مجید امرایی در نشست رسانه ای ششمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان گفت: امیدواریم مریوان روزی به عنوان پایتخت تئاتر خیابانی در سطح منطقه و بینالملل شناخته شود.
نشست رسانه ای ششمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان صبح امروز 13 مهرماه با حضور مجید امرایی مدیر کانون تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی، قباد میمنت آبادی دبیر جشنواره و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان و یزدان عشیری مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی در سالن کنفرانس تئاترشهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست قباد میمنت آبادی گفت: نمایش خیابانی از قدیمی ترین شکل نمایش مردمی است که برای همه مردم قابل دریافت است. این نوع تئاتر کار را از حوزه تخصصی به میان مردم آورده است به گونه ای که بازیگر و مخاطب به بهترین شکال با هم ارتباط برقرار می کنند.
وی افزود: تئاتر خیابانی با کمترین ابزار و در کمترین زمان ممکن گاهی بداهه هایی دارد که ارزش کار را بیشتر کرده است. تئاترهای خیابانی به علت ارتباط سریع و راحت و بدون واسطه با مخاطب مسائل اجتماعی را بهتر بازگو می کند.
دبیر ششمین جشنواره تئاترخیابانی تاکید کرد: تئاتر خیابانی پلی ارتباطی است بین هنر و جامعه که بر فرهنگ تاثیر می گذارد و اتفاقا باعث تعامل فرهنگ ها می شود.
میمنت آبادی در خصوص برگزاری این جشنواره در مریوان گفت: تعیین این مکان برای جشنواره تئاتر خیابانی این است که کردستان دو سال قبل از سوی مقام معظم رهبری عنوان استان فرهنگی را گرفت و اینکه این استان از ظرفیت های هنری خوبی برخوردار است.
وی خاطر نشان کرد: امسال ششمین دوره این جشنواره در مریوان به صورت بین المللی برگزار خواهد شد و حدود 248 اثر به دبیرخانه مرکزی تهران رسید که 73 طرح از تهران بود ما بقی طرح ها از شهر های دیگر. طرح ها توسط داوران بررسی و برای رفتن به مرحله دیگر انتخاب شدند.
دبیر جشنواره ادامه داد: در این جشنواره از 11 استان همدان، البرز، هرمزگان، مازندران، آذربایجان شرقی، تهران، کرمانشاه، خوزستان، ایلام، گیلان و کردستان نمایش هایی حضور دارد و 9 مکان برای نمایش این آثار در مریوان در نظر گرفته شده است البته در 5 مکان روستایی نیز اجراهایی صورت می گیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان تصریح کرد: در ششمین دوره جشنواره تئاتر خیابانی مریوان 18 گروه در بخش مسابقه، 8 گروه در بخش بین الملل،6 گروه در بخش جانبی و 6 گروه در بخش آیینی حضور پیدا میکنند البته گروه های بین المللی ما از کشورهای تاجیکستان، کردستان عراق، ترکیه، فرانسه، عراق و ایران هستند.
میمنتآبادی در پایان در خصوص بودجه جشنواره تئاتر خیابانی سال جاری گفت: در تفاهمنامهای که با مرکز هنرهای نمایشی داشتیم بودجه امسال جشنواره تئاتر خیابانی مریوان 150 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
در ادامه مجید امرایی رئیس دفتر تئاتر خیابانی سخنانش را اینگونه شروع کرد: دفتر تئاتر خیابانی در دو سال گذشته سه محور را به طور اصلی در دستور کار خود قرار داده است که این سه محور توجه به اجرای عمومی، ایجاد فضاهای دائمی برای اجرای تئاتر خیابانی و بالا بردن سطح دستمزد هنرمندان تلقی میشوند.
وی افزود: در نیمه نخست سال جاری 102 اثر خیابانی اجرای عمومی شدند که این تعداد مجموعا 789 اجرا در 60 فضای عمومی صورت گرفت همچنین دفتر تئاتر خیابانی تصمیم دارد تا پایان سال این 60 فضا را به 120 مکان اجرای عمومی تئاتر خیابانی افزایش خواهد داد.
رئیس دفتر تئاتر خیابانی خاطر نشان کرد: در جشنواره امسال نخستین کتاب مجموعه مقالات تخصصی تئاتر خیابانی منتشر خواهد شد. همچنین طراحی و آغاز به کار سایت تئاتر خیابانی از اقداماتی است که در دوره ششم این جشنواره صورت خواهد گرفت.
امرایی تصریح کرد: دو عروسک عظیمالجثه بومی نیز همزمان با برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی مریوان رونمایی خواهد شد و بخش بینالملل ششمین جشنواره تئاتر خیابانی به صورت مسابقهای برگزار خواهد شد وامیدواریم مریوان به عنوان پایتخت تئاتر خیابانی در سطح منطقه و بینالملل شناخته شود.
ویافزود: یک جشنواره زمانی بینالمللی میشود که مخاطب بینالمللی داشته باشد بنابراین جشنواره تئاتر فجر نیز بینالمللی نیست. میتوان گفت که جشنواره تئاتر خیابانی مریوان بخش بینالملل دارد البته باید از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان حمایتهای مالی و معنوی صورت گیرد اما در حال حاضر دفتر تئاتر خیابانی نیاز به حمایتهای مالی دارد.