محمدجعفر خسروی در گفتگو با هنرنیوز:
تلویزیون را نمیتوان برای بهسازی متوقف و سپس حرکت داد
محمد جعفر خسروی گفت: ما نمیتوانیم رازهای زندگی مردم را افشا کنیم این خلاف دستورهای دینی ما است.
تاريخ : يکشنبه ۸ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۴۰
محمدجعفر خسروی در پاسخ به این سوال خبرنگار هنرنیوز مبنی بر اینکه تلویزیون چقدر در انتخاب مجریانش حساسیت به خرج میدهد، گفت: در حد امکان سعی میکنم که این کار را انجام دهم یعنی سعی میکنم که مجریانم خیلی عالی باشند از نظر فیزیکی، صدا، بیان و از نظر سواد هم که باید شرایط مطلوبی را داشته باشند. اجرا کار حساس سخت و پر بازخوردی است. البته این را هم بگویم که این خوب بودنها سقفی ندارد همیشه گاهی بخشی از آن فراهم میشود و بخشی دیگر از آن فراهم نمیشود. اینکه یک برنامه خوب جلوه نماید به خیلی از مسائل بستگی دارد.
وی در ارتباط با ضعف کیفی برنامههای تلویزیونی گفت: این قطار را نمیشود برای یک بِه سازی اساسی متوقف کرد بلکه باید در مسیر حرکت این اتفاق بیافتد. ضمن اینکه هنر و اساساً رسانه تابع تغییرات اجتماعی و جهانی است این متغیرها باعث میشود که شما در تصمیم گیری وضعیت جدید دچار نوعی چالش باشید که اگراصرار داشته باشید به سکون خودتان قطعاً دچار عقب ماندگی میشوید.
خسروی درباره کیفیت برنامه «زنده باد زندگی» و میزان مخاطبانش به خبرنگار هنرنیوز گفت: برنامه «زنده باد زندگی» خوب است. ما وقتی در مورد کیفیت و اعتبار صحبت میکنیم به رغم اینکه سعی میکنیم کیفی حرف بزنیم میزانهایمان کمی است. یعنی میگوییم که فلان برنامه مثلاً آنقدر مخاطب دارد و وقتی میپرسیم بر اساس چه سندی؟ میگوییم پیامک یا تماسها تلفنی و یا موج اخبار سانهای. من معتقد هستم که برنامه «زنده باد زنگی» برنامه هیجان انگیز، اغواگر و یا خیلی جذاب به آن مفهوم دراماتیک و تصرف کننده نیست. ابداً این گونه نیست. نه میتواند باشد و نه اصراری برای آن دارد. گاهی آدمهایی که دراین برنامه حضور پیدا میکنند آدمهای متفاوتی هستند و این تفاوت آنها را جذاب کرده است و به مرور افراد علاقهمند به این نوع برنامه پیدا میشوند.
خسروی در ارتباط با گونه برنامه «زنده باد زندگی» گفت: بعضیها میگویند که «زنده باد زندگی» یک برنامه گفتگو محور و یا یک برنامه ترکیبی است موافق هستم، اما قبل از اینها یک مستند تلویزیونی است. هر چیزی که در برنامه «زنده باد زندگی» اتفاق میافتد زیر ساخت استنادی دارد، آدمها، حرفها، اتفاقات و تصاویر سعی شده است که همه اینها این گونه باشد. برنامه است که شبیه مردم است. ما به دنبال این هستیم که بدیهیترین صورتهای نادیده گرفته شده زندگی را نشان دهیم. ما دنبال این هستیم که بگوییم که زندگی درکشاکش آرزوها و آرمانها نباید مغفول بماند.
مجری برنامه «زنده باد زندگی» درباره هدف و شعار برنامه گفت: شعار «زنده باد زندگی» جلب توجه ملت و عامه مردم نسبت به ارزش زندگی است. هرگز در هیچ شرایطی نمیتوانیم از آن روگردان باشیم این هدف برنامه نیست اما یکی از رویکردهای آن است هدف برنامه ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی و ترغیب به تکریم خانواده. ما در برنامههایمان هم اعلام میکنیم که ما یک برنامه معمولی تلویزیونی هستیم.
وی در ادامه افزود: طبیعی است که ما نمیتوانیم یک برنامهای همانند (اُپرا) داشته باشیم چرا نمیتوانیم؟ چون نمیخواهیم داشته باشیم. افشا نکردن رازهای زندگی دیگران جزو دستورهای دینی ما است زیرساختهای ما با برنامههایی از آن دست متفاوت است و این بدهی است که ما نمیتوانیم همچین برنامههایی را داشته باشیم. ما در این برنامه قسمتهایی را در ارتباط با افرادی داشتیم که با اعتیاد و مواد مخدر جنگیدن نشان دادن اینها برای مردم هم جذاب است، هم مفید و هم آموزنده.
خسروی با اشاره به اینکه ما برنامههای با نجابتی را میسازیم گفت: نسبت جذابیت، هیجان، فایده و ثمر بخشی درتلویزیون ما نسبت قابل قبولی است و چیزی که در این میان ما را به انحراف میکشاند این است که ما دچار قیاس میشویم. باید از شبکههای ماهوارهای همانند «من و تو» پرسید که آیا میتوانند برنامهای بسازند که این میزان در آن نجابت، سادگی، بیپیرایگی و رنج و مشقت را محترم شمردن بسازند برنامهای که رویکردش این فماهیم باشد و نه برنامههایی که در غالب مردمی بودن میسازند با رویکردهای سیاسی بسازند و خانوادهها دراین برنامه علا رغم مشکلات به زندگی لبخند میزدند.
وی در ادامه گفت: من سوالم این است که چگونه میشود که شبکهای در یک محیط بیگانه سوار بر امواج ماهواره به زبان فارسی و برای مخاطب ایرانی بدون داشتن تبلیغات و اسپانسر در حال تولید برنامه است؟ مشخص است که پشت این شبکه یک سازمان فرهنگی و سیاسی قرار دارد با اهداف تخریب کننده خودش که فرهنگ ایرانیها را هدف قرار داده است.