تاريخ : يکشنبه ۲۸ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۵۲
نويسنده كتاب «تفكر اصيل، گشايشي در جهان تفكر» گفت: دغدغهام در اين كتاب و اثر پيشينم با عنوان «تالار آگاهي و گواهي» تبيين فلسفه گذشته و كنوني نيست، بلكه بيشترين توجهم به تفكر معطوف بود، زيرا تمام فلسفه؛ فكر است، اگرچه همه تفكرات، فلسفه نيستند.
به گزارش هنر نیوز ،سيديونس ادياني در گفتوگو با ايبنا، اين دو اثر را برخوردار از فضايي فكري دانست تا علمي، زيرا به گقته او، استدلالات علمي در اين آثار به چشم نميخورند.
وي جهان تفكر را بحث اصلي كتاب «تفكر اصيل، گشايشي در جهان تفكر» برشمرد و درباره انتخاب عنوان «تفكر اصيل» براي آن گفت: برخي افراد خيال و ذهنيت محضي كه بود و نبود آن سودي به حال انسان ندارد را به عنوان تفكر تلقي ميكنند، در حالي كه اينگونه نيست. به همين دليل اين اثر تفكر اصيل را به لحاظ جوهري بررسي ميكند.
ادياني مباحث زبان ذهن و فكر را از ديگر موضوعات كتابش برشمرد و گفت: فكر و ذهن به زبان ويژه خود نياز دارند تا متناسب با آن مفاهيم را قابل انتقال كنند. همچنين سلسله مباحثي درباره فلسفه رسانه، فناوري، اخلاق، فرهنگ، ايده، انديشه و بهويژه فلسفه حقوق نيز از ديگر مباحث كتاب به شمار ميآيند.
وي با اشاره به طرح موضوع «فسلفه تنهايي» در اين كتاب اظهار داشت: در اين فسلفه، كشف ذات خود و ديگري نبودن بررسي ميشود. بر اين اساس، اگر وجود ديگري در شخص ميبود، اين وجود خود را به نوعي در افكار و ظواهر وي نشان ميداد.
عضو هيأت علمي مركز پژوهشهاي مجلس تشريح كرد: اطلاعات بسياري مربوط به طرز فكرهاي مختلف در ذهن افراد انباشته شده است، اما آيا افراد ميتوانند با اين وجود؛ استقلال وجوديشان را حفظ كنند؟ ما با وجود اين حجم از اطلاعات و انديشه كه از ساير متفكران گرفتهايم، تا چه حد ميتوانيم ادعا كنيم كه هنوز خودمان هستيم و ديگري نيستيم؟
ادياني ادامه داد: پاسخگويي به اين پرسشهاست كه سبب ميشود به ذات بنياديمان دست يابيم و وجود آن را در كنار وجودهاي مختلف اعلام كنيم.
وي با بيان اين كه «اين كتاب به همراه كتاب قبلي من با عنوان "تالار آگاهي و گواهي" ميكوشد تا يك دوره كامل از فلسفه را ارايه دهد» اظهار كرد: دغدغه من در اين كتابها تبيين فلسفه گذشته و كنوني نيست، بلكه بيشترين توجهم به «تفكر» معطوف بود، زيرا فلسفه يعني تفكر.
اين نويسنده و پژوهشگر در پايان اظهار داشت: تمام فلسفه؛ فكر است، اگرچه هرچه در فكر است، فلسفه به شمار نميآيد. سازه اصلي فلسفه تفكر است، اما همه تفكرات فلسفه نيستند.
كتاب «تفكر اصيل، گشايشي در جهان تفكر» از سوي انتشارات نقش جهان منتشر شده است.