فراست: بی‌توجهی آقایان سبب شد کتابی درباره‌جنگ ۳۰ سال در پستوی انتشارات امیرکبیر خاک بخورد
گزارش هنرنیوز از رونمایی رمان «هورامه»؛/۱/
فراست: بی‌توجهی آقایان سبب شد کتابی درباره‌جنگ ۳۰ سال در پستوی انتشارات امیرکبیر خاک بخورد
جشن رونمایی از رمان «هورامه» نخستین اثر یاسر یسنا عصر دیروز با حضور قاسمعلی فراست، محمدعلی علومی، محمدرضا بایرامی و محمد حسنی مدیر عامل بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان در سرای داستان بنیاد ادبیات داستانی برگزار شد.
 
تاريخ : دوشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۵۹

فراست: ادبیات جنگ در کشور ما سخت مظلوم است
در آغاز این نشست قاسمعلی فراست با نگاهی به نسل نویسندگان اول جنگ و لزوم پرداختن به آن گفت: در کشور ما چند مسئله مظلوم واقع شده است؛ نخست «خدا» که به شدت مظلوم واقع شده است که نامش را می بریم ولی از آن سوءاستفاده می کنیم؛ دومین مظلوم «دین» است و مظلوم سوم «ادبیات» است که به شدت مظلوم است. 

وی با بیان این مطلب افزود: زیر مجموعه این ادبیات، «ادبیات جنگ» است و سرزمین ما سرزمین مظلومیت هاست، ادبیات جنگ آنقدر تاثیرگذار است که راوی این کتاب به جنگ پرداخته است حتی با آنکه جنگ را ندیده و تنها چیزهایی از آن شنیده است نخستین اثر خود را به آن اختصاص می دهد لذا این نشان از تاثیر عمیق جنگ خبر می دهد. 

فراست با اشاره به نگاه مسئولان در این حوزه تصریح کرد: به استثنای تنی چند از مدیران فرهنگی باقی نگاه دقیقی به جنگ نداشتند و آن تعداد که نگاهی خوب داشتند از مسئولان دور اول حوزه بودند که خود دغدغه ادبیات جنگ داشتند. 

وی با تاکید بر اینکه ادبیات جنگ، فرهنگ ساز است گفت: متاسفانه مسئولان به ادبیات جنگ بی مهری کردند در حالیکه اگر جنگ به شکل واقعی اهمیتش حس می شد می توانست فرهنگ بسازد بدون آنکه کسی پشتش باشد. 

وی سپس با اشاره به کتابی که ۳۰ سال

تصویری که از جنگ و انقلاب داریم دو تصویر متفاوت است که تصویر غالب آن است که در سیستم فرهنگی به ما ارائه شده است
در انتشارات امیرکبیر خوابید و منتشر نشد اظهار داشت: نمونه های خوبی از ادبیات جنگ به خاطر بی دغدغگی مسئولان در انتشاراتی ها ماند و خاک خورد و تولید کتاب هایی از این دست رکود کرد. 

وی در خاتمه تصریح کرد: اگر اعتقاد به مظلومیت ادبیات جنگ داریم و انتقاد بر اینکه تا آقایان نخواهند همکاری کنند نمی شود از دفاع مقدس فرهنگ سازی کرد لذا مسئولان مختلف می‌آیند و می‌روند اما ما با وجدانهایمان می‌مانیم و باید به انسانیت خودمان جواب بدهیم. 

بایرامی: کار نویسنده نسل امروز برای پرداختن به جنگ دشوار است
در ادامه این برنامه محمدرضا بایرامی ضمن تبریک به نویسنده «هورامه» تصریح کرد: وقتی درباره ادبیات جنگ و دفاع مقدس می نویسیم اصلا مهم نیست که چه کسی دیرتر آمده یا چه کسی زودتر. 

وی در تشریح این مسئله گفت: ما در تاریخ داریم که کسانی بهترین داستان ها و آثار را از جنگ ندیده اند و حتی یک گلوله در جنگ شلیک نکرده اند. 

وی افزود: تصویری که از جنگ و انقلاب داریم دو تصویر متفاوت است که تصویر غالب آن است که در سیستم فرهنگی به ما ارائه شده است ولی نکته مهم آن است که نویسنده نگاه خودش را داشته باشد لذا من فکر می‌کنم سهم هر کدام از ما از آنجا شروع می‌شود که موضوعات بکر و کمتر گفته شده در ادبیات جنگ شناسایی نموده و بنویسیم. 

بایرامی تصریح کرد: وظیفه نویسنده دفاع مقدس این است که نخست ناگفته ها و زوایای پنهان جنگ را بشناسد و سپس به آنها بپردازد که در این شرایط که اتفاقا از این منظر کار نویسنده امروز دشوار تر است چون در این زمینه آثار تکراری بیشتر است و او نیاز دارد که به سوژه‌های بکر بپردازد که خود آنها را ندیده است. 

در ادامه محمد علی علومی نیز به بیان ناگفته هایی از جنگ پرداخت و به یاسر یسنا نویسنده «هورامه» تبریک گفت.

کد خبر: 60327
Share/Save/Bookmark