شاه آبادی: یک اتفاق برای ماندگاری به ابزار هنر نیاز دارد
گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای یادواره هنری طلوع خرداد؛
شاه آبادی: یک اتفاق برای ماندگاری به ابزار هنر نیاز دارد
نشست رسانه‌ای یادواره هنری طلوع خرداد به مناسبت پنجاهمین سالگرد قیام پانزده خرداد با حضور حمید شاه آبادی معاون هنری وزیر ارشاد اسلامی برگزار شد.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۴۱


به گزارش هنرنیوز، در این نشست شاه آبادی ضمن  تشریح برنامه‌های «یادواره‌ هنری طلوع خرداد» که به مناسبت پنجاهمین سال قیام ۱۵ خرداد ۱۲ خرداد ماه در تالار وحدت برگزار می‌شود توضیح داد: تردیدی نیست ظرفیت بزرگ قیام ۱۵ خرداد باید به نحوه جدی‌ در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار بماند، امروز پنجاه سال از این حرکت عظیم که سرمنشأ بسیاری از رخدادهای قرن است، می‌گذرد.  همه‌ی اصحاب فرهنگ و ادب نسبت به این حادثه‌ی بزرگ مسئولیت دارند. قیام ۱۵ خرداد یک حادثه‌ی گذرا و یا فصلی از تاریخ نیست، پانزده خرداد آغاز یک تحول بزرگ در کشور است. این حرکت بیش از هر چیز بر ظرفیت ملت ایران تکیه داشت و نشان داد امام (ره) به بن‌مایه‌ها و اعتقادات دینی مردم توجه داشتند.

معاون هنری وزیر ارشاد ادامه داد: امام (ره) تلاش کردند که با سازمان‌دهی روحانیت واعزام آن‌ها به نقاط مختلف کشور بنیه‌ی ملی کشور را تقویت کنند و ازین خاستگاه دینی و مبتنی بر نگاه مردم‌ این حرکت را دنبال کردند. امروز آنچه در قانون اساسی تاکید می‌شود جمهوریت و اسلامیت است که ریشه‌های آن در همان حرکت اتفاق افتاد و امروز بعد از گذشت ۳۴ سال از انقلاب اسلامی و با گذشت ۵۰ سال از این قیام همچنان همان اندیشه حاکم است این موضوع نشانگر این است که اگر تصمیمی درست و اصولی باشد نه تنها با گذر زمان فراموش نمی‌شود بلکه جدی‌تر باقی می‌ماند.

وی تصریح کرد: وظیفه‌ی تمامی اهل فرهنگ و هنر این است که این رخداد بزرگ را پاس بدارند. باید منطق قیام ۱۵ خرداد را به زبان هنر برای جوانان تشریح کرد.

شاه آبادی درباره‌ی «یادواره‌ هنری طلوع خرداد» اظهار کرد: این جشنواره نمادی از تلاش هنرمندان و ادای دین آن‌ها به این رویداد عظیم و تحول قرن است. جامعه‌ی هنری ما این آمادگی را داشت که در رویدادهای مختلف هنری فعال باشد. در خصوص قیام ۱۵ خرداد هم اگر در گذشته فعالیت‌های هنری بیشتر در ورامین که خاستگاه این اتفاق بود وجود داشت اما امروز این حرکت در سطح وسیعی صورت می‌گیرد.

شاه‌آبادی ادامه داد:‌ از جمله بخش‌هایی که برای این جشنواره در نظر گرفته شده می‌توان به حوزه‌ی هنرهای تجسمی به طور عام و حوزه‌ی خوش‌نویسی به طور خاص، همچنین هنرهای نمایشی و تئاتر خیابانی اشاره کرد که فراخوان آن‌ها انجام شده است.

معاون هنری وزیر ارشاد با بیان این نکته که  حرکت یک کاروان ، روز ۱۵ خرداد از منطقه‌ای که جنایت ۱۵ خرداد رخ داده یعنی از پل باقرآباد به سمت تهران اتفاق خواهد افتاد و اقدامات مختلفی را برای آن در نظر گرفته‌ایم، همچنین تجلیل از خانواده‌های شهدای ۱۵ خرداد را خواهیم داشت؛ گفت: امیدوار هستیم که این یادواره آغاز یک حرکت ارزشمند هنری برای ماندگارتر کردن این حادثه عظیم در کشور باشد.

سید احسان قاضی‌زاده هاشمی مدیر اداره‌ فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران درباره‌ی «یادواره‌ هنری طلوع خرداد» گفت: جشنواره فرهنگی‌هنری «طلوع خرداد» با مساعدت، هم‌فکری و هدایت دکتر شاه‌آبادی شکل گرفت. البته در سال گذشته هم جشنواره‌ی ادبی ۱۵ خرداد را در ورامین داشتیم.

این مقام مسئول ادامه داد: برگزاری این جشنواره ادای دین کوچکی از قیام ۱۵ خرداد است که توسط هنرمندان کشور گرامی‌ داشته می‌شود که این جشنواره در حوزه‌های مختلفی برگزار می‌شود و تاکنون ۱۲۲ اثر به دبیرخانه‌ی جشنواره ارسال شده است.

قاضی‌زاده با اشاره به برخی برنامه‌های این جشنواره گفت: دو کارگاه خیابانی، تعزیه‌ی کشف حجاب از جمله برنامه‌های این جشنواره است. همچنین شش اجرا در مرقد امام (ره) در ۱۵ خرداد اتفاق خواهد افتاد.

او افزود: همچنین در حوزه‌ی خوش‌نویسی جشنواره‌ی ملی خوش‌نویسی را در ۹ استان کشور خواهیم داشت که تاکنون ۱۰۰ اثر ارسال شده است که موضوع این آثار مفاهیم انقلاب اسلامی است، همچنین نمایشگاه عکسی در بنیاد رودکی در این مدت برپا می‌شود.

جشنواره «یادواره‌ هنری طلوع خرداد» از چهاردهم  خرداد آغاز می‌شود و آئین پایانی این جشنواره ۱۸ خرداد در تالار وحدت برگزار می‌شود.

کد خبر: 59194
Share/Save/Bookmark