رسانه ملی با ساخت سریال های فاخر، فرهنگ سازی کند
ابوالفضل جلیلی در گفتگو با هنرنیوز؛
رسانه ملی با ساخت سریال های فاخر، فرهنگ سازی کند
برخی بی‌تجربه‌ها با پول بیت المال در تلویزیون آزمون و خطای سریال‌سازی می‌کنند
ابوالفضل جلیلی کارگردان سینما و تلویزیون گفت: متاسفانه برخی ها با ساخت آثار سطحی و مبتذل خود باعث می شوند که دیدگاها نسبت به سینما و تلویزیون خراب شود و بگویند که سینما تلویزیون رسانه های اثیرگذاری نیستند.
 
تاريخ : شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۰۲


ابوالفضل جلیلی کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: به نظر من ساخت محموعه های تلویزیونی و فیلم های سینمایی فاخر برای کشور ما به شدت لازم است و ما باید در ساخت این گونه آثار حتما کوشا باشیم. چرا که همه کشورها تلاش می کنند تا از طریق ساخت این گونه آثار بتوانند فرهنگ، هویت و تمام داشته های خود را به جهانیان معرفی کنند.
وی افزود: من عید به استان شیراز رفته بودم و از نزدیک دیدم که توریسم و گردشگر زیادی آمده بود تا نقاط دیدنی این شهر را بشناسد، از نزدیک با حافظ شیرازی آشنا شوند و  ارتباط برقرار کنند؛ اما متاسفانه خیلی از خودی ها بودند که فقط برای تفریح آمده بودند برایشان سعدی یا حافظ مهم نبود. پس به نظرم باید تلویزیون به عنوان یک رسانه ملی بتواند با ساخت سریال های فاخر در خصوص زندگی شاعران و ادیبان مطرح کشور مان به نوعی دست به فرهنگ سازی بزند و نسل جوان ما را با تاریخ و فرهنگ مان آشنا کند.
جلیلی ادامه داد: زمانه عوض شده و نسل جوان ما به خیلی از تکنولوژی ها دسترسی دارد و اگر رسانه هایی

