به گزارش هنرنیوز، فیلم سینمایی «رسوایی» به کارگردانی و تهیهکنندگی مسعود دهنمکی امروز ۱۷ بهمن ماه در ششمین روز جشنوارهی فیلم فجر ،سانس نخست ساعت ۱۰ صبح در برج میلاد به نمایش درآمد.
در این فیلم اکبر عبدی، الناز شاکردوست، محمدرضا شریفینیا، کامران تفتی، اسماعیل خلج، مریم کاویانی، امیر دژاکام، امیر نوری، تینا آخوندتبار، مهسا کامیابی، محبوبه بیات به ایفای نقش میپردازند.
سایر عوامل فیلم «رسوایی» عبارتند از: فیلمنامهنویس: مسعود دهنمکی، مدیر فیلمبرداری: فرشاد گلسفیدی، صدابردار: محمود خرسند، چهرهپرداز: امیر اسکندری ، طراح صحنه و لباس: مجید میرفخرایی، تدوین: سید میثم هاشمزاده، صداگذاری: سیدعلیرضا علویان،موسیقی: پیروز ارجمند، جلوههای ویژه بصری: سیدمیثم هاشمزاده
«رسوایی» به کارگردانی مسعود دهنمکی دربارهی افسانه دختر بدنام محل است که مورد توجه همسایهای از اهالی است و به علت بدهیهای خود و پدرش تحت فشار و در آستانه فروپاشی کامل اخلاقی است. او پس از ربودن سفتههای پدرش به هنگام فرار با حاج یوسف روحانی زاهد محل برخورد میکند. حاج یوسف در مسیر کمک به افسانه دچار مصائبی میشود.
مسعود ده نمکی درباره ایده اولیه فیلم گفت: قبل از اخراجیها به فکر ساخت این فیلم بودم که به خاطر آن سه گانه ۵ سال کار به تعویق افتاد. اما امسال پروسه تولید با یکماه کار سخت پیش رفت.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا اینقدر حرفهای فیلم مستقیم است، اظهار کرد:سلیقه است چون توده مردم از همه طبقات کودک تا روشنفکر مخاطبم هستند سعی کردم مفاهیم پیچیده را تنزیل با زبان ساده بیان کنم.
ده نمکی دربارهی شخصیت روحانی که برخی معتقد بودند با دانستن علم غیب و جمال دچار اغراق شده است؛ توضیح داد: چون باید شبیه فیلمم بشوم و حداقل رسوایی بر من تأثیر داشته باشد سعی میکنم بامزه حرف نزنم. ما مصداق چنین آدم هایی کم نداریم. اولیا خدا و انسانهای صالحی مثل مرحوم ابوترابی که قدرت و مسوولیت او را از مردم جدا نکرده است. ما یک روحانی ایدهآل نشان دادیم این سلوک اولیا و حضرت امیر بوده است.نباید مسولیت سیاسی آنها را از بدنه مردم جدا کند.
محمدرضا شریفینیا نیز بیان کرد: از زمان اخراجیها در جریان پروژه بودم و هر روز به متن آقای ده نمکی درباره این فیلم اضافه میشد.
وی اضافه کرد: نقش آقا یوسف (روحانی) را خیلی دوست داشتم اما به علت بازی در فیلم کلاه پهلوی نمیتوانستم وزن کم کنم وگرنه علاقهای به نقش آقا شریف نداشتم چون چندین بار نقشهای اینچنینی بازی کردهام.
او اضافه کرد: آدمهایی مثل شریف آدم ساده لوحی هستند که بر مبنای آنچه در ذهنشان دارند، کار میکنند و دچار تناقضند اما درعین حال براساس موازین زندگی حرکت میکنند.
کامران تفتی هم گفت: قرار بود در نقش مجتبی امینی بازی کنم البته بگویم دوست داشتم جای آقای شریفی نیا به ایفای نقش بپردازم اما نقش جعفر جنی به من رسید.
مجتبی امینی مدیرتولید پروژه رسوایی هم توضیح داد: پیش تولید خیلی طولانی بود و حدود ۴ ماه طول کشید. برای نقش روحانی ۱۰تا ۱۵ بازیگر تست گریم دادند و از آنجا که این فیلم توسط بخش خصوصی بدون کمک دولتی ساخته شد کل فیلمبردرای یکماه طول کشید.
الناز شاکردوست نیز که در نشست حاضر نشده بود نامهای خطاب به ده نمکی ارسال کرده بود که توسط امینی خوانده شد.
در بخشهایی از این نامه آمده بود:« من نقش افسانه را بازی نکردم زندگی کردم»
همچنین در این نشست ده نمکی در پاسخ به این پرسش که چرا در تیتراژ تشکر ویژه از حاتمی کیا کرده است، گفت: او از معدود کسانی است که به جای مچگیری دست ما را گرفت. وی پس از واکنش مردم به اخراجیها توصیه کرد اخراجی ۲ را نسازم و ساختم. ایشان هم گفته بودند ده نمکی یک هواپیما چهار موتوره است که فعلا با یک موتور حرکت میکند.
