صادرات صنایع دستی استان فارس به چین از شهریور ماه آغاز می‌شود
مدیرعامل اتحادیه صنایع دستی استان فارس در گفت و گو با هنرنیوز؛
صادرات صنایع دستی استان فارس به چین از شهریور ماه آغاز می‌شود
به گفته مدیرعامل اتحادیه صنایع دستی استان فارس عدم شناخت طرح، فرم و سایز صنایع دستی مطابق با زندگی امروزی از جمله مشکلات بازاریابی هنرمندان فعال در این حوزه است.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۰۲
سلمان گورانی - مدیرعامل اتحادیه صنایع دستی استان فارس - در گفت و گو با هنرنیوز، دلیل انتخاب شدن این اتحادیه به عنوان برترین اتحادیه صنایع دستی کشوری در سال ۱۳۹۰ را تغییر ساختار و مطالعه‌ی نقاط ضعف و برطرف کردن آن، همچنین تقویت نقاط قوت عنوان کرد.

او قالی، گلیم و گبه را مهم‌ترین صنایع دستی استان فارس برشمرد و افزود: پس از این خاتم، خاتم سازی و خاتم کاری، معرق‌کاری روی چوب، منبت کاری چوب، نقاشی روی چوب و سفال و سرامیک، کاشی معرق و کاشی هفت رنگ از دیگر رشته‌های مطرح صنایع دستی استان هستند..

گورانی ادامه داد: از رشته‌های رایج در استان فارس طراحی و نگارگری (نگارگری، گل و مرغ‌سازی، تذهیب و تشعیر) است. رنگرزی گیاهی و استفاده از مواد رنگی طبیعی در رنگرزی خامه و ابریشم نیز کاری پر رونق در استان فارس است.

وی افزود: در زمینه فلزکاری و هنرهای مرتبط با فلز نیز آثار قلمزنی روی نقره از جمله مهمترین صنایع دستی استان هستند. همچنین از سایر رشته‌های صنایع دستی رایج در این استان دوخت لباس‌های محلی، عروسک‌سازی، پیکرتراشی، نمدمالی، رودوزی‌های سنتی، بافتنی، نقشه‌کشی فرش و گلیم است.

مدیرعامل اتحادیه صنایع دستی استان فارس یکی از مشکلات صنایع دستی را عدم وجود طرح به روز و مطابق با دکوراسیون داخلی دنیا دانست و متذکر شد: این در حالی است که چین، هند، نپال، پاکستان و حتا افغانستان به این نتیجه رسیده‌اند که سایز صنایع دستی در زمینه زیراندازها و سایر رشته‌های این حوزه همچنین نوع رنگ و فرم صنایع دستی باید چیزی باشد که دنیا بپسندد.

او با بیان این که در این زمینه تحقیقات و کارهای موثری انجام شده و ایران به مقام خوبی در سطح دنیا دست پیدا کرده است، تصریح کرد: از دیگر اقدامات اتحادیه صنایع دستی فارس بحث منظم کردن امور است که این موضوع به پیشرفت کار کمک شایانی کرده است.

گورانی با بیان این که ایران در بعد طراحی صنایع دستی بسیار ضعیف عمل می‌کند، اظهار کرد: قابلیت‌هایی که امسال استان ما به آن تکیه کرد ارائه طرح‌های صنایع دستی و احیا‌ی رشته‌های منسوخ شده بود. برای دستیابی به چنین هدفی صنایع دستی احیا شده را ضمن حفظ اصالت‌ها و سنت‌ها با طرح‌های جدیدی که هر شخص امروزی برای خانه‌اش احتیاج داشته و استفاده می‌کند، وارد چرخه بازار نمودیم.

مدیرعامل اتحادیه صنایع دستی استان فارس همچنین از انجام رایزنی‌های تجاری در حوزه صادرات صنایع دستی خبر داد.

وی رشته‌های احیا شده را شامل سفال و سرامیک، بافته‌های مناطق جنوبی مانند دوبرچین، اویه بافی، دوره چین، گچمه بافی، رندف بافی، شیشه درمه و سایر دستبافت‌های منسوخ شده یا در حال منسوخ شدن دانست و گفت: با طرح‌ها و رنگ‌های جدید در این رشته‌ها به نتایج خوبی رسیدیم

گورانی با بیان این که یکی دیگر از مشکلات صنایع دستی عدم برنامه‌ریزی است، تصریح کرد برنامه ریزی شامل امور اجرایی، حسابداری و مالی ، ارتباط خوب با صنعتگر، کمک برای پیگیری مشکلات مالی، پیش خرید اجناس مورد نیاز صنایع دستی وارائه طرح‌ها به هنرمندان صنایع دستی است.

او با یادآوری عدم شناخت هنرمندان از طرح‌ها و سایزهای به روز خاطرنشان کرد: طی رایزنی‌هایی با معاونت صنایع دستی استان، مکان‌هایی برای فروش کالای هنرمندان معین شد که این مکان‌ها از لحاظ گردشگری جزو پربازدید‌کننده‌ترین امکان هستند .

وی اعلام کرد: آرامگاه سعدی، حافظیه، آرامگاه خواجوی کرمانی، سرای مشیر، کاروانسرای مشیر از جمله این مکان‌ها هستند. همچنین سایر محل‌ها مانند بازار نو مشیر و تیمچه فیل در برنامه ریزی‌های جدید مورد توجه قرار گرفته است . ا

گورانی با اشاره به این که هنرمندان با وجود مکان‌های فروش صنایع دستی دلگرم شدند، اضافه کرد: فروشندگان به طور منظم در این امکان مستقر هستند. همچنین اکیپ فروش، بازرگانی و تجارت اتحادیه صنایع دستی هم این خدمات را به صنعتگران ارائه می‌دهد.

مدیرعامل اتحادیه صنایع دستی استان فارس همچنین از رایزنی‌های تجاری با کشور چین طی سفر سال گذشته خبر داد و گفت: چین برخلاف نظر برخی که آن را صادرکننده صنایع دستی می‌دانند، یکی از واردکنندگان اصلی کالاهای فاخر صنایع دستی است.هم اکنون زیر‌انداز، سفال و سرامیک، زیورالات سنتی در برنامه صادراتی ما به این کشورگنجانده شده است و شهریورماه صادرات استان فارس به چین آغاز خواهد شد.

وی با تاکید بر این که استان فارس در حوزه صنایع دستی به اکثر استان‌های کشور صادرات انجام می‌دهد، اظهار کرد: این نخستین سال است که اتحادیه صنایع دستی استان برنامه ریزی‌هایی برای صادرات به چین و کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله قطر را با همکاری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان فارس آغاز کرده است.

کد خبر: 40040
Share/Save/Bookmark