کامران پارسینژاد دبیر اجرایی نخستین همایش داستان کوتاه درباره این همایش و ثمرات آن گفت: هر جا که محفلی فراهم و شرایطی پیش آید که نویسندگان و منتقدین حتی برای یک روز کنار هم قرار گیرند، آن جلسه مفید خواهد بود چرا که هم دیدارها تازه میشود و هم فرصتی برای تبادل آرا و تعامل پیش میآید.
به گفته پارسینژاد، هنگامیکه برجستگان گرد هم میآیند سخنانی پیرامون مسائل جاری داستان نویسی مطرح میشود که این موضوع یک نوع ارتباط گیری مثبت است و چه بسا در بسیاری موارد طرحها و پروژههای تحقیقاتی مطرح میشود و انگیزهای برای محققان برای آغاز کارهای تازه ایجاد میشود.
دبیر این همایش ابراز داشت: همایش داستان کوتاه قرار است به داستان کوتاه از جنبه آسیبشناسی بنگرد تا ببینیم بطور کلی فراز و فرودهای داستان کوتاه با توجه به استقبالی که هم عموم مردم به داستان کوتاه دارند و هم نویسندگان معمولا کارهای اولیه خود را با داستان کوتاه آغاز میکنند، چگونه است؛ در حقیقت داستان کوتاه پلی است برای بسیاری از نویسندگان تا بتوانند وارد وادی رمان و ادبیات داستانی حجیمتر شوند.
پارسینژاد تصریح کرد: این جریان بزرگ داستان کوتاه باید در ایران آسیب شناسی شود چرا که تاکنون بصورت جدی در این مسیر بحث و گفتوگو صورت نگرفته است.
وی افزود: در این همایش میزگردی تدارک دیده شده تا با حضور اساتید دانشگاه و نویسندگان این حوزه، مسائل مربوط به داستان کوتاه بصورت جدی موشکافی و ارزیابی شود، در عین حال چند سخنران خواهیم داشت که مقالاتی را در خصوص داستان کوتاه ارائه و هر یک از منظری متفاوت به این ژانر میپردازند.