رییس آینده سازمان میراث فرهنگی باید از مشاورین چاپلوس به شدت پرهیز کند
جلیل گلشن:
رییس آینده سازمان میراث فرهنگی باید از مشاورین چاپلوس به شدت پرهیز کند
معاون پیشین پژوهشی سازمان میراث فرهنگی گفت: سازمان میراث‌فرهنگی دستگاه امنیتی نیست که مسئولان ارشد این سازمان ۸ سال با رسانه‌ها و مردم قطع ارتباط کرده‌اند.
 
تاريخ : سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۰۰
به گزارش هنرنیوز، جلیل گلشن - باستان‌شناس - در دومین نشست علمی با موضوع «بررسی گذشته و آینده میراث فرهنگی و باستان‌شناسی» درباره‌ی رابطه‌ی رسانه با میراث فرهنگی گفت: قطع ارتباط با وسایل ارتباط جمعی نشانگر فاجعه است چرا که از طریق رسانه همه از رابطه‌های درون سازمانی و رخ‌داد‌های پنهان آن مطلع می‌شوند از سویی سازمان میراث‌فرهنگی دستگاه امنیتی نیست که مسئولان ارشد این سازمان ۸ سال با رسانه‌ها و مردم قطع ارتباط کرده‌اند.

این پیشکسوت سازمان میراث فرهنگی با بیان این که بیشترین مخاطبان دستگاه فرهنگی مردم هستند، افزود: تعامل دوسویه میراث‌فرهنگی با رسانه جزو وظایف این ارگان به‌شمار می‌رود.

او با بیان این که ۸ سال پیش رسانه‌ها چشم و گوش سازمان میراث فرهنگی بودند، گفت: در سال ۸۴ تمام اخبار مربوط به تخریب آثار و بناهای تاریخی هر سه ماه یکبار جمع‌آوری و به ریاست سازمان تحویل داده می‌شد تا براساس آن تمهیدات ویژه اندیشیده شود.پس از آن سازمان میراث فرهنگی به همه‌ی اداره‌های
جزو یکی دو مورد به طور کلی قوانین حوزه میراث فرهنگی دچار مشکل نیستند و احتیاجی به بازنگری ندارند بلکه این حوزه مدیریت و ریاست است که از قوانین بهره نمی‌جوید.
استانی و حتی مدیران اعلام کرد که کسی حق مصاحبه ندارد. فاجعه بار تر آن که مدیران هم بدون هماهنگی با روابط عمومی این اجازه را نداشتند.

گلشن با تأکید بر این که همه موارد یادشده نشان می‌دهد که طبیعتا اشکالی در یک دستگاه فرهنگی وجود دارد که نمی‌خواهد همه‌ی اتفاق‌های آن دستگاه به گوش مردم برسد، بیان کرد: هم‌اکنون نه‌تنها توجهی به این موضوع نمی‌شود که رویکردهای منفی نسبت‌ به رسانه‌‌ها سبب شده که این سازمان در انزوای کامل به‌سر ببرد.

معاون پیشین پژوهشی سازمان میراث فرهنگی با بیان این که رسانه‌ها بازوی قوی میان مردم و دستگاه‌های اجرایی هستند، تأکید کرد: زمانی می‌توانیم مشارکت مردم را در زمینه‌های فرهنگی داشته باشیم که ارتباط میان رسانه و مردم تقویت شود.

این باستان شناس اظهار داشت: مردم در همه‌ی عرصه‌های فرهنگی،‌ سیاسی و مذهبی بهترین انتقال‌دهنده‌ی فرهنگ هستند. بنابراین نیاز است که رسانه‌ها ارتباطی قوی با مردم و مسوولان داشته باشند تا بستر بیشتر چالش‌های فرهنگی را بتوانیم برطرف کنیم.

گلشن ادامه داد: اکنون این نیاز احساس می‌شود که به‌صورت مستمر ارتباط بین رسانه و مردم و کارشناسان برقرار شود تا بستر فرهنگی ایجاد و عیان شود و شاهد شکوفایی بیشتر در کشور باشیم.

معاون پیشین پژوهشی سازمان میراث فرهنگی با اشاره به این که ما در حوزه ثبت و حفظت آثار هیچ ضعف قانونی نداریم، یادآور شد: جزو یکی دو مورد به طور کلی قوانین حوزه میراث فرهنگی دچار مشکل نیستند و احتیاجی به بازنگری ندارند بلکه این حوزه مدیریت و ریاست است که از قوانین بهره نمی‌جوید.

این کارشناس بیان کرد: اتفاقات این دوره انتخابات در هیچ دوره دیگری تکرار نشده و مردم اینقدر نسبت به آینده کشورشان حساس نبودند.
رییس سازمان میراث فرهنگی باید در اولویت‌های خود به فکر ایجاد یک اتاق فکر باشد تا بتواند در حداقل زمان، خسارت‌ها و اتفاقات را سر و سامان دهد.


گلشن وضعیت هشت سال دفاع مقدس را مشابه وضعیت کنونی سازمان میراث فرهنگی دانست و افزود: همه‌ی مردم در آن زمان خود را در وضعیت کشور سهیم می‌دانستند. اکنون نیز همین اتفاق افتاده است. به همین دلیل، همه تلاش می‌کنند به رییس‌جمهور منتخب در انتخاب افراد مناسب در حوزه‌های مختلف کمک کنند.

معاون پیشین پژوهشی سازمان میراث فرهنگی سهیم شدن مردمدر آینده کشور را بزرگترین سرمایه مسئولین دانست و گفت:معتقدم رییس آینده‌ی این سازمان نخست باید به جنبه‌ی سازنده‌ی میراث فرهنگی در توسعه‌ی کلی کشور معتقد باشد. سپس در این حوزه، متخصص باشد و شناخت لازم را از حوزه‌های زیر دست خود داشته باشد.

این باستان شناس توضیح داد: رییس سازمان میراث فرهنگی باید در اولویت‌های خود به فکر ایجاد یک اتاق فکر باشد تا بتواند در حداقل زمان، خسارت‌ها و اتفاقات را سر و سامان دهد.

او خاطرنشان کرد: کارشناسان دلسوز و با تجربه‌ی این حوزه مهم‌ترین سرمایه‌ی رییس آینده‌ی سازمان میراث فرهنگی هستند.

معاون پیشین پژوهشی سازمان میراث فرهنگی در طول سال‌های گذشته، افراد بسیار زیادی به این سازمان وارد شدند که بیشتر این افراد شایسته کارهای خدماتی بودند نه کارشناسی؛ ولی رییس آینده‌ی این سازمان می‌تواند از مشاوران دلسوز و با تجربه‌ای که سال‌های سال در این حوزه فعالیت‌ کرده‌ند استفاده و بستر مناسبی برای رشد و شکوفایی کارشناسان نخبه ایجاد کند.

او با بیان این که کارشناسان در بدو انقلاب بدون هیچ چشمداشت مادی خدمات ارزنده‌ای در این حوزه انجام دادند، ادامه داد: رییس آینده سازمان میراث فرهنگی باید از مشاورین چاپلوس به شدت پرهیز کند و تخصص‌گرایی را مورد توجه ویژه قرار دهد.
کد خبر: 61515
Share/Save/Bookmark