انتشار اولين شماره نشريه روزانه جشنواره دنا
اخبار چهل و هشتمین جشنواره منطقه ای سينمای جوان؛
انتشار اولين شماره نشريه روزانه جشنواره دنا
اولين شماره از نشريه خبري اين جشنواره همزمان با روز اول جشنواره منتشر شد.
 
تاريخ : سه شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۱۲


به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبري ۴۸مين جشنواره منطقه اي سينماي جوان – دنا اين نشريه كه به شكل چهاررنگ و در ۱۲ صفحه تهيه شده است، داراي مطالب خواني است كه شامل: گزيده پيام رياست محترم سازمان امور سينمايي، رئيس هيئت مديره و مديرعامل انجمن سينماي جوانان ايران، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان و استاندار، خلاصه نشست خبري جشنواره در تهران، معرفي هيئت داوران جشنواره ، گفت وگو با مسئولين استاني و هنرمندان استان با عنوان قاب ۴۸، گفت و گو با سه داور از جشنواره دنا در سه بخش فيلم كوتاه، فيلمنامه و عكس، يادداشتي از سعيد رجبي فروتن در باره فيلمهاي جشنواره، درج كامل برنامه نمايش و كارگاه هاي آموزشي جشنواره و بالاخره گزارش مراسم افتتاحيه به همراه عكس است.
اين نشريه به مديرمسئولي امين كمالوندي، زير نظر روابط عمومي منتشر شده است.

***هنرمندان استان در قاب ۴۸ 
با شروع اين جشنواره در ياسوج هنرمندان اين استان در خصوص برگزاري جشنواره در اين استان و دست آوردهاي آن مطالبي را بيان نموده اند:

***سينماي جوان موفقترين نهاد در تربيت فيلمسازان جوان بوده است
يک مستند ساز گفت: هيچ نهادي در كشور به اندازه انجمن سينماي جوانان ايران به تربيت فيلمساز در كشور كمك نكرده است.
شريف اسلامي افزود: سيستم صحيح آموزش به همراه در اختيار نهادن تجهيزات فيلمسازي به سينماگران جوان و برگزاري جشنواره هاي مختلف براي شكوفايي استعدادهاي فيلمسازان همه باعث شده در اين بستر مناسب آينده سازان خوبي براي سينماي كشور تربيت شوند.
وي همچنين با اشاره به برگزاري جشنواره فيلم و عكس دنا در ياسوج اظهار داشت: اين جشنواره به طور قطع تاثيرات بسيار زيادي بر رشد و توسعه هنر فيلمسازي در استان كهگيلويه و بويراحمد خواهد گذاشت.
وي كه با فيلم مستند "آخر شاهنامه" از توليدات فاخر صداوسيماي كهكيلويه و بويراحمد در جشنواره حضور دارد، گفت: معرفي استعدادهاي كم نظير جوانان فيلمساز اين استان از مهمترين دست آوردهاي برگزاري جشنواره دناست.
اسلامي همچنين در خصوص مستند «آخر شاهنامه»گفت: اين مستند به دغدغه هويت گريزي جامعه در كنار فراموشي آيين شاهنامه خواني در عشاير كهگيلويه و بويراحمد مي پردازد.
وي افزود: شاهنامه خوانان زيادي در اين استان وجود داشتند كه پاسدار هويت ايراني و اسلامي و زبان پارسي بودند كه اكنون يكي پس از ديگري از دنيا مي روند و اين آيين نيز رو به زوال مي رود.

***جشنواره هاي فيلم كوتاه حركتي نو در راستاي معرفي اين مقوله در شهرستانها
علي فتح لايق زاده فيلمساز استان كهگيلويه و بويراحمد در مورد سوابق كاري خود در زمينه فيلم سازي چنين گفت:
ساخت چندين فيلم كوتاه مستند , شركت در چندين جشنواره فيلم ,آخرين شركت در جشنواره سينما حقيقت ( جشن مستند ايران)
دريافت لوح تقدير و جايزه نقدي بهترين كارگرداني جشن مستند ايران براي كارگرداني فيلم مستند گاودانه روايت قطع انگشتان كودكان روستاي گاودانه به وسيله دستگاه گرگر و هم اكنون نيز در حال ساخت اولين فيلم بلند خود (دست يافته هاي مادريم ) براي شركت در جشنواره فيلم فجر است.
وي در مورد اهميت چنين جشنواره هايي در استان افزود:با توجه به اينكه در شهرهاي كوچك مقوله فيلم و فيلم سازي به دليل عدم فرهنگ سازي ناشناخته مانده مسلما حركتي نو در راستاي به حركت در آوردن اين مقوله جدي خواهد بود .
لايق زاده ادامه داد:بنابراين در شهرهاي كوچك به سختي مي توان فيلم ساخت زيرا سينما كلا در تهران تعريف شده و برگزاري چنين جشنواره هايي ارتباط مردم و شناخت آنها را با تصوير عميق تر خواهد كرد .اين فيلم ساز جوان ابراز داشت :متاسفانه سوژه ها و داستانهاي سينماي كوتاه رو به تكرار رفته و گاهاً در سينماي كوتاه فيلم عميق و تاثير گذار ديده نمي شود كه به دليل نبود بازده مالي و نبود تهيه كننده در اين نوع از سينماست و يا به دليل نبود مقوله اي به نام سوژه يابي است چون ركن اصلي فيلم سوژه است . 

***تاثير ابزار فرهنگي غيرقابل انكار است.
رضا دانش پژوه فيلمساز استان كهگيلويه و بويراحمد در مورد سابقه كاري خود گفت:
بنده در سال ۵۸ در شهر ياسوج به دنيا آمدم واز سال ۷۶كار فيلم سازي را در انجمن سينماي جوانان ياسوج شروع كردم كه تا كنون بيش از ۲۰جشنواره شركت كرده ام ودر چند جشنواره صاحب مقام هاي كشوري شده ام .
وي رشته تحصيلي خود را مديريت بازرگاني از هندوستان اعلام كرد و ابراز داشت : در اين جشنواره نيز با فيلمنامه عالم بها شركت دارم.
دانش پژوه در مورد اهميت برگزاري چنين جشنواره ها در استان گفت:بي شك امروزه جشنواره هاي فيلم كوتاه تنها محل ارزيابي اين آثار مي باشند . با توجه به عدم وجود سالن سينما در استان، نمايش حداقلي آثار كوتاه فيلمسازان استان هم تنها در اين جشنواره امكان پذير است .
وي ادامه داد: جشنواره فيلم براي مسئولين ما به ندرت با اهميت روبرو بوده است . چهل و هشتمين جشنواره منطقه اي بعد از ۱۷ سال در اين استان برگزار مي شود و پاسخ اين سوال را چه كسي خواهد داد كه اين وقفه ۱۷ ساله به چه علتي بوده است ؟
مطمئنا مسئولين استان ما تاثير ابزار فرهنگي را يا بدرستي نمي شناختند يا مي دانستند و به آن اهميت نمي دادند اما به هرحال تمام كشورهاي جهان با همين ابزارهاي فرهنگي اهدافشان را به خورد مخاطب مي دهند . اما باز جاي شكر دارد كه با مديريت جديد اين نقص در حال مرتفع شدن است .

***بخش عكس:
ديدن فيلم و عكس باعث رشد و ارتقاء فرهنگ جامعه است
مجتبي مولايي – عكاس راه يافته به چهل هشتمين جشنواره منطقه اي سينماي جوان از ياسوج گفت: برگزاري اين جشنواره در استان باعث مي شود هنرمندان استان با ساير نقاط كشور آشنايي و تعامل خوبي پيدا كنند .
وي ادامه داد: بي شك ديدن فيلم و عكس باعث رشد و ارتقاء فرهنگ جامعه مي باشد . در دنياي معاصر هنر سينما به خاطر فراگير بودن بيشترين مخاطب را به خود اختصاص داده و همين امر باعث گرديد تا تاثيرات بسزايي بر روند رشد جامعه و تعالي بشر كه محصول سينمايي سالم و انديشه محور است ،باشد از سوابق مولايي مي توان به كسب ۱۵ رتبه در بيش از ۴۰ جشنواره ملي و منطقه اي اشاره كرد .

***جشنواره دنا بهترين فرصت براي معرفي كهگيلويه وبويراحمد
يك عكاس مردم نگار گفت: برگزاري جشنواره فيلم و عكس دنا ، كهگيلويه و بويراحمد را به خوبي به كشور معرفي مي كند.
اسحاق آقايي از عكاسان نام آور ياسوج با اشاره به حضور ۲۰۰هنرمند عكاس و فيلمساز در استان افزود: اولين ثمره حضور عكاسان ۱۲ استان كشور در اين جشنواره معرفي تصويري فرهنگ، طبيعت و پتانسيل هاي بي نظير اين استان است كه آنگونه كه بايد معرفي نشده است.
وي بيان كرد: برگزاري اين جشنواره پس از ۱۷ سال از جشنواره منطقه اي و ۷ سال از جشنواره فيلم و عكس دانشجويان جنوب كشور در ياسوج، مي تواند كلاس آموزشي خوبي براي هنرمندان اين استان باشد.
آقايي با اشاره به تاثير شگرف فيلم و عكس بر مخاطب در دنياي كنوني گفت: بايد تلاش كرد اينگونه جشنواره ها به صورت مستمر در اين استان برگزار شود.

کد خبر: 43245
Share/Save/Bookmark