میلاد کی مرام در پاسخ به این پرسش که چرا افراد شاخص کمتر به سمت حوزه دفاع مقدس میروند گفت: نبود حمایت از فیلمهایی که در این حوزه ساخته میشود به نظرم یکی از مهمترین دلایل به شمار میرود؛ نمونه بارز آن هم فیلم «ملکه» بود. این فیلم نه به این دلیل که بنده در آن بازی کردم بلکه به دلایل آشکار یک فیلم فاخر و ماندگار در حوزه سینمای دفاع مقدس بود. فیلمی که نظر بسیاری از منتقدین را به خود جلب کرد.
بازیگر فیلم سینمایی «ملکه» در ارتباط با سطح کیفی فیلم نامهها در این حوزه هم اظهار داشت: اگر قرار باشد خود من در این حوزه انتخابی داشته باشم؛ فیلم نامههایی را که «ضرب» دراماتیکش خیلی بیشتر از ضرب توپ و تانک باشد بیشتر میپسندم. در حال حاظر فیلم هایی مانند ملکه یا مانند فیلمهایی از زنده یاد رسول ملاقلیپور و ابراهیم حاتمی کیا بیشتر واقعیات جنگ را نشان میدهند و مانند بعضی از اثار ساخته شده در این حیطه به هجویات نمی پردازند.
وی ادامه داد: در این زمانه متاسفانه اکثر فیلمهایی که در این حوزه ساخته میشود شما فقط صدای توپ و تانک میشنوی و دست آخر هم داستان را متوجه نمیشوید؛ حالا جالب اینجاست که این فیلمها حمایت هم میشوند. میلیاردی هم میفرشند؛ من شخصاً این کار را دوست ندارم. اصولاً سعی میکنم فیلم نامهای را انتخاب کنم که حرفی برای گفتن داشته باشد. اما وقتی حمایت نمیشود من نوعی هم به عنوان بازیگر سر خورده میشوم.
وی در ارتباط با حمایتها از سینمای جنگ و دفاع مقدس هم بیان داشت: از این دست آثار هیچ گونه حمایتی نمیشود چه به لحاظ فرهنگی، چه از لحاظ ادوات و چه حمایتهای بعد از اکران. به سختی این گونه فیلمها ساخته میشوند؛ به ما برای فیلم «ملکه» یک هفته بیلبورد دادند؛ فقط شرکت نفت هم بیلبوردهای این فیلم را تامین کرد. به ما دو سالن تک سانس داده بودند که بعد از یک هفته فیلم را هم پایین کشیدند چرا؟ چون کارگردانش نجیب بود؟ چون داد نمیزد؟
کی مرام در ارتباط با نشان دادن واقعیات جنگ هم تاکید کرد: چیزی که در این ارتباط به ذهن من میرسد این است که باید تعارفات را کنار بگذاریم و واقعیات را نشان دهیم. به اندازه کافی سوژههای بکر در این حوزه داریم در ضمن ما نجنگیدیم بلکه دفاع کردیم ولی بعضی از این فیلمها به گونهای ساخته میشود که گویی ما جنگیدیم؛ خیر ما دفاع کردیم؛ از یک جنگ تحمیلی. هم سن و سالهای من همه چیز را میفهمند بازیشان ندهیم اگر قرار است اسطورههایی مانند شهید چمران و باکریها را به آنها معرفی کنیم تعارفات بیمورد را کنار بگذاریم.
وی در ارتباط با خط قرمزها در این حوزه هم افزود: ما در موردی مانند جنگ تحمیلی شاهد زنده داریم سیاوشی که من «ملکه» بازی کردم یک شهید زنده است که در حال حاضر در آبادان با یک تاکسی که برای خودش هم نیست مسافر کشی میکند. ما کجای کار ایستادایم؟ این حرف هارا به گوش چه کسانی میخواهیم برسانیم. واقعیت جنگ این است که یک سری بزرگوار که در دوران دفاع مقدس از خود گذشتند در حالی که حتی اسمهایشان هم نیست کاری کردند که شاید جوانهای امروز ما وجودش را هم نداشته باشند آنها کاری کردند که ما امروز در باره عمل آنها حرف بزنیم که در حد و اندازه من نمی باشد.
بازیگر فیلم «ملکه» خاطر نشان کرد: یکی از بزرگترین وسیلههای فر هنگسازی همین سینماست که همه دنیا از آن بهره میجویند از جمله هالیوود. مثلاً یک فیلمی میسازند به درستی اکرانش میکنند کل دنیا هم میبیندش، خوب به این صورت فرهنگ خودش را منتقل میکند. به عنوان نمونه همین فیل «آرگو» که در همه جا دیده شد جایزام که دادند و تصویری را که دوست دارند ازما بسازند ساختند. ما چه کار کردیم؟ ما حتی ان چیزهایی را که هم اریم اکران نمیکنیم.
این بازیگر در پایان گفت: فیلم ملکه در ستایش انسانهای در سایه مانده دفاع مقدس است و دقیقاً دارد فرهنگ ایرانی را نشان میدهد. مایی که به جنگ ستیزی و جنگ پروری متهم هستیم با این فیلم نشان میدهیم که این حرفها اشتباه است.