من در تعجبم که چرا تلویزیوین واقعا از آدمی مثل استاد «بهرام بیضایی» برای ساخت مجموعه تلویزیونی یا فیلم سینمایی«شاهنامه فردوسی» و یا از ناصر تقوایی برای ساخت سریال «ملاصدرا » دعوت نمی کند. چرا نباید افراد حرفه ای در مورد شاعرانی مثل سعدی یا حافظ سریال نسازند ودر عوض در خانه بنشینند و افراد کم تجربه سریالهایی سطحی و ضعیف بسازند که حاصل آن قهر مخاطب با تلویزیون ورسانه تاثیرگذاری مثل سینما شود.
مثل تلویزیون یا سینما نتوانند با ساخت آثار فاخر و جذاب آنها را به طرف خودشان جذب کنند، واقعا باخته اند چون رسانه هایی مثل شبکه های اجتماعی، ماهواره و اینترنت با پخش آثار خود تلاش می کنند مخاطبان ما را جذب آثار سطحی و مبتذل خود کنند و اگر هوشیار نباشیم نسل جوان و نوجوان ما تبدیل به آدمهایی بی هویت می شوند که هدفشان فقط تقلید از غربیها خواهد بود.
وی تصریح کرد: متاسفانه ما در دوره ای زندگی می کنیم که حرفه ای ها بیکارند و در عوض برخی از آدمهای بی تجربه با استفاده از پول بیت المال عرصه تلویزیون را جایی برای آزمون و خطای خود در امر سریال سازی تبدیل کردند و همه چیز را به شوخی گرفتند.در صورتی که اصلا از مخاطب و دغدغه های او خبری ندارند وفقط به دلیل مسائل مالی دست به ساخت آثار فاخر یا معاصر می زند. من در تعجبم که چرا تلویزیوین واقعا از آدمی مثل استاد «بهرام بیضایی» برای ساخت مجموعه تلویزیونی یا فیلم سینمایی«شاهنامه فردوسی» و یا از ناصر تقوایی برای ساخت سریال «ملاصدرا » دعوت نمی کند. چرا نباید افراد حرفه ای در مورد شاعرانی مثل سعدی یا حافظ سریال نسازند و در عوض در خانه بنشینند و افراد کم تجربه سریالهایی سطحی و ضعیف بسازند که حاصل آن قهر مخاطب با تلویزیون و رسانه تاثیرگذاری مثل سینما شود.
این کارگردان سینما تاکید کرد: متاسفانه برخی ها با ساخت آثار سطحی  خود باعث می شوند که دیدگاها نسبت به سینما و تلویزیون خراب شود و بگویند که سینما تلویزیون رسانه تهای اثیرگذاری نیستند. در صورتی که در تمام دنیا از سینما به عنوان یک نوع کالای فرهنگی صادراتی تاثیر گذار یاد می کنند که می تواند هویت و فرهنگ را به دیگر کشور ها صادر کند.
وی اضافه کرد: من در همه جا گفتم که برخی از میران ما فقط به فکر انجام وظیفه اند و دوست ندارند کاری کنند که میزشان را تحویل دهند . یعنی در درجه اول تلاش می کنند یک موقع سریالی ساخته نشود که باعث شود موقعیت مدیریتی انها به خطربیافتد و میزشان را از دست بدهند. در واقع ما عاشق کم داریم . اینکه کسی دل اش به حال مخاطب بسوزد و به کیفیت آثار فکر کند کم داریم. همه فکر می کنند وقتی قرار است اثری ساخته شود باید انجام وظیفه کنند ومحکم به پست و مقام خودشان حتی با ممیزی آثار بچسبند .
جلیلی خاطرنشان کرد: من زمانی احساس کردم که می توانم به خاطر شهدا و کسانی که جانشان را برای انقلاب اسلامی فدا کردند سریالی بسازم . زیرا شهيدان دفاع مقدس جزو بهترين‌های اين سرزمين اند و ما مدام بايد همیشه ياد آنها را گرامی بداریم و چون معتقدم که گذشت بچه‌ها در جنگ فراتر از وادی‌های عرفان بود. اوج گذشت را در جبهه‌ها می‌شد ديد باید بخش‌های دفاع مقدس را که زيباست و به دنيا نشان دهيم. به همین دلیل پیشنهاد ساخت یک سریال تلویزیونی را به یکی از شبکه ها دادم. اما متاسفانه آنقدر مرا اسیر کاغذ بازی اداری کردند که خسته شدم و دیگر نتوانستم سریال را بسازم.
کارگردان فیلم حافظ
نسل جوان امروز ما تجربه‌ای از جنگ نداشته ما می توانیم با ساخت مجموعه های تلویزیونی و معرفی شخصیتهای مهمی چون سلمان فارسی، ابوذر، مالک اشتر آنها را با مردی و مردانگی و گذشت آشنا کنیم. چون معتقدم که جوانان ما هیچ تصویری از این افراد ندارند.
عنوان داشت: نسل جوان امروز ما تجربه‌ای از جنگ نداشته ما می توانیم با ساخت مجموعه های تلویزیونی و معرفی شخصیتهای مهمی چون: سلمان فارسی، ابوذر، مالک اشتر آنها را با مردی و مردانگی و گذشت آشنا کنیم. چون معتقدم که جوانان ما هیچ تصویری از این افراد ندارند. حتی ما از جامعه معاصر خودمان هم نتوانسته‌ایم الگوی خوبی به نسل جوان و نوجوان خودمان معرفی کنیم. نسل جوان ما امروز شاید به دلیل زمانی این گونه افراد را نپذیرند و بگویند مثلا فلان شخصیت متعلق به چندین دهه یا چند صد سال پیش است و الان نمی‌تواند برای من در عصر ماهواره و اینترنت الگو باشد؛ اما ما وقتی شخصیتهایی چون صیادشیرازی، ستاری و اردستانی را داریم که الگوی ملموس‌تری برای جوانان ما خواهد بود چرا آنها را معرفی نکنیم و کوتاهی کنیم تا ماهواره فلان خواننده یا بازیگر حارجی که اصلا زندگی و نوع ادبیاتش با فرهنگ و دین ما هم خوانی ندارد را به عنوان الگو به جوانان ما معرفی کند.
وی تصریح کرد: در اینجا تلویزیون باید به کمک فرهنگ بیاید و با ساخت فیلمها و سریال های فاخر به نسل جوان ما کمک کند و اما متاسفانه شاهد هستیم که در این خصوص کوتاهی می شود و در بی شمار مجموعه های تلویزیونی سطحی و شعاری ساخته می شود که مخاطب از همان ابتدا رغبتی به دیدن اش ندارد و ترجیح می دهد به ماهواره پناه ببرد و ما هم مدام فریاد می زنیم که ای وای مخاطب نداریم. درصورتی که خودمان باعث می شویم مخاطب با تلویزیون و سینمای مان قهر کند و دلزده شود.چون به کیفیت نمی اندیشم و می خواهیم همه چیز را ماست مالی کنیم.
جلیلی در پایان گفت: مقوله ای مثل تحقیق و پژوهش در تلویزیون ما اصلا مهم نیست و کسانی که در این زمینه حرفه ای هستند بیکارند و در مقابل بی شمارند افرادی که بدون پشتوانه تحصیلی و علمی دست به ساخت آثار فاخری می زنند که هیچ شناختی از آن ندارند و بدون پشتوانه تحقیقی و پژوهشی شروع به ساخت اثرشان می کنند و نتیجه کار هم مشخص است که سریع شکست می خوردند. چون هدفشان فقط سرهم بندی و پر کرن آنتن است و به فکرمخاطب نیستند که همیشه به دنبال جذابیت و تنوع است . در واقع با ساخت این گونه آثار سطحی هیچ وقت اندیشه و تفکری در مخاطب شکل نمی گیرد و هویت شناسی و فرهنگسازی هم صورت نخواهد گرفت.

کد خبر: 40617
Share/Save/Bookmark