او تصریح کرد: در مورد فیلمنامه نویسی جای بحث تکنینکی هست. اگر فیلمی توانست مخاطب را بنشاند، طرح و درست درآمده است. در سالنهای سینما هنگام اکران مردم روی زمین همه با هم میخندند و میگریند پس فیلم درست درآمدهاست.
ده نمکی ادامه داد: پای صحبت آقای دولابی ابراهیم نبوی رسالت تا سروش و... مینشستند پسر ایشان گفت پدر اینها در روزنامه و سیاست همدیگر را داغان میکنندو او جواب داد من اینها را جایی می برم که دعوا نیست. رسوایی مطالبات مشترک همه را نشان میدهد زشتی و زیبایی اخلاق، افشاگری و بیتقوایی را نشان میدهد.
او بیان کرد: رسوایی همان حرفهای بالای منبر را به تصویر کشی.
وی در ادامه تآکید کرد: حداقل به شریفی نیا برای ایفای نقش منفی سیمرغ نقش مکمل را بدهند چون گفته تا ندهند این نقشهارا بازی میکند که در این هنگام شریفی نیا وارد بحث شد و گفت: در جشنواره دولتی به بازیگر جایزه نمیدهند به نقش ۳۱جایزه میدهند.
او اضافه کرد:۳۱ سال است جشنواره سراغ نقش منفی نمیرود. این یک شخصیت خلق شده است از حاجی فیلم « دنیا» تا کنون اینقدر بازی میکنم تا جایزه بگیرد.
در این هنگام شهیدی پرسشی مبنی براین که تم فیلم چیست مطرح کرد که ده نمکی گفت : تم چیست و شهیدی فر توضیح داد: نقطه مرکزی فیلم و ده نمکی در جواب اظهار کرد: به قول بچه ها وقتی درس سخت میشود و از آنها سوال میکنند میگویند هنوز به این چیزها نرسیدم من هم نمیدانم.
شهیدیفر میخواست توضیح داد که ده نمکی گفت : میدانم. شما را سرکارگذاشتم که این پاسخ با خنده حاضران همراه بود.
او تشریح کرد: ساخت فیلمی که هم فیلم کمدی هم تراژدی باشد سخت است. در کتابی خواندم به تعداد فیلمهایی که وجود دارد تراژدی هست. بعد از شفای حامد میشد فیلم تمام شود اما یک پرونده دیگر باز شد که آن هم آبروی حاج یوسف بود.
کارگردان رسوایی اظهار کرد: من برای ساخت این فیلم فقط به سازمان آب جواب ندادم یکی میگفت روحانی که شعر میخواند در شان روحانیت نیست یکی حرف دیگری میزد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا این همه موضوع در یک فیلم گنجانده شده گفت: چون شاید نگذارند فیلم بعدی را بسازم. ساختن اینجور فیلمها جیگر میخواهد.
وی در مورد صحت تغییر سکانس آخر فیلم هم توضیح داد: سکانس آخر برخی را دچار سو تفاهم کرده که چون در راسته باز نماز خوانده میشود یعنی ای مردم مسجد نروید نه این طور نیست بلکه سکانس پایینی میگوید این آدمها همه جا مخاطب و منبر دارند.
وی تصریح کرد: زبان سینما هم زبان مستقیم هست هم نیست وگرنه صامت بود. در این زمان رو به شهیدیفر کرد و گفت :صامت را هم بلدم که بازهم با خنده حضار همراه شد.
او ادامه داد: زمانی که این حدیث را شنیدم که فاصله حق و باطل چهار انگشت است همین حدیث باعث بسته شدن روزنامهام شد. امروز اخلاقیات گم شده است.
وی درباره انتخاب اکبر عبدی با وجود چهره طنز برای چنین نقشی گفت: عبدالله اسکندی گریم خیلی خوبی روی شریفینیا انجام داد اما به خاطر درگیر بودن وی در سریال کلاه پهلوی ما نتوانسیتم این نقش را به او بدهیم
ده نمکی ادامه داد: شریفینیا باید حداقل ۱۰ تا ۱۷ کیلو کم میکرد که ایشان حاضر است جانش را بگیرند اما غدایش را نگیرند. حتا آقای دهکردی، دکتر صادقی، حسام صفوی هم تست دادند و درنهایت اکبر عبدی انتخاب شد.
او تصریح کرد:بازیگر در سینما به مثابه بلندگو در هیئت است آیا این بلندگو در عروسی خوانده در همایش تریبون بود در مسجد هم حضور دارد نمیشود بگوییم چون این بلندگو در عروسی بوده به مسجد نیاوریمش. از طرفی بازیگر مثل بلندگو بیجان نیست عبدی براساس نظرسنجی بین مردم محبوبیت زیادی دارد و هم ذات پنداری خوبی با نقش دارد و در ذهن مخاطب میماند.
تفتی هم گفت :عمو اکبر اعتبار سینمای ما است