فرهاد هراتی در گفتگو با هنرنیوز:
آموزش و پرورش موسیقی را تحریم کرد اما موسیقی تعطیل نشد
فرهاد هراتی مدرس موسیقی کودک و سرپرست گروه کر نامیرا در رابطه با آموزش موسیقی کودک در ایران گفت: متصدی اصلی آموزش کودکان آموزش و پرورش است که موسیقی را تحریم کرده اما میبینیم که موسیقی همچنان زنده است.
تاريخ : چهارشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۵۳
این آهنگساز در گفتگو با هنرنیوز ابراز داشت: مدتی بود آموزش و پرورش با برگزاری جشنوارههای سرود و اجرای جشنهای داخلی در مدارس موسیقی را به دانشآموزان معرفی میکرد و عدهای را هرچند کم به علایقشان نزدیک میکرد، اما این موضوع مدتی است که از بین رفته و نهاد اصلی آموزش کودکان دیگر به موضوع موسیقی توجه نکرد.
وی در این رابطه ادامه داد: اما با این اقدام آموزش و پرورش موسیقی تعطیل نشد و آموزشگاهها روی موسیقی کودکان تمرکز کردند که در این رابطه موفقیتهایی زیادی کسب شد. در نهایت این کودکان باید در رده سنی ابتدایی موسیقی را فرابگیرند. و در مقطع راهنمایی باید وضعیت موسیقی کودک شکل بگیرد.
این مدرس موسیقی کودک توضیح داد: برای این ردهبندی دلیل دارم. ببینید وقتی کودک در مقطع راهنمایی قرار میگیرد
” موسیقی به آموزش کودکان کمک میکند و ریاضی محض است. “
فعالیتهای درسیاش زیاد میشود و وقت چندانی را صرف موسیقی نمیکند بنابر این پایه موسیقی او قوت چندانی نمیگیرد. فشارهای درسی آنان آغاز میشود و در این شرایط اولین فعالیتهایی که محدود میشود فعالیتهای هنری است که شامل موسیقی، نقاشی و ... میشود. این در شرایطی است که حتی موسیقی به آموزش کودکان کمک میکند و ریاضی محض است.
هراتی در خصوص شرایط آموزش در آموزشگاه خود توضیح داد: من در آموزشگاه خود در ابتدا مشاوره ارائه میدهم و میبینم که موسیقی چقدر برای آن خانواده اهمیت دارد؟ همچنین میپرسم که این کودک چند کلاس فوق برنامه را پیگیری میکند تا ببینم این کودک اصلاً وقت برای موسیقی دارد یا نه؟
فرهاد هراتی در پایان ابراز داشت: وقتی خود موسیقی توانست به نقطه قابل قبولی در کشور برسد. آن وقت میتوان بحث موسیقی کودک را جدی تر مطرح کرد و بعد از آن موسیقی کودک را میتوان در سطح کشوری مورد بررسی قرار داد. البته این موضوع به برنامهریزی و همت مسئولین نیز بستگی دارد.