کمپنی برای مقابله با یادگاری نویسی بر روی آثار تاریخی
کمپنی برای مقابله با یادگاری نویسی بر روی آثار تاریخی
اکبر پور فرج دبیر همایش " گردشگری و صلح در آینه میراث جهانی " از ایجاد کمپینی برای مقابله با یادگاری نویسی بر روی بناهای تاریخی همزمان با آغاز رسمی همایش خبر داد .
 
تاريخ : شنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۳
به گزارش هنرنیوز؛اکبر پورفرج مدرس رشته مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی گفت:یکی از تهدید هایی انسانی و کاملا قابل کنترل فرهنگ بومی که میراث فرهنگی ملموس کشورا را تهدید کرده و خسارت های جبران ناپذیری به آن وارد می کند وندالیسم است.

پورفرج فرهنگ سازی را کاربردی ترین و کم هزینه ترین راه در حفظ بناهای تاریخی از تخریب های انسانی دانست و افزود : هدف از ایجاد کمپین مقابله با یادگاری نویسی بر روی آثار تاریخی ایجاد یک موج فرهنگی برای حساس نمودن جامعه به داشته های فرهنگی و هویتی خود است .

او اظهار کرد: توسعه پایدار گرشگری بدان معنی است که اگر جامعه را ترغیب به بازدید از جاذبه های تاریخی و فرهنگی می نماییم در کنار آن کار آموزش و ارتقاء سطح آگاهی عمومی بر لزوم حفظ میراث فرهنگی را انجام دهیم .

وی گفت: برای توسعه پایدار گردشگری بایستی فاصله صنعت با مراکز دانشگاهی به حداقل ممکن برسد .به همین منظور در روز جهانی بنا ها و محوطه های تاریخی بنر سفیدی توسط دانشجویان رشته مدیریت جهانگردی پردیس تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبایی در اختیار بازدید کنندگان قرار خواهد گرفت تا نظرات خود در خصوص عمل غیر فرهنگی یادگاری نویسی بر روی آثار تاریخی را اعلام نمایند.

پورفرج تصریح کرد: طبق نظر تیموثی به نظر می رسد که در ذهن انسان چیزی وجود دارد که باعث می شود وی بخواهد در زمان بازدید از یک مکان جالب و مهم از خود یک نشانه و علامتی به جا بگذارد. متداول تر از آن، تمایل گردشگران به برداشتن قطعه ایی از یک مکان باشکوه و بردن آن به خانه یشان است تا به دیگران ثابت کنند که آنها به مکانی مهم سفر کردهاند و یا بطور ساده به خاطر اینکه آنها می خواستند مالک بخشی از تاریخ باشند.

این مدرس دانشگاه حک کردن نام ها، تاریخ و نظرات در رابطه با مکان مورد بازدید را از انواع معمول دیوار نوشته ها بر روی آثار تاریخی دانست و افزود: این موضوع نه تنها از حس معنوی مکان و تجربه ی زیبا شناختی می کاهد بلکه ارزش علمی برخی اماکن را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. اگر چه نقاشی هایی که با اسپری کشیده می شوند از لحاظ پاک سازی و ترمیم راحت‏تر از پاک کردن دست نوشته ها هستند، ولی هر دو عمل بی نهایت مخرب هستند.

این کارشناس باستانشناسی گفت: برخی مواقع آسیب وارد شده از طریق فرآیند پاکسازی به این اماکن، بیشتر از خود تخریب می‏باشد، میزان این آسیب بسته به مصالحی که در ساخت مکان استفاده شده، ماهیت یادگاری ها و نوع روش مورد استفاده برای ترمیم (شیمیایی، شن پاشی و یا نقاشیکردن) متفاوت است. امروزه همین مساله چهره بسیاری بناهای تاریخی مان را زشت و نامناسب کرده است و این مساله دو نوع آسیب جدی دارد اولی تخریب میراث باستانی است و دومی که بسیار هم مهم تر است نشان دهنده فرهنگ معاصر و جاری مردمان است که چگونه از یادمان های تاریخی کشورمان مراقبت و حفاظت می کنیم .

میراث فرهنگی از منظر قران کریم بسیار مورد تاکید قرار گرفته است و در آیات مبارکه مردم را دعوت به بازدید از این اماکن جهت عبرت گرفتن نموده .

پورفرج همچنین از پرواز کبوتران صلح به نماد آثار تاریخی ایران که در فهرست اثار ملی ثبت شده است توسط دانشجویان رشته مدیریت جهانگردی پردیس تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبایی اشاره کرد و افزود: این مراسم همزمان با روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی در پایگاه جهانی کاخ گلستان و با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان تهران و پردیس تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبایی در روز ۲۹ فروردین ماه انجام خواهد شد.
کد خبر: 90577
Share/Save/Bookmark