گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای اجلاس بین المللی همدان و تجلیل از پیرغلامان حسینی؛
دهقان نیری: نهمین دوره تجلیل از پیرغلامان حسینی از 21 مداح داخلی و خارجی تقدیر می کند
دهقان نیری در نشست رسانه ای اجلاس بین المللی همدان و تجلیل از پیرغلامان حسینی گفت: در نهمین اجلاس تجلیل از پیرغلامان حسینی در همدان از ۱۶ مداح ایرانی و ۵ مداح خارجی تقدیر می شود.
تاريخ : پنجشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۲۸
نشست رسانه ای اجلاس بین المللی همدان و تجلیل از پیرغلامان حسینی صبح امروز ۲۱ آبان ماه با حضور مهدی دهقان نیری مدیر مرکز هنرهای نمایشی رادیو و دبیر کل اجلاس و علی اکبر فامیل کریمی معاون سیاسی امنیتی استانداری همدان و رئیس ستاد استانی برگزاری اجلاس در ساختمان جام جم صدا و سیما برگزار شد.
در ابتدای این نشست مهدی دهقان نیری گفت: این اجلاس برای اولین بار در سال ۸۲ با حضور مداحان و پیر غلامان شهر تهران کار خود را در مسجد و حسینیه جماران کار خود را شروع کرد.
وی ادامه داد: ابتدا هدف از برگزاری این اجلاس تجلیل از مداحان و پیر غلامانی بود که در ماه محرم و صفر با رسانه ملی همکاری داشتند این روند ادامه پیدا کرد و در سال ۱۳۸۲ از ۲۲ مداح، سال ۸۳ از ۱۷ مداح، سال ۸۴ از ۱۵ مداح، سال ۸۵ از ۱۷ مداح، سال ۸۶ از ۱۶ مداح و سال ۸۷ از ۱۵ مداح تجلیل شد.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی رادیو افزود: از سال ۸۲ تا سال ۸۷ این اجلاس در تهران و در حسینیه جماران برگزار شد و رویکرد آن حضور مداحان تهرانی بود. اما از سال ۸۸ با سفر مقام معظم رهبری به زنجان استان زنجان پایتخت شور حسینی معرفی شد به همین منظور ستاد برگزاری این جشنواره تصمیم به برگزاری آن در در استان زنجان گرفت.
دهقان نیری خاطرنشان کرد: در سال ۸۸ تجلیل از مداحان در استان زنجان با حضور ۴۰۰ مداح برگزار شد. در همین راستا قرار بر این شد تا از دوره هشتم استان هایی که در حوزه مداحی سبک خاص و ویژه ای دارند همایش در آن استان ها برگزار شود و چون بوشهر بعد از زنجان دومین استان در مداحی به سبک خاصی شد این اجلاس در سال ۸۹ در بوشهر برگزار شد.
دبیرکل اجلاس تجلیل از پیر غلامان و مداحان اظهار داشت: در برگزاری هشتمین اجلاس در بوشهر از استانداری همدان دعوت شد تا در این همایش حضور پیدا کنند به علت اینکه همدان هم دارای سبک خاصی از عزاداری و مداحی است این استان به عنوان استانی معرفی شود تا در سال ۹۰ برگزار کننده این همایش باشد.
وی تاکید داشت: همزمانی این همایش با رویداد بیداری اسلامی در کشورهای مسلمان سبب شد تا در برگزاری نهمین اجلاس ۴۰ مداح ازکشورهایی چون عراق، کویت، مصر، پاکستان، هند، عمان، لبنان، سودان، تایلند، قرقیزستان و صربستان حضور دارند در کنار این همایش برنامه ای به نام مستند رادیویی پیرغلامان داریم که دومین سال خود را پشت سر می گذارد.
دهقان نیری تصریح کرد: امسال در خصوص این برنامه حدود ۵۲ مستند به ما رسیده است که ۱۷ برنامه از شبکه رادیویی پخش می شود و مابقی از شبکه استانی. در این برنامه مستند سازان از زندگی مداحان مستندی می سازند و بعد از داوری این مستندها به ۱۰ مستندساز سفر به کربلا اهدا می شود.
در ادامه این نشست علی اکبر فامیل کریمی گفت: استان همدان همچون سابقه تاریخی اش، از نظر دینی هم دارای سابقه طولانی است. این استان تلاش می کند تا با به کار گیری تمام امکانات خود بتواند همایش را از تراز ملی به بین المللی برساند .
وی افزود: ما ۸ اجلاس گذشته را بررسی کردیم تا تراز بین المللی را به این مقطع افزودیم و سعی می کنیم تا این اجلاس را نسبت به ۸ اجلاس دیگر متفاوت تر برگزار کنیم. البته در این همایش نشست های تخصصی هم خواهیم داشت همچنین بازدید از مکان های مختلف و هئیت های حسینی و برنامه سقایی از برنامه های ما در این همایش است.
فامیل کریمی در پایان خاطرنشان کرد: سال آینده جشنواره در استان گلستان برگزار خواهد شد و تندیسی که هرساله استان به استان می رود بعد از همدان سال آینده به استان گلستان می رود.