گفتمان سازی برای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی از اولویت‌های سیما است
معاون سازمان صدا و سیما ؛
گفتمان سازی برای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی از اولویت‌های سیما است
دکتر علی دارابی معاون سازمان صدا و سیما در نشست مشترک با مجمع ناشران انقلاب اسلامی، در خصوص راهکارهای موثر تقویت ترویج و تبلیغ کتاب و فرهنگ کتاب‌خوانی تبادل نظر کردند.
 
تاريخ : سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۵۷

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی سیما، دکتر علی دارابی در نشست مشترک با مجمع ناشران انقلاب اسلامی، با استناد به تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص کتاب و کتابخوانی گفت: تمام تلاش ما این است که منویات ولی فقیه و مرجع تقلیدمان را اجرا کنیم و دغدغه رهبر معظم انقلاب را در این خصوص کم کنیم.
دکتر دارابی تاکید کرد: شبکه‌های سیما مطالبات رهبر معظم انقلاب را در حوزه‌های مختلف پیگیری و اجرا می‌کنند.
وی افزود: تلاش سیما بر این مهم استوار بوده است که ساز مناسب تبلیغ و ترویج و کار کتاب و مطالعه را در سیما ساختارمند و نهادینه کند و جایگاه شایسته آن را در ساختارهای برنامه‌ریزی و برنامه‌سازی تلویزیون پیدا کند.
معاون سیما مجمع ناشران انقلاب اسلامی را مولود فرخنده انقلاب اسلامی و از دستاوردهای نظام توصیف کرد و گفت: برای ترویج و تبلیغ کتاب نیازمند یک نهضت هستیم و در این خصوص همکاری موثر رسانه ملی و مجمع ناشران انقلاب اسلامی ضرورتی انکارناپذیر است.
دکتر دارابی تصریح کرد : موضوع مطالعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی باید در دستور کار همگانی در سطح کشور قرار گیرد و از همه ظرفیت‌ها در این خصوص استفاده شود‌.
توسعه و تعمیق ترجمه آثار مکتوب بزرگان و نویسندگان ایرانی، صنعت چاپ، کاغذ، نشر و توزیع از دیگر موضوعات مورد توجه معاون سیما بود و دکتر دارابی از آمادگی سیما برای ایفای نقش کاربردی برای تحقق آن خبر داد.
معاون سیما تشکیل اتاق فکر مشترک سیما و مجمع ناشران انقلاب اسلامی را ضروری دانست و گفتمان سازی درخصوص کتاب و کتاب‌خوانی را از جمله دستاوردهای مهم آن بر شمرد.
دکتر دارابی از این مجمع خواست، بسته‌هایی موثر درباره کتاب و مطالعه متناسب با مخاطبان هر شبکه بر اساس استانداردهای تلویزیونی تهیه و در اختیار سیما قرار دهند.
دکتر دارابی با تاکید بر این که مولفه‌های مورد توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اخلاق، امید، آگاهی و دین، حمایت از تولید ملی و مسائل خانواده از اولویت‌های کاری سیما است از مجمع ناشران خواست آثار منتشر شده با محوریت این اولویت‌ها را برای معرفی و استفاده در برنامه‌های تلویزیونی ارائه کنند.
برنامه‌سازی در حوزه کتاب، معرفی ناشران و مولفان و کتب به مخاطبان سیما، نقد و بررسی کتاب، تهیه زیرنویس و تیزرهای مربوط، برنامه‌ریزی برای نمایشگاه کتاب سال آتی و تدوین برنامه جامع برای ترویج و تبلیغ شایسته کتاب و کتابخوانی در سیما از دیگر سر فصل‌های مشترک کاری سیما و مجمع ناشران انقلاب اسلامی بود که معاون سیما دست اندرکاران این مجمع را به همراهی برای عملیاتی کردن آن فرا خواند.
میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی نیز با تشریح وظایف و عملکرد این مجمع گفت: صدا و سیما و مجمع می‌توانند در کنار هم برای ترویج و تبلیغ کتاب و کتاب‌خوانی کمک کنند و موثر واقع شوند.
