نشست رسانهای چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت و دفاع مقدس صبح امروز ۹ شهریور ماه با حضور حسین مسافرآستانه دبیر، سعید نجفیان دبیر اجرایی و جواد تمدنی مدیر روابط عمومی این جشنواره در مجتمع فرهنگی هنری اسوه برگزار شد.
در ایتدای این نشست حسین مسافر آستانه به عنوان دبیرایم دوره گفت: دبیرخانه چهاردهمین جشنواره سراسری مقاومت و دفاع مقدس از مهرماه سال ۹۱ فعالیت خود را شروع کرد و من نیز از فروردین ماه فعالیت خود را با این گروه شروع کردم.
وی ضمن بیان اینکه ۵۴۰ اثر به این جشنواره ارسال شد، افزود: طبق بررسیهای انجام شده از میان ۵۴۰ اثر رسیده در مجموع ۳۲۰ اثر به مرحله دوم راه یافت که در مرحله نهایی از میان این ۳۲۰ اثر، ۲۵ اثر در بخش کودک و نوجوان و تئاترعروسکی، ۲۷ تئاتر در بخش خیابانی، ۳۳ اثر در بخش صحنهای برای شهرستانها ئ ۳۲ اثر صحنه در تهران به مرحله بعدی رسیده است.
مسافرآستانه در ادامه از حضور تبریز در برگزاری این جشنواره خاطرنشان کرد: علی رغم مشکلات بسیاری که دربرگزاری این جشنواره داشتیم، خوشبختانه با استقبال خوبی از سوی شهردار تبریز برای برگزاری بخشهایی از این جشنواره مواجه شدیم که همین امر سبب شد تا بخشهایی از این جشنواره در این شهر برگزار شود.
دبیر چهاردهمین جشنواره تئاتر سراسری مقاومت افزود: تئاترهای بخش خیابانی و تئاتر کودک و نوجوان و عروسکی در شهر تبریز برگزار میشود که در بخش خیابانی اجراهایی در مناطق زلزله زده این شهر نیز خواهیم داشت که قطعا این اجراها شادمانه است.
وی ادامه داد: در تهران نیز ما شاهد برگزاری دو بخش صحنهای و میهمان هستیم که علاوه بر آن بخش نمایشنامه خوانی را نیز داریم که طی روزهای اول تا ششم این جشنواره در تهران برگزار میشود و در راستای این جشنواره ما مسابقه نمایشنامه نویسی را داریم و ۱۰ اثر به ترتیب اولویت در این بخش انتخاب میشود.
حسین مسافر آستانه در مورد معرفی کتابی در چهاردهمین جشنواره تئاتر مقاومت اظهار داشت: در این دوره ما کتابی را با عنوان «فرهنگ نمایشنامه نویسان تئاتر مقاومت» با رویکرد معرفی نمایشنامه نویسان تئاتر مقاومت که نمایشنامههای آنها به چاپ رسیده و یا اجرا شده داریم که این کتاب شامل ۵ بخش است که توسط نشر ساقی به چاپ خواهد رسید و در این کتاب ما به ۳۲ سال تئاتر مقاومت میپردازیم.
دبیر این جشنواره ضمن بیان تفاوتهای برگزاری این دوره جشنواره با دورههای پیشین خاطرنشان کرد: تفاوت ظاهری که در این دوره به چشم میخورد توسط هنرمندان رقم زده شده و متفاوت بودن آثار در این به لحاظ محتوای و سبک اجرایی از مواردی است که در این جشنواره به چشم میخورد، اما از دیگر تفاوتهای آن برگزاری بخشهایی از جشنواره در شهر تبریز و درگیر کردن دیگر استانها در برگزاری چنین جشنوارههایی از تفاوتهایی است که باید به آن اشاره داشت و امیدوارم که این امر ادامه یابد.
وی با توجه به اینکه دفاع مقدس و مقاومت از جمله مباحثی است که مورد توجه برخی ارگانهای دولتی است، تاکید داشت: با وجود اینکه حوزه دفاع مقدس، حوزهای است که برخی ارگانهای دولتی توجه خاص تری نسبت به آن دارند و ممکن است آثاری را ویژه این مبحث ارائه دهند اما در انتخاب آثار تفکیکی برای اینکه اثر از سوی کدام نهاد و یا فرد است نبود و کیفیت و حرفهای بودن برای ما اهمیت ویژهای داشت و ممنوعیت و اجباری برای حضور و یا عدم حضور در این جشنواره وجود نداشت.
این کارگردان ادامه داد: در حقیقت در آثار توجه به ارزشهای ملی- مذهبی در حیطه مقاومت، ترویج ارزشهای اصیل ملی-دینی-انقلابی و دفاع مقدس، تکریم شایسته خانوادههای شهدا، ترویج نگرش مثبت در جامعه و برخورداری از استاندارهای تولید است.
حسین مسافر آستانه در مورد بنیاد فرهنگی روایت به عنوان حامی این جشنواره اضافه کرد: بنیاد فرهنگی روایت، بنیاد مستقل فرهنگی است که البته تحت پوشش سپاه پاسداران است که به فعالیتهای فرهنگی از جمله تئاتر میپردازد و از متولیان اصلی ما در این جشنواره است که ما را همراهی میکنند، اما در کنار این بنیاد، متولیان فرهنگی هنری با ما برای استفاده از برخی امکانات مشارکت داشتهاند و از جمله آن مرکزهنرهای نمایشی رسالنهایی را برای اجرا در اختیار ما گذاشتند و امیدواریم تا در دورههای بعد این همراهیها و مشارکتها بیشتر شود.
دبیر چهاردهمین جشنواره تئاتر مقاومت در مورد سفارش تئاتر برای این جشنواره خاطرنشان کرد: ما زمانی برای سفارش آثار نداشتیم و از تئاترهایی که بیش از این در این حوزه اجرا رفته در بخش میهمان دعوت شده تا در این جشنواره حضور داشته باشند.
وی در ادامه گفت: ساختمان فرهنگ ما روی ستون هنر استوار است و هر تغییری در فرهنگ بنا به مستحکمتر شدن ستون هنر است، ثبات دبیران جشنوارهها و مدیران هنری به این امر بسیار کمک میکند، من ۸ سال از دوره دوم تا دهم جشنواره تئاتر مقاومت بودهام و حسم به من میگوید هر چه بیشتر برای این جشنواره کار کنم بیشتر بدهکار هستم.
مسافر آستانه در مورد عنوان این جشنواره و بین المللی بودن این جشنواره افزود: از نظر من شاید تنها جشنوارهای که در کشور میتوان عنوان بین المللی را برای آن به کار برد جشنواره تئاتر فجر است و باقی جشنوارههایی که برای آنها از عنوان بین المللی استفاده میکنیم بین المللی نیست چرا که بین المللی برای جشنوارههایی به کار میرود که در طول سال با کمپانیها و مکانهای فرهنگی ارتباط داشته باشند و حضور دو کار خارجی در یک جشنواره را نمیتوان بین المللی دانست و این تنها یک شوخی است، ما برای این جشنواره با کمپانیهایی در ارتباط بودیم و کارهایی نیز برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی کردند که مناسب جشنواره نبودند اما در برگزاری جشنواره شاهد حضور مدیران کمپانیهایی هستیم.
وی در پایان از اجرای عموم آثار حاضر در جشنواره گفت: ما به دلیل امکانات محدود در جشنواره، قول اجرای عموم ندادهایم اما برای گروههایی که قابلیت اجرایی داشته باشند فضای اجرای عموم را مهیا میکنیم.