آيين پایانی هشتمين جشنواره كتابهاي آموزشي رشد، روز دوشنبه 29 آذر ماه و از ساعت 14 تا 16 در تالار غدير مركز آفرينشهاي هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار ميشود.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبري هشتمين جشنواره كتابهاي آموزشي رشد، هيات داوران اين جشنواره برگزيدگان اين دوره از جشنواره را در 19 گروه تخصصي داوري شده اعلام ميكنند.
در هشتمين دوره از جشنواره كتابهاي آموزشي رشد كتابهاي رسيده به دبيرخانه در گروههاي تخصصي چون «آموزش رياضي»، «آموزش قرآن»، «تربيت بدني»، «تعليم و تربيت ديني»، «تعليمات اجتماعي»، «آموزش تاريخ»، «آموزش جغرافيا»، «مطالعات اجتماعي»، «آموزش حرفه و فن»، «رايانه ict»، «آموزش زبان خارجي»، «آموزش زبان عربي»، «آموزش علوم تجربي»، «علوم تربيتي»، «زبان آموزي»، «ادبيات فارسي»، كتابهاي «مرجع»، «مهارتهاي زندگي» و «آموزش هنر» مورد بررسي قرار ميگيرد.
در اين دوره از جشنواره كه با دبيري محمد ناصري برگزار ميشود، از عليرضا توكلي صابري و مجيد عميق دو پيشكسوت عرصۀ تأليف و ترجمۀ كتابهاي آموزشي تقدير ميشود.
* بهترين كتابهاي «مطالعات اجتماعي» براي كودكان و نوجوانان معرفي شدند
گروه داوري مطالعات اجتماعي هشتمين جشنواره كتابهاي آموزشي رشد، دو عنوان كتاب را به عنوان نامزد دريافت جايزه برتر و يا تشويقي معرفي كردند.
از ميان يك هزار و 979 عنوان كتاب ارسال شده به دبيرخانه اين جشنواره براي بررسي در 19 گروه داوري، سهم كتابهاي «مطالعات اجتماعي» 80 عنوان اثر بود كه از ميان دو كتاب به عنوان نامزد دريافت جايزه برتر معرفي شدند.
مجموعه 8 جلدي «چرا بايد...؟» نوشته «جن گرين» با ترجمه «سارا آرينمهر»، «مليحه اسماعيلي» و «مرجان حاجي بابايي» از انتشارات تيمورزاده و مجموعه 10 جلدي «با هم بودن را ياد بگيريم» نوشته «چري جي.مينرز» با ترجمه «فرزانه كريمي» از انتشارات قدياني به عنوان نامزدهاي دريافت جايزه معرفي شدهاند.
اكرم بهراميان، ناهيد فلاحيان، فريدون ملابحري و محمدمهدي ناصري داوري كتابهاي گروه مطالعات اجتماعي را بر عهده داشتند.
هشتمين جشنواره كتابهاي آموزشي رشد، ساعت 14 تا 16 روز دوشنبه 29 آذر ماه در تالار غدير مركز آفرينشهاي هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار ميشود.
* مانع حضور كتابهاي آموزشي غير استاندارد در مدارس ميشويم
بهرام محمديان گفت: در صورت عدم وجود استانداردهاي لازم در كتابهاي آموزشي و يا كمك آموزشي، مانع حضور آنها در مدارس ميشويم و يقينا آنها را جزو كتابهاي غيرمفيد معرفي ميكنيم.
معاون وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي با اشاره به مصوبه ساماندهي كتابهاي آموزشي گفت: اعتقاد من اين است كه هدفگذاريهاي صورت گرفته براي معرفي كتابهاي خوب تاكنون كفايت ميكرده است، اما بنا بر ضرورت باب ديگري را هم پيش روي خود گشوديم؛ با اين مفهوم كه اگر كتابي استانداردهاي لازم را نداشته باشد، مانع حضور آنها در فضاهاي آموزشي شويم.
وي ادامه داد: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هم انتظار ميرود كه نسبت به اين موضوع حساسيت بيشتري نشان دهد و در چاپ و نشر كتابهاي آموزشي و كمك آموزشي استانداردهاي لازم را رعايت كند. البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در كميتههاي انتخاب آثار مناسب براي تجهيز كتابخانهها از نظرات كارشناسي صاحبنظران آموزشي هم استفاده ميكند، ولي به نظر ميرسد كه اين موضوع بايد حالت رسميتر به خود بگيرد.
محمديان در پاسخ به اين سوال كه چرا آموزش و پرورش خود اقدام به صدور مجوز پيش از چاپ براي اين دسته از كتابها نميكند، گفت: اين اختياري است كه از سوي نهادهاي ذيربط به ارشاد محول شده است، اما اگر زماني دستگاههاي سياستگذار بالادستي مانند شوراي عالي انقلاب فرهنگي ضرورت بدانند كه وزارت آموزش و پرورش نسبت به كتابهاي آموزشي و كمك آموزشي بايد دست به صدور مجوز پيش از چاپ بزند، ساز و كار متناسب با آن را فراهم ميكنيم تا بتوانيم اين ماموريت را انجام دهيم.
معاون وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي در ادامه به استانداردهايي كه مورد نظر شوراي عالي آموزش و پرورش در مصوبه ساماندهي كتابهاي آموزشي است، اشاره كرد و گفت: اين مصوبه از دل جشنواره كتابهاي آموزشي رشد بيرون آمده است، بنابراين استانداردها همانهايي است كه در جشنواره مورد استفاده داوران است. داوران ما طي چند دوره برگزاري جشنواره معيارهايي را تصويب كردند كه در داوري جشنواره به عنوان قانون اعلام شده است و ميتواند استانداردهاي اين مصوبه باشد.