وی افزود : مجمع ناشران انقلاب اسلامی می‌تواند از ظرفیت عظیم صدا و سیما برای ترویج و تبلیغ کتاب استفاده و این مجمع نیز می‌تواند به غنای برنامه‌های سیما کمک کند.
نیلی محورهای مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی از جمله تولید کاغذ و ترجمه آثار به زبان‌های مختلف را مورد توجه قرار داد و از صدا و سیما خواست در این خصوص پشتیبان اهل قلم و نشر باشد.
وی از راه‌اندازی رسانه تخصصی حوزه کتاب با عنوان «شیرازه» خبر داد.
محمد علی فقیه عضو هیات مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی و مدیر انتشارات شاهد نیز با اشاره به قابلیت‌های مجمع ناشران انقلاب اسلامی گفت: توان کافی برای تولید برنامه‌های مربوط درخصوص کتاب وجود دارد و مجمع ناشران انقلاب اسلامی دراین زمینه آماده همکاری با سیما است.
مدیر انتشارات شاهد با قدردانی از تشکیل شورای کتاب در سیما و اهتمام خاص معاون سیما به امور کتاب و کتاب‌خوانی ابراز امیدواری کرد، سالگرد دیدار جمعی از کتابداران با رهبر معظم انقلاب اسلامی مقطعی برای بازخوانی مطالبات معظم له باشد.
همچنین مهدی فضائلی عضو هیات مدیر مجمع ناشران انقلاب اسلامی و مدیر انتشارات سروش انگیزه لازم برای ارائه کار خلاقانه، جذاب و موثر در حوزه کتاب و اشراف هر چه بیشتر برنامه‌سازان و تهیه‌کنندگان سیما را برای ارتقاء کیفی برنامه‌های این حوزه ضروری دانست و گفت: برنامه‌های حوزه کتاب و کتاب‌خوانی باید جریان‌ساز و تاثیرگذار باشد.
وی همکاری مجمع ناشران انقلاب اسلامی و صدا و سیما را برای تعمیق برنامه‌های سیما و استفاده از این رسانه تاثیرگذار برای ترویج و تبلیغ فرهنگ مطالعه ضروری ارزیابی کرد.
مجید صحاف مدیر سازمان رسانه‌ای شیرازه نیز با قدردانی از کارهای خوب و ارزنده سیما در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی بر نقش رسانه تاثیرگذار سیما برای تغییر ذائقه مردم و افزایش اهل مطالعه تاکید کرد.
وی اظهار داشت : تعامل دو سویه مجمع و سیما برای ترویج و تبلیغ کتاب و فرهنگ مطالعه در جامعه لازم است.
مدیر سازمان رسانه‌ای شیرازه در ادامه معرفی و ارائه بانک اطلاعاتی کتاب، ناشران و مولفان ارتباط هر چه بیشتر با اهل قلم و نشر و دیده شدن نویسندگان و ناشران کتاب را برای برنامه‌سازی بهتر در سیما ضروری دانست.
مصطفی زمانی، عضو هیات مدیره مجمع ناشران انقلاب اسلامی و مدیر انتشارات پیام آزادی نیز برنامه‌های جذاب، جریان‌ساز و موثر را برای فراگیری هر چه بیشتر کتاب و کتاب‌خوانی خواستار شد و از آمادگی مجمع ناشران انقلاب اسلامی برای تولید محتوای برنامه‌های مربوط سیما خبر داد.
سیدمهدی جوادی مدیر روابط عمومی مجمع ناشران انقلاب اسلامی نیز ابراز امیدواری کرد: دستاورد این نشست ساخت برنامه‌ای با محور کتاب و کتاب‌خوانی محصول مشترک سیما و مجمع ناشران انقلاب اسلامی باشد.
تقی رستم‌وندی مدیر شبکه چهار سیما نیز منشور مدون سیما در حوزه کتاب را برای شبکه‌های مختلف دستاورد شورای کتاب عنوان کرد و ایجاد نهضت کتاب‌خوانی را هدف والا و ممتاز این شورا برشمرد.
وی افزود: برای تشویق و ترغیب نسل نوجوان و جوان به مطالعه و ترویج و تبلیغ کتاب و کتاب‌خوانی نیازمند عزم جدی همگانی هستیم و در رسانه با شناخت درست از مخاطب به این موضوع باید توجه شود.
مدیر شبکه چهار سیما پخش ۱۰۰ ساعت برنامه را از نمایشگاه بین‌المللی کتاب امسال نشانگر توجه سیما به این مهم توصیف کرد و افزود: رسانه ملی و معاونت سیما از همه ظرفیت‌ها برای ترویج و تبلیغ کتاب و کتاب‌خوانی استفاده می‌کند.

کد خبر: 41797
Share/Save/Bookmark