آیا هر ۳ روز یک بار یک بازارچه صنایع دستی ساخته می‌شود؟
صالحی مرام:۳۰ درصد به اجرای تعهد اميدوارم!
آیا هر ۳ روز یک بار یک بازارچه صنایع دستی ساخته می‌شود؟
معاون صنایع دستی کشور ضمن ابراز شرم از وضعیت بازارچه‌های صنایع دستی گفت: تلاش می‌کنیم تمام تعهد برنامه پنج‌ساله را درباره بازارچه صنایع دستی امسال محقق کنیم البته می‌دانم که این کار زدن به «میدان مین» است.
 
تاريخ : سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۲۳

به گزارش هنرنیوز، صبح امروز ( سه شنبه ، ۱۰ مرداد) در نشست مسئولان بانک‌های عامل اجرای طرح اختصاص جوایز نقدی به کالاهای صنایع دستی که در ارگ آزادی برگزار شد، معاون صنایع دستی کشور گفت: از اینکه بازارچه صنایع دستی در کشور نداریم احساس شرم می‌کنم باید بیش از ۵۷۰ بازارچه در کشور داشته باشیم.

وی تصریح کرد: تلاش می‌کنیم تمام تعهد برنامه پنج‌ساله را امسال محقق کنیم البته می‌دانم که این کار زدن به «میدان مین» است.

معاون صنایع دستی کشور با اشاره به اینکه طی برنامه پنج‌ساله باید ۶۰ بازارچه صنایع دستی در کشور راه‌اندازی شود گفت: اگر دولت تعهد ۵ سال را یک جا به ما بدهد ما نیز تمام تعهدات را امسال یعنی سال ۹۱ عملیاتی می‌کنیم مهم پولی است که دولت باید بدهد وگرنه ما مکان را داریم و بيشتر بناهای تاريخی برای این کار آماده‌اند.

وی درپاسخ به این پرسش که تاکنون چند بازارچه ساخته شده است ،تعداد این بازارچه ها را صفر اعلام کرد که با توجه به گفته‌هایش خبرنگاران محاسبه کردند ظرف ۶ ماه آینده باید ۱۰ بازارچه ساخته شود که به طور متوسط در هر ماه هر ۳ روز یکبار یک بازارچه ساخته می‌شود!

او در پاسخ به غیر ممکن بودن این کار گفت: با وعده‌ی محرابيان، اگر ۲۰ميليارد تومان از محل طرح‌های مهر ماندگار اختصاص يابد، ۳۰ درصد به اجرای تعهد اميدوارم!

صالحی مرام یکی از مکان‌هایی که آماده تبدیل به بازارچه صنایع دستی است را میدان میوه و تره‌بار کرمان اعلام کرد و گفت: شهرداری باید این مکان را در اختیار ما قرار دهد تا مرمت‌های لازم را انجام دهیم و آن را تبدیل به بازارچه صنایع دستی کنیم.

در هپروت دنبال جای تازه برای بازارچه صنایع دستی هستیم

معاون صنایع دستی کشور گفت: در تهران طی مکاتباتی که با شهرداری داشتیم بهترین مکان برای تبدیل به بازارچه صنایع دستی خیابان ویلا است ما در هپروت دنبال این هستیم که جای تازه برای بازارچه ایجاد کنیم در حالیکه خیابان‌هایی مثل خیابان ویلا آماده تبدیل شدن به بازارچه است.

صالحی‌ مرام ادامه داد: اگر شهرداری این خیابان را پیاده‌راه کند با تاییدی که از چمران رئیس شورای شهر تهران گرفته‌ایم این خیابان تبدیل به یک بازارچه صنایع دستی می‌شود.

وی در عین حال تشریح کرد: اکثر صرافی‌ها، هتل‌ها، آژانس‌های قدیمی در این منطقه است و می‌توان رستوران‌های سنتی، داروخانه‌های سنتی و مراکز فروش لباس‌های سنتی را در این خیابان متمرکز کرد تا تبدیل به یک مجموعه توریستی کامل شود.

معاون صنایع دستی کشور بودجه لازم برای اجرای این طرح را یک میلیارد دلار اعلام کرد.

دیگر یقه‌ای برای ما باقی نمانده بروید یقه دیگران را بگیرید

صالحی‌مرام درباره بن‌هایی که بانک ها برای خرید صنایع دستی به برندگانشان می‌دهند نیز اظهار کرد: ما نیز ۱۰ درصد به این برندگان تخفیف می‌دهیم. 

صالحی‌مرام با اشاره به اینکه دیگر یقه‌ای برای ما در صنایع دستی باقی نمانده گفت: بروید یقه دیگران را بگیرید وزارت مسکن باید زمین بدهد، شهرداری باید کمک کند و بسیاری از سازمان‌هایی که باید در زمینه ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی به کمک صنایع دستی بیایند. صنايع دستی امروز در وضعيت نامطلوبی به‌سر می‌برد.

وی با بیان این که صنایع دستی کشور طی سال‌های گذشته در بین وزارتخانه‌ها دست به دست شده است و ردیف‌های اعتباری آن جاهای دیگر باقی مانده است، توضیح داد: اکنون وضع به گونه‌ای است که اعتبار هنرمندان ما را وزارت ارشاد می‌گیرد یا مشاغل خانگی ما در وزارت کار تعریف شده است.

معاون صنایع دستی کشور تأکید کرد: صنایع دستی تا پیش از این دیده نمی‌شد اما امسال رئیس جمهور خوشبختانه یک پنجم بودجه توسعه‌ای کشور را به صنایع دستی اختصاص داد.

صالحی‌مرام یادآور شد که بیش از ۲۷۰ بنای میراثی در کشور داریم که در اختیار بخش خصوصی است و اگر اینها را آزاد کنیم می‌توانیم بازارچه‌های صنایع دستی را در آنها ایجاد کنیم. 

روند پيگيری بيمه‌ی صنايع دستی كند نيست
او درباره‌ی بيمه هنرمندان صنايع دستی توضيح داد: بيمه‌ی ۱۲۰هزار هنرمند از سال ۸۸ تا ۹۰ پيگيری شده است كه اين روند در اعتبار بودجه‌ی ۹۱ پيش‌بينی شده است.

به گفته صالحی مرام روند پيگيری بيمه‌ی صنايع دستی كند نيست، چون اگر اين‌طور باشد، شبيه بيمه‌ی كارگران ساختمان می‌شود كه ۵۰ درصد آن را ديگر اصناف مي‌گيرند.

او افزود: برای تحقق بيمه‌ی هنرمندان بالای ۵۵ سال با معاون اول رييس‌جمهور مكاتبه كرديم كه وعده دادند و پذيرفتند اين مشكل را حل كنند.

کد خبر: 44334
Share/Save/Bookmark