جواد مزد آبادی در گفتگو با هنرنیوز:
برگزاری جشنواره فیلم مقاومت ضروری بود
یک کارگردان سینما و تلویزیون با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم مقاومت گفت: نفس برگزاری این جشنواره بسیار میمون و مبارک است و خوشحالیم که امسال بخش های مختلف بین المللی به این جشنواره افزوده شده است که نشان می دهد مسئولین جشنواره توجه دقیقی به رویدادهای مناطق اسلامی داشته اند.
تاريخ : شنبه ۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۷
جواد مزدآبادی کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد برگزاری جشنواره فیلم مقاومت افزود: بر این باورم که برگزاری جشنواره فیلم دفاع مقدس یکی از ضرورت های کشور است اما متاسفانه سیکل مناسب و درستی برای برپایی این جشنواره وجود ندارد مثلا یک مقطعی این جشنواره برگذار نشد و وضعیت آن بلاتکلیف بود. یا اینکه همیشه زمان برگزاری آن تغییر می کند. گویا شناسنامه ای برای برگزاری این جشنواره به صورت دقیق مدون نشده است که می تواند این تغییرات ، جشنواره را آسیب پذیر سازد.
وی با بیان اینکه نفس برگزاری جشنواره فیلم دفاع مقدس بسیار ضروری است اضافه کرد: معتقدم روحیه جهاد، شهامت، دلیری و شهادت با برگزاری جشنواره فیلم دفاع مقدس در جامعه احیا می شود.
کارگردان فیلم تلویزیونی « تولد یک دریا » ادامه داد : نباید فقط صرف برگزاری جشنواره فیلم دفاع مقدس مد نظر باشد. بلکه باید تلاش کنیم مسیری باز شود تا فیلمسازانی که می خواهند در این زمینه تولیداتی داشته باشند دستشان بازتر باشد هنگامی که این کار را انجام دادیم آنگاه می توانیم این آثار را در جشنواره به عنوان یک ویترین مورد ارزشیابی قرار دهیم و بهترین هایشان را انتخاب کنیم. در حال حاضر تولید فیلم های دفاع مقدس به صورت خودجوش است یعنی دغدغه خود فیلمساز است که منجر به تولید می شود و اوست که باید با توانمندی خودش، سرمایه گذار کارش را پیدا کند و ارگانی به صورت مشخص برای حمایت از این تولیدات وجود ندارد.
مزدآبادی ادامه داد: البته خوشبختانه طی سالهای اخیر در بخش فیلم های کوتاه دفاع مقدس، شاهد اتفاقات خوب و حمایت های مناسبی بودیم ولی در حوزه فیلم های بلند این حمایت ها فقط منوط به یکی دو فیلم سینمایی بیشتر نیست که این حمایت ها هم برای فیلمسازان صاحب نام است.
این فیلمساز با اشاره به جشنواره سال گذشته فیلم فجر اظهار داشت: ما سال گذشته در جشنواره فیلم فجر شاهد فیلم «چ» و«شیار۱۴۳» بودیم که خیلی هم مورد توجه مخاطبین قرار گرفت و جزو نگین های جشنواره بودند اما این فیلم ها فقط به خاطر اینکه فیلمساز دغدغه ساخت فیلم های دفاع مقدس را داشته تولید شده است.مثلا شخصی مثل آقای حاتمی کیا است که می آید و چنین فیلمی را تولید می کند وگرنه در حالت عادی، بسیاری از فیلمسازان به دلیل سختی هایی که در حوزه تولید فیلم های دفاع مقدس وجود دارد به سراغ این موضوعات نمی روند.
کارگردان تله فیلم « ابابیل» که تا کنون نزدیک به ۴۰ اثر اعم از کلیپ، فیلم مستند، تله فیلم و سریال در ژانر دفاع مقدس تولید کرده است گفت: من تقریبا از زمان اوایل ساخت شهرک دفاع مقدس تا کنون در این شهرک فیلم ساختم و هر چه به سالهای اخیر رسیدیم متاسفانه شرایط تولید این فیلمها سخت تر شده و هزینه ها نیز افزایش پیدا کرده است. قبلا هنگامی که در شهرک دفاع مقدس کار می کردیم فقط یک هزینه کلی برای ورود و خروج عوامل از فیلمساز دریافت می شد اما حالا به شما می گویند چند تا خاکریز لازم دارید.چند تا شیار نیاز دارید. کجاها کار می کنید یعنی میلیمتری حساب می کنند و تا ریال آخر هم از شما می گیرند.این هزینه های سنگین، تهیه کننده را خسته می کند در حالی که نباید بابت این خدمات از تهیه کننده پولی دریافت شود - البته شاید مسئولین شهرک دفاع مقدس هم دغدغه های خودشان را داشته باشند که باید پای درد دل آنان هم نشست-
این کارگردان تصریح کرد: امسال جشنواره فیلم دفاع مقدس خیلی گسترده تر عمل کرده است و بخش های مختلفی به این جشنواره افزوده شده که با توجه به وسعت جشنواره ، هنرمندان زیادی از ایران و کشور درگیر این جشنواره هستند.
وی در پاسخ به این سوال که شما در چه بخشی از جشنواره فیلم مقاومت فیلم دارید اظهار داشت: من در سه بخش این جشنواره فیلم دارم که در بخش بیداری اسلامی فیلم « بیداری خاموش » را دارم در بخش مسائل انقلاب فیلم « ابابیل » را دارم و فیلم « مثل دریا » هم در بخش مسابقه جشنواره حضور دارد.