، سه هزار و 100، دو هزار و 900 و دو هزار و 500عنوان در رده‌هاي بعدي قرار دارند.

مديرعامل انجمن فرهنگي ناشران بين‌الملل ايرانيان با اشاره به اهداف برگزاري اين نمايشگاه، توضيح داد: نمايشگاه اين امكان را براي محققان و پژوهشگران فراهم مي‌آورد تا بتوانند به جديدترين كتاب‌هاي حوزه هاي مختلف دسترسي داشته باشند، همچنين منابع علمي مراكز مختلف را تامين كنند.

وي تصريح كرد: اين نمايشگاه يك فرصت براي علاقه‌منداني است كه نتوانسته‌اند كتاب‌هاي مورد نياز خود را در نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران تهيه كنند.

وي در بخش ديگر سخنان خود درباره ويژگي‌هاي اين نمايشگاه، گفت: در اين نمايشگاه به احترام به حقوق مولف و ناشر از عرصه كتاب‌هاي افست و غيرقانوني جلوگيري شده است.

مديرعامل انجمن فرهنگي ناشران بين‌الملل ايرانيان با بيان اينكه ناشران كتاب‌هاي فارسي، حدود يك هزار عنوان كتاب در اين نمايشگاه عرضه مي‌كنند، يادآور شد: قطعا تا روز برگزاري نمايشگاه، حدود دو تا سه هزار عنوان ديگر نيز به مجموع اين كتاب‌ها افزوده خواهد شد.

وي خاطرنشان كرد: در اين نمايشگاه، كتاب‌هاي عمومي عرضه نمي‌شود و تلاش مجموعه در اين بوده است كه كتاب‌هاي تخصصي ارايه شود، زيرا مراجعه‌كنندگان و مخاطبان نمايشگاه، دانشجويان و متخصصان حوزه‌هاي مختلف علمي هستند.

رضايي درباره ديگر ويژگي‌هاي نمايشگاه، توضيح داد: مكانيزه بودن سيستم خريد و فروش، صدور فاكتور يكسان، ثابت بودن بهاي كتاب‌‌ها و ثبت سفارش از مشتريان را مي‌توان از ديگر ويژگي‌هاي‌ اين نمايشگاه نام برد.

وي با اشاره به همزماني برگزاري نمايشگاه كتاب كاربردي و هفته كتاب، گفت: تمامي كتاب‌هاي نمايشگاه شامل 15 درصد تخفيف هستند و علاوه بر آن نيز ناشران كتاب‌هاي خود را با 40 تا 50 درصد تخفيف به فروش برسانند.

حامد ميرزابابايي، عضو هيات مديره انجمن فرهنگي ناشران بين‌الملل ايرانيان نيز در اين نشست، توجه به رشد كمي و كيفي نمايشگاه را شاخص خوبي براي نمايش قوت نمايشگاه دانست و گفت:در نخستين دوره برگزاري، نمايشگاه با 10 هزار و اين دوره با 80 هزار عنوان كتاب برپا خواهد شد.

وي در بخش ديگر سخنان خود به برخي از مشكلات موجود در حوزه نشر كشور اشاره كرد و ادامه داد: يكي از مشكلات صنعت نشر، نبود فعاليت صنفي و نشر با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و پراكندگي فعاليت در اين حوزه است.

ميرزابابايي با بيان اينكه ايجاد فضايي بدون تشريفات با وزارت ارشاد يكي از ملزومات رفع مشكلات موجود است، يادآور شد: بايد فضايي ايجاد شود تا تمامي صحبت‌ها بدون رودربايستي با ارشاد انجام شود، و زمينه‌اي فراهم آيد كه با وزارت ارشاد در همه زمينه‌هاي چاپ و نشر همسو و همگام شد.

وي همچنين از برگزاري نشست تخصصي نشر در روز سوم نمايشگاه (24 آبان ماه) خبر داد و افزود: در اين نشست، برخي از مشكلات و معضلان صنعت نشر كشور، با حضور مسوولان فرهنگي كشور بررسي خواهد شد.

هشتمين نمايشگاه كتاب‌هاي كاربردي و دانشگاهي 22 تا 25 آبان ماه امسال در كانون فرهنگي پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار مي‌شود.
کد خبر: 19594
Share/Save/Bookmark