سعید الفتی مشاور وزیر ارشاد در امور ایثارگران پیرامون این پژوهشنامه اظهار داشت: رهبر حکیم انقلاب اسلامی فرمودند تکلیف است که همه افراد خاطراتشان را از دفاع مقدس بازگو کنند و بنویسند. از اینرو طرح تألیف و تدوین «پژوهشنامه دفاع مقدس» را به وزیر ارشاد ارائه کردم و ایشان ضمن موافقت و حمایت بر تهیه این پژوهشنامه با عنایت بر نقش اهالی فرهنگ و هنر تأکید کردند.
وی ادامه داد: همچنان که انقلاب اسلامی، متعلق به همه مردم ایران بود و به قشر و مردم خاصی اختصاص نداشت، دفاع هشتساله از مرزها و کیان اسلامی هم نهضتی فراگیر در سطوح مختلف و متنوع بود. گرچه خاطرات و یادماندههای رزمندگان اسلام اعم از فرماندهان و رزمندگان ارتشی و سپاهی و بسیجی بخش مهمی از خاطرات ماندگار دفاع مقدس است، اما همه خاطرات تاریخ این دفاع مردانه نیست.
الفتی گفت: دفاع مقدس در مرزهایی طولانی گسترده شده بود و حضور مردم نواحی مختلف ایران از همه قشرها ازجمله اهالی فرهنگ و هنر ، هشت سال ادامه داشت. به ویژه آنکه اهالی فرهنگ و هنر پس از دفاع مقدس نیز تمام تلاشهای هنری خود را در جهت ماندگاری این حماسه عظیم و انتقال گفتمان و پیام آن به نسل جدید انجام دادند و ان شاءالله نیز این رویکرد خلاقانهتر تداوم خواهد یافت.