منتشر شد؛
روح القدس پدرِِ پِسَر
تاريخ : يکشنبه ۶ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۱۴
روحُ القُدُس، پدرِ پِسَر، تجلی عشق علوی و شور حسینی در آثار شاعران و نویسندگان مسیحی به قلم محمدرضا زائری منتشر شد.
به گزارش هنر نیوز به نقل از رسا، روحُ القُدُس، پدرِ پِسَر، تجلی عشق علوی و شور حسینی در آثار شاعران و نویسندگان مسیحی به قلم محمدرضا زائری به همت مرکز مطالعات راهبردی خیمه منتشر شد.
این کتاب گزارشی از آثار عنایت روحالقدس برای ستایش پدر و پسر در بیان و زبان نویسندگان و شاعران مسیحی لبنانی است که بزرگانی چون جبران خلیل جبران، جرج جرداق، بولس سلامه و سلیمان کتانی از آن جمله نویسندگان و شاعرانی هستند که در ستایش حضرت علی(ع) و فرزندش سالار شهیدان شعری سروده و قلمی زدهاند.
خورشید درخشان ولایت در چشم منتظر مسیحی، انا المسیحی ابکانی الحسین، حدیث دیگران، پیرمرد زنده است، نگاهی به مجموعه «امام علی(ع) صدای عدالت بشری»، چه عشق چه نفرت ... معرفت میخواهد، عزت حسینی در شعر مسیحی، مدرسه عاملیه بیروت و مجالس عاشورایی، پیشینه حضور مسیحی در آیینهای مذهبی شیعه و ادای دین به نهجالبلاغه از بخشهای اصلی این کتاب است.
همچنین در پیوست این کتاب درباره زندگینامه و معرفی شاعران مسیحی و نمونه اشعار آنان، امام مطهر، خورشیدهای آسمان و زمین، شما قدر امام حسین را نمیدانید!، سلام مرا به پیامبر برسانید! زندگی پیامبر اسلام از زبان شاعر برجسته مسیحی و حماسه «حسین»(ع) قلم زده شده است.
نویسنده در مقدمه این کتاب از سالها پیش که با ادبیات عرب و شعر ادبی علاقهمند شده است سخن میگوید و میافزاید: شور و شوق نوجوانیام با هدایت بعضی استادان و بزرگوارانی چون مرحوم ابوالقاسم طارمی و سیدعلی رضوی و جفریان و پس از آن استاد حسن وکیلیان و دکتر سیدعبدالمجید حیرت سجادی گرداگرد آثار پراکنده ادب عربی و کتابهایی همچون «مجانی الأدب» و بعدها امثال «دیوان الحماسة» أبی تمام میگشت تا اینکه گنج اشعار و مدایح عربی در مدح اهل بیت(ع) را یافتم و در این میان سرودههایی چون «ملحمة الغدیر» بولس سلامه از آنرو که روایت دیدگاهی متفاوت بود برایم شیرینی و جذابیت افزونتری داشت.
وی که گردآوری این مجموعه را به ذوق شخصی و با انگیزه کاری مطالعاتی برای رشته روابط اسلام و مسیحیت در دانشگاه سن ژوزف بیروت ادامه داده است، تصریح میکند: هرچه گذشت ابعاد تازهتری از موضوع برایم آشکار شد و تأثیرپذیری و دلبستگی اهل فکر و ادب در مسیحیت به شخصیت و آثار اهل بیت(ع) بیشتر مرا به خود مشغول میکرد و هرچه برای جمعآوری این اطلاعات و تصاویر و اسناد بیش از تصور اولیهام تلاش میکردم، ارزش آن هرچه بیشتر برایم روشن میشد.
در بخشی از این کتاب به نوشتههایی از جوزف هاشم، استاد دانشگاه لبنان درباره نهجالبلاغه اشاره شده است که مینویسد: «هرکسی که نهجالبلاغه را بخواند شیفته علی(ع) میشود و به او دل میبندد و به او نزدیک می شود. شاید کسانی که امام را نمیشناسند یا تظاهر به نشناختنش میکنند ما را در تعظیم و بزرگداشت او به غلوّ متهم سازند، ما چه جوابی محکمتر از این میتوانیم داد که از آنها دعوت کنیم سخنانش را بخوانند و با او آشنا شوند».
گفتنی است، روحُ القُدُس، پدرِ پِسَر، تجلی عشق علوی و شور حسینی در آثار شاعران و نویسندگان مسیحی به قلم محمدرضا زائری در 212 صفحه به قیمت دو هزار و هفتصد تومان به تازگی از سوی مرکز مطالعات راهبردی خیمه منتشر شده است.