گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای نخستین همایش ادبی هنری «باران غدیر»؛
غدیر خم نقطه شکل گیری مقاومت و ادبیات آن است
تاريخ : يکشنبه ۳۰ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۴۱
محمدرضا زائری دبیر همایش «باران غدیر» در نشست رسانه ای این همایش که صبح امروز در حوزه هنری برگزاری شد، گفت: غدیر خم نقطه شکل گیری مقاومت و ادبیات آن است.
زائری ضمن تاکید بر فرموده مقام معظم رهبری در این باره که «هیچ اندیشه ای بدون هنر ماندگار نمی شود» گفت: پیامبر مکرم اسلام(ص) اصرار داشتند غدیر خم در ساحت هنر ماندگار شود و تاکید کردند که آن را به زبان شعر بازگو کنند. يكي از نقطههاي اوج استفاده از زبان هنر و ادبيات در تاريخ اسلام است كه به جاي استفاده از هنر در جنگاوريها و فتوحات، در يك اتفاقي مثل غدير كه نقطه اوج تعالي انسان و پيوند او با آسمان است رسول خدا از زبان شعر استفاده ميكند.
وی در ادامه افزود: حوزه هنری همواره برنامه های بین المللی داشته است. تصمیم دارد از غدیر خم که فضلی الهی است برای پرداخت به موضوع مقاومت استفاده کند. زیرا غدیر خم نقطه شکل گیری مقاومت است. همایش امسال به عنوان نخستين برنامه از اين همايشها كه هر ساله برگزار خواهد شد به موضوع مقاومت پرداخته است.
زائری همچنین به حضور اساتید برجسته از کشور لبنان اشاره کرد و تصریح نمود: مهمترين اصلی که اين همايش به ادبا و شعراي لبنان توجه دارد و دليل آن اين است كه ايران و لبنان پيوند تاريخي و ريشهاي ديرينهاي با يكديگر دارند، ارتباط ايران و لبنان ارتباطي طولاني و تاريخي چه به جهت اعتقادي وچه به جهت روابط سياسي و فرهنگي است.
وی افزود: یکی از خلاء های مهم در این حوزه عدم ارتباط ما با خارج از کشور است.
دبیر همایش «باران غدیر» اظهار داشت: حضور شاعران لبنانی به این دلیل است که آثار رو به رشد نويسندگان و شاعران مسيحي در اين موضوعات نشان ميدهد كه اولا زمينه و ظرفيت براي ارتباط فراهم است، ثانيا با تكريم از اين تلاشها، در واقع قدرشناسي خود را نشان ميدهيم. همان چيزي كه در سيره اهل بيت (ع) درباره کسانیکه حق را یاری نموده اند آمده است.
وی در خصوص اسامی مدعوین مسیحی لبنانی گفت: مهمانان اين همايش 6 تن از چهرههاي برجسته ادبي ، اجتماعي و فرهنگي لبنان هستند كه سابقه فعالیت سياسي برجستهاي هم داشته اند از جمله؛ ژوزف هاشم (نويسنده كتاب علويات)، جرج شكور (ادیب برجسته لبناني و نويسنده كتابهای حماسه حسين (ع)، حماسه علي (ع) و حماسه پيامبر (ص) )، ويكتور كك (ايران شناس برجسته جهان عرب و مروج زبان فارسي)، جرج زكي حاج (شاعر و نقاش برجسته لبنان)، ميشل كلدي (نويسنده كتابهايي درباره حضرت علي(ع)، ريموند استيس (نويسنده، شاعر لبناني با کتبی درباره امام حسین و نهضت عاشورا) در اين همايش حضور مييابند.
حسین روی وران، نماینده دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری یکی از مهمترين اهداف شوراي ادبيات بيداري را ترويج فرهنگ، ايستادگي، مقاومت و استقلالطلبي در برابر فرهنگ اشغالگري و سلطهطلبي برشمرد و گفت: از مهمترين ويژگيهاي انقلاب اسلامي آن است كه اساسا براساس فرهنگ امت و وحدت جهان اسلام شكل گرفته و سياست خارجي نظام براساس همكاري و گسترش مناسبات در جهان اسلام تنظيم شده است.
وی افزود: در كارنامه اخیر اين دفتر، همكاريهايي با حوزه نهادهاي فرهنگي در حوزه مقاومت اسلامي لبنان وجود دارد و دورههاي آموزشي مختلفي در زمينه انيميشن، قصهگويي و كتابخواني و كتابخانه براي آنها ايجاد شده و افرادي تحت تعلیم قرار گرفته اند.
روی وران دیگر فعالیت های این دفتر را ثبت خاطرات جهاد افغانستان، تاریخ شفاهی و خاطرات یکی از آزادگان قهرمان، آغاز مراودات فرهنگی با عراق، انتشار ترجمه آثار حماسه جهاد در بوسنی و هرزگوین، همکاری با نهادهای فرهنگی و اسلامی ترکیه، برگزاری نمایشگاه در شهر هرات افغانستان دانست.
وي در خاتمه با اشاره به همايش باران غدير بيان كرد: اين همايش در تهران و اهواز در روزهاي چهارم تا ششم آذرماه 89 با دبيري محمدرضا زائري در دو شهر تهران و اهواز برگزار ميشود.