سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به برخی انتقادات مبنی بر عدم تخصیص به موقع بودجه قرآنی در سال جاری گفت: تأخیر در تصویب بودجه ۹۰، مشخص نبودن میزان دقیق بودجه قرآنی و جمعبندی پیشنهادات و طرحهای دستگاههای متولی امور قرآنی از جمله دلایلی بود که باعث شد اولین بودجه قرآنی دیر تخصیص یابد.
در روند تخصیص این بودجه که بیش از ۸ ماه به طول انجامید ارقامی همچون ۱۷ هزار میلیارد ریال، ۱۰ هزار میلیارد ریال، ۳ هزار میلیارد ریال، هزارو ۳۱۸ میلیارد ریال از سوی مطلعان اعلام شد و در نهایت در روندی که توسط وزیر ارشاد به عنوان دلایل تأخیر بیان شده است رقم ۲ هزارو ۱۸۰ میلیارد ریال تخصیص یافت.
حسینی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی دولت تصریح کرد: چون برای اولین بار در بودجه کشور سهم نیم درصدی بودجه قرآنی مطرح شد و مشخص نبود که این سهم نیم درصدی به چه میزانی است تقسیم آن بین دستگاههای فعال در امور قرآنی کمی دشوار و زمانبر شد.
وی خاطر نشان کرد: طرح بودجه قرآنی در قانون بودجه سالیانه چون کار جدیدی بود موجب شد تا جمعبندی و دریافت طرحها و پیشنهادات دستگاههای متولی امور قرآنی به طول بینجامد که این هم جدای از تاخیر تصویب بودجه دلیل تاخیر تخصیص شد.
* بودجه قرآنی به تدریج بین دستگاهها تقسیم خواهد شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: در نهایت مبلغ ۲۱۸ میلیارد تومان از سوی معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور اختصاص پیدا کرد که به تدریج بین دستگاهها تقسیم خواهد شد.
حسینی به امکان جذب باقی مانده بودجه قرآنی در سال آینده اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه به روزهای پایانی سال نزدیک می شویم میزان بودجه باقی مانده در سال آینده هم قابل استفاده است؛ چون این بودجه به شورای عالی انقلاب فرهنگی اختصاص داده شده و به نحوی نیست که بودجه استفاده نشده عودت داده شود.
وی از نمایندگان مجلس خواست برای اینکه سال آینده اختلاف در بودجه قرآنی پیش نیاید و روشن تر باشد به جای درصد، رقم در نظر بگیرند به عنوان مثال در سال جاری که ۲۱۸ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرد سال آینده هم رقم مشخصی در نظر گرفته شود تا کارها به سرعت انجام شود.
این در حالی است که به دلیل وجود کلمه «حداکثر نیم درصد» در لایحه بودجه سال ۱۳۹۰ و بی توجهی نمایندگان مجلس در حذف آن، این کلمه دستاویزی برای دولت شد تا بودجهای که ابتدا ۱۷ هزار میلیارد تخمین زده شده بود به ۲ هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال تقلیل دهد.
البته برخی از کارشناسان اقتصادی همچون احمد توکلی ورود چنین رقمی به فعالیتهای قرآنی را نیازمند ایجاد ظرفیتهای لازم دانسته و گفته بود: میزان بودجه در هر بخشی باید به صورت تدریجی افزوده شود تا زیرساختهای لازم برای جذب آن مهیا